İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü ‘suçtan zarar gören’, Tolunay Ören ise ‘şüpheli’ olarak yer aldı.
Promosyon Kodu ile Takipçilerini Teşvik Ettiği İddia Edildi
İddianamede, Ören’in yasa dışı şans oyununa ait içerikleri sosyal medyada paylaşarak siteye ait promosyon kodu veren bağlantılarla takipçilerini oyun oynamaya yönlendirdiği belirtildi.
Söz konusu site üzerinden kullanıcıların belirli bir ücret karşılığında “kasa açılımı” adı altında oyun oynayarak oyun içi kozmetik ürün (skin veya item) kazandıkları, bu ürünlerin maddi değerinin olduğu ve şansa dayalı şekilde nakde çevrilebildiği ifade edildi.
“Suç Olduğunu Bilmiyordum”
Tolunay Ören’in savunmasında, aylık kazancının 250-300 bin lira olduğunu söyleyerek, “Ben hiçbir zaman yasa dışı bahis veya kumar oynamadım. Bu tür oyunları teşvik etmedim, reklamdan herhangi bir kazanç da sağlamadım. Paylaşımlarımın suç olduğunu bilmiyordum.” dediği aktarıldı.
1–3 Yıl Arası Hapis Talebi
Savcılık, Ören’in “yetkisiz olarak karşılığı nakit olan şans oyunlarını reklam ve teşvik etmek” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu.





