Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Fenerbahçe'ya konuk oldu.

2 gollü biten maçta Fenerbhaçe 17. dakikada  Rodrıguez'le öne geçerken, Trabzonspor 27.dakikada Ekuban ile beraberliği sağladı.

Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u konuk ettiği son 7 maçın 6'sı berabere bitti.

Haftanın en önemli maçı ilk yarıda 2 gol, ikinci yarıda golsüz geçti.

Oyunun özellikle ilk 30 dakikasında çok etkili bir Fenerbahçe vardı. Trabzonspor açısından ise, sezona erken başlamış olsa da , Ünal Hoca'nın oyun içerisinde yaptığı hamleler, geri çekilmek yerine deplasmanda dahi olsa istekli ve ofansif tercihlerdi.

Trabzonsor'un bir aylık periyot içerisinde Avrupa dahil peş peşe maç oynaması ve çoğu maça hemen hemen kemik kadrosuylaçıkmasıyla birlikte , Ünal Hoca'nın sadece stoperleri değiştirmesine bakılırsa, takımın ayakta kalması bile alkışa değiyor.

Maç içerisinde  Ekuban'ın önde kalmasıyla birlikte Trabzonspor'un, rakip takımın orta sahasına dikkat etmesi gerekti.  Golüattıktan sonra kısa bir süre geride kalıp dengede durmaya çalışan Fenerbahçe'yi affetmeyen Trabzonspor bu zaaftan harika şekilde yararlandı. Ünal Hoca, savunmaya oynamak yerine hücuma yönelince Trabzonspor kendi oyunundan hiç vazgeçmemiş oldu.

İç sahayı sonuna kadar hisseden Trabzonspor'un enerjisi artınca,  Fenerbahçe'nin performansı düştü.. Maçın geneline bakınca, takım olarak iyi olan oyuna, oyuncuların bireysel performansları da oynadıklara maça yakışır şekilde zirvedeydi. Trabzonspor'dan Uğurcan'a ayrı bir parantez açmak gerekiyor. İkinci yarıdaki kurtarışlarıyla alkış alan genç kaleci performansı ve karakteriyle kendisini izlettiriyor. Bu yorgunluğa rağmen verilen mücadele de ayrı bir takdiri hak ediyor.

Fenerbahçe'nin defansif yapısı gol yemeye çok müsait bir görüntü sergiledi. Seyirci desteği de olsa 60. dakikadan sonra yorulan bir Fenerbahçe'yle karşılaştık.

Maç sonu verdiği röportajda, yoğun maç programına dikkat çeken Ünal Karaman, oyuncularının alkışa değer olduğunu, milli aranın hem zihinsel, hem de fiziksel olarak takımı dinlendireceğini söyledi.

Trabzonspor, deplasman aldığı bir puanla birlikte  5 puanla 5. sıradyken, Fenerbahçe 7 puanla 2. sırada kaldı.

Müsabaka esnasında zaman zaman rakip takım oyuncuları arasında tatsız anlar  yaşansa da, maç sonunda takım kaptanları Emre Belözoğlu ve Jose Sosa’nın birbirlerine sarılarak tebrik etmeleri sporseverler tarafından büyük beğeni topladı.

Bir sonraki köşe yazısında buluşmak dileğiyle siz değerli okurlarımı, “Fırtına, Kadıköy’de Kanaryanın sesini yine kesemedi” başlıklı köşe yazımla başbaşa bırakıyorum...

Hoşca ve dostça kalın.