Trabzonspor, Süper Lig’in 31. Haftasında evinde Beşiktaş’ı ağırladı. Öncelikle şunu söyleyeyim mili maç arasında futbolu çok özlemiş. Mübarek Ramazan ayının 2 . gününde dünyanın çeşitli yerlerinden gelerek, Akyazı Arenayı dolduran ve bize o müthiş kartografi izleten tüm taraftarlara teşekkür ediyorum. Şampiyonluğa dikkat çekilen şovda Özkan Sümer, Ahmet Suat Özyazıcı ve Abdullah Avcı’ya yer verildi. Çok güzeldi emeği gecen herkesi kutluyorum.

Hoca değişikliği ile bu maça gelen Beşiktaş karşılaşmaya oldukça istekli başladı. Trabzonspor, müthiş taraftar desteğini de arkasına aldıysa da, stadyumda Bordo mavi taraftarların kulakları patlatan gürültüsü ançak sahada Beşiktaş’ın hakimiyeti vardı. Yeni Hoca Valerien İsmail ile 3-4-3 dizilişinde oldukça enerjik bir takıma dönüşen Beşiktaş ilk yarıda Trabzonspor oldukça zor duruma soktu. Trabzonspor Djaniny, Beşiktaş Batshuayi ile çok müsait pozisyonlar yakalamalarda bunları değerlendiremediler. İlk yarıda Siyah Beyazlılar daha üşütün olan taraftı. Trabzonspor’da özellikle Nwakaeme gününde değildi. Oyun bir o kalede bir bu kalede oynandı. Özellikle kanatlardan orta sahalar hızlı geçildi. İki takımda kalesini savunarak kazındıkları toplarla hızlı ataklar yapmaya çalıştılar. Seyir zevki  yüksek geçen bu yarıda gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıya Trabzonspor’da yine bir Abdullah Avcı müdahalesi ile başladı.  Avcı İlk yarıd vasat bir oyun sergileyen Nwakaeme'nin yerine Cornelius oyunda aldı ve Djaniny kanata çekti. Hoca bu değişikliğin meyvesini 10 dakika sonra aldı. Hüseyin'in pasında Cornelius ceza sahası dışında topu kontrol etti kaleci kalesini terk etti kaleye aşırtma vuruşunda topu ağlarla buluşturdu. Bu golden sonra Beşiktaş oyuna yeniden ortak oldu ve bir penaltı kazandı. Penaltıda Batshuayi'nin vuruşunda top direkten döndü. Bu pozisyondan 3 dakika sonrada Beşiktaş beraberliği yakaladı. Hızlı gelişen atakta Rosier sağdan ceza sahasına girdi vuruşunda topu Uğurcan’ın koruduğu kalenin ağlarına gönderdi. 80. Dakikada Larin ile Siopis mücadelesinde Larin sert kırmızı kart gördü. Siopis ise sarı kart gördü. Bu pozisyonda Beşiktaş kulübesinden birinin oyun devam ederken Siopis’e vurması tam bir rezaletti. Hakem bu pozisyonu pas geçti.

Trabzon özellikle ikinci yarıda Cornelius, Visca ve Djaniny ile Beşiktaş'ı çok zorladı. Bu anlarda Ersin kalesinde devleşirken 3’lü defansta görevini fazlası ile yaptı. Bordo- Mavililer Cornelius'la öne geçtikten sonra farkı açıp maçı koparabilirdi ama bunu başaramayınca Beşiktaş oyunda kaldı ve beraberliği yakaladı. Bordo mavililer kendi sahasında Beşiktaş karşında aldıkları bir puan ile şampiyonluk bekleyen muhteşem taraftarına biraz daha sabırlı olun mesajı verdi. Siyah-Beyazlılar yeni hocasıyla daha derli toplu bir takım olacakmış izlememi bıraktı. Güzel bir futbol gecesinde iyi bir maç oldu. Beklenen  coşkulu kutlama önümüzdeki maçlara kaldı.