Trabzonspor, Yukatel  Kayserispor ile Süper Lig'in 8. haftasında Kadir Has Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Abdullah Avcı ile yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, son haftalardaki talihsizliklerine son vererek bu deplasmandan alacağı 3 puan ile zirve yerleşmek istiyordu.

Trabzonspor’un rakibine bariz üstün olan taraf. Bordo Mavililer ile Kayserispor yapacakları maçla ligde 49. kez karşı karşıya geldiler. Geride kalan 48 maçta bordo-mavililerin galibiyetlerde 29-7 üstünlüğü bulunurken, 12 karşılaşma ise beraberlikle tamamlandı. Trabzonspor, rakip filelere 89 gol atarken, kalesinde 48 gol gördü. Bordo-mavililer, deplasmanda oynadığı 24 maçta 11 galibiyet, 7 beraberlik, 6 mağlubiyet aldı. Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı bu karşılaşmada savunma hattında cezalı ve sakat oyuncuların çokluğu sebebi ile genç Ahmet Can’a şans verdi. Genç oyuncu yaklaşık 11 aydır A takım ile beraber çalışıyor ve en son ki Aytemiz Alanyaspor maçında ilk kez forma giymişti. Ahmet Can Trabzonspor’un önümüzdeki yıllarda alt yapıdan gelen yeni yüzü olacak potansiyele sahip. Birçok kategoride Milli takımlarda oynadı bir kalitesi var. Yakaladığı bu fırsatları iyi kullanırsa yerli rotasyonunda kendisine oldukça fazla şans gelir.

Trabzonspor Deplasmanda oynaşına rağmen karşılaşmaya baskılı başladı. Önce Cornelius ile Kayserispor kalesini yokladı. Sonra Bakasetas’ın ceza sahası dışından füzesi ile aradığı golü buldu. Trabzonspor bu golle 1-0 öne geçerken Bakasetas Süper Lig’de bu sezon ki 4. Golünü kaydetti. Gol sonrası Bordo Mavililer Cornelius,  Nwakaeme, Bakasetas ve Hamsik ile net pozisyonlar bulsa da son vuruşluda etkisiz kaldı. Futbolda atamayana atarlar gerçeğini bir kez daha yaşadık ve 41. Dakikada bir Yukatel Kayserispor kontra atağında sağ kenardan Onurun ortasına Emrah kafayı vurdu ve top Uğurcan’ın bakışları arasında ağlara gitti. Beraberlik golü sonrası Trabzonspor bir kez daha öne geçme fırsatı yakaladı. Pozisyonda Hamsik ceza sahasının dışından vurdu Kayserispor kalecisi kurtardı. Dönen topa Nwakaeme vurdu, top direğe çarparak taca çıktı. Bordo Mavililer 2 topunun direkten döndüğü birçok pozisyon buldu ilk yarıda sahadan beraberlik ile soyunma oyununa gitti.

Karışılmanın ikinci yarısına ev sahibi Kayserispor iştahlı başlayan taraftı. Trabzon kısa sürede oyunda dengeyi kurdu. Baskı sonuç verdi ve 59. dakikada Trabzonspor atağında Abdülkadir'in pasında Cornelius ceza sahası içinde topu indirdi, Uğur topa elle müdahalede bulundu. Hakem Tugay Kaan Numanoğlu VAR kontrolü yapıtı ve penaltıyı verdi. Trabzonspor adına topu başına Bakasetas geçti ve golü atarak takımını 2-1 öne geçirdi. Karşılaşmanın 70. Dakikasında Hamsik inanılmaz bir gol attı ancak hakem golü iptal etti! Bu gol bize Juraj Kucka’nın Galatasaray’a attığı golü anımsatsa da kural Hakem atışı sonrası topun en az iki kişiye temas etmesi gerektiğini söylüyor. Kalan dakikalarda Abdulkadir Ömür’ün hareketli oyun ile Trabzonspor birçok pozisyon bulsa da farkı açamadı. Kayseri spor maçın son bölünde beraberlik için bastırdı. Özellikle Kayseri tribünleri maç boyuncu enteresan tepkiler vermesine bir anlam veremedim. Oyunun son bölümünde Trabzonspor, adeta ateşle oynadı. Sanki rakibe karşında farklı bir üstünlüğü varmış gibi gereksiz pozisyonlar verdi. Bu sonuçla maç fazlası Lider olduk. Yenilgisiz yola devam etmek güzel ama bulduğumuz pozisyonları değerlendirmek lazım. Çünkü tıpkı bu günkü gibi Ligdeki her takım direniyor.

Bundan sonra lider kalmak dileği ile …