Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen lider Trabzonspor, zorlu Sivasspor deplasmanın dan beraberlikle çıktı. Fırtına, Sivasspor deplasmanında 1 puan alarak şampiyonluk yoluna devam etti. 

Oldukça soğuk havada ve zor bir sahada oynan karşılaşmaya ev sahibi Sivasspor baskılı başlayan taraftı. Ev sahibi takım baskılı oyumunun meyvesini Uğurcan’ın hatasında James ayağında buldu. Bordo mavililer yedikleri bu gol sonrası çabuk silkinerek toparlandılar. Stoper Hugo’nun ekstra ileri çıkışı ile dikine pasında Abdülkadir Ömür defans arkasına sarktı ve Ali Şaşal Vural’ın bacakları arasından topu Sivasspor ağlarına göndererek beraberlik golünü attı. İlk yarının kalan kısmında iki takımda galibiyet golü için pozisyonlar bulsa da soyunma odasına 1-1 lik beraberlikle gittiler.

Trabzonspor güçlü hücum anlayışıyla ikinci yarıya iyi başladı. Bordo Mavililer bu hücum anlayışıyla top ayağındayken saldırgan, rakibi kendi sahasına iten, gol pozisyonu üretmekte ve gol yapmakta fazla zorlanmayan bir takım. Ama bu özelliğini kar yağışından dolayı ağırlaşan sahada bek sergileyemedi. Tabiiki futbolda hücum etmek, rakibe üstünlük sağlayıp gol bulmak, rakip yarı alanda hücum aksiyonları gerçekleştirmek; futbol adına keyif veren görüntüler. Ama böylesine dirençli bir rakibe karşı, deplasmanda böylesine ağır şartlarda şampiyonluk yürüyüşünde kaybetmemek daha önemli.

Özellikle ikinci yarıdaki mücadeleye dikkat çekmek istiyorum. Mücadele denince aklımıza gelen, üst düzey oyun değil. Fizik kalite konuşulmalı. Ligimizde bu düzey mücadele edebilecek takım sayısı oldukça az. Karşılaşma futbol olarak keyif vermedi, gerginlik vardı, sertlik vardı, iki takımda önce da savunma güdüsü vardı. O yüzden alınana bu puan çok kıymetli.

Eksikler ve saha şartları Abdullah Avcı’nın oyun planından uzaklaşmasına neden oldu. Bu anlayışa göre öndeki hücumcuları doğru beslemek, kanatları kullanmak, orta alanda pas trafiğine hakim olmak. Sivasspor’un savunma kurgusu içinde Visca, Abdulkadir, Cornelius ve Bakasetas ile sarkıp pozisyonlar bulmaktı. Karşılaşmada 3 puanı kaybeden Sivasspor 1 puanı alan taraf Trabzonspor olsa da. 20. dakikada Sivassporu’un tek golünde Uğurcan’ın o hatası olmasa ev sahibi takım gol bulabilir miydi onu da ayrı tartışmak gerekiyor. Yalnız Trabzonspor'un bu saha içindeki oyun gelgiti ve savunmada yaşadığı problemleri de bir an önce Avcı'nın çözmesi gerekir.

Yapılan transferler bu maçlarda sınıfı geçemedi ama kumaş kaliteleri belli daha zamana ihtiyaçları var. Bu karşılaşmada Abdullah Avcı'nın kafasındaki planı oyuncuları sahada çok net uygulayamadı. Ligin ikinci yarısında  bam başak bir takım izliyoruz. Artık tüm hesaplar puan tablosu üzerinden yapılıyor. Her maç güzel futbol beklemek haksızlık olur. Hele karlı ve soğuk bir sahada. Bu ligde Sivas deplasmanı da bu şartlarda 1 puan iyidir. O yüzden; Bence bu karşılaşmadan alınan bir puan oldukça da kıymetli.