Futbol maalesef hatayı kabul etmiyor… Aslında, Ekuban penaltı kaçırınca olanlar oldu. 25’inci dakikada Antalyaspor, sadece bir kez Trabzon kalesine geldi ve golünü attı. Fakat böylesine kötü bir gol yenemez diyorum başka da bir şey demiyorum. Marlon, geç kaldığı için rakibine ortayı yaptırıyor, Serkan Asan’ın da gücü Amilton’a yetmeyince golü yiyiveriyorsunuz. 1-0.

Antalyaspor şunu yaptı. Sadece defans yaparak Trabzonspor’u üstüne çekti. Ersun Yanal’ın taktiği buydu. Ersan Gülüm’de kırmızı kart görünce Antalya iyice kabuğuna çekildi ama ilk yarıyı da 1-0 önde kapatan taraf oldu. Üstelik Trabzon takımı 71’e, 29 topa sahip olma oranıyla rakibine fark atmışken. İnanılır gibi değil, değil mi?

Neyse,  ikinci yarıya Trabzonspor yine hızlı başladı. 48’de Abdülkadir Ömür’ün rakibine de çarpan sert şutunu Boffin son anda parmaklarının ucuyla kornere çeldi. 10 kişiyle mücadele eden Antalyaspor’un aslında 11 kişi oynuyormuş gibi mücadelesi de görülmeye değerdi ve bir anda çok dirençli bir takım haline gelerek oyuna da ortak olmayı bildiler.

Abdullah Avcı’nın 11’e bir bakalım. Hosseini evet iyi oynadı. Ama Vitor Hugo gibi bir oyuncunuz varsa yedeğinizde o oynar ve asla başkası oynamaz. Hugo, gol atabilen bir oyuncu olduğu için 11’de mutlaka olması gerekirdi. Avcı hoca neden böyle bir tercih yapıp Hosseini’yi oynattı anlamış değilim. 

Serkan Asan ve Marlon’a gelince, ikisi de çok kötüydü. Ama Marlon ikinci yarının son yarım saatinde toparladı ve bol bol ortalar yaptı. Djaniny deseniz ortalıklarda hiç yoktu. Baker kafasına göre takıldı. Abdulkadir Parmak’da hiç gününde değildi, belli ki kafası halen çok karışık. Nwakaeme’de yanlış yerde oynatıldığından becerilerini maalesef sergileyemedi, dediğimiz dakika da Nwakaeme net bir gol kaçırdı ki saç baş yoldurdu.

Asıl takıldığımız konuya gelelim. 83’de Eren Albayrak, Yusuf Sarı’yı net düşürdü penaltıydı ama hakem görmezlikten geldi. VAR bile oralı olmadı. Maçtan önce orta hakem Erkan Özdamır olarak açıklanmıştı. Neden değiştirilip Ali Palabıyık olduğu böylece net bir şekilde anlaşılmış oldu. Yazık gerçekten de çok yazık… Trabzonspor’un kaderiyle bu kadar oynanmaması gerekiyor.

Afobe’yi hayretler içerisinde izledim. Adamın topa vurmaya mecali yoktu. Ben gidiciyim diyor bağıra bağıra ama attığı son saniyedeki beraberlik golü onu kurtarır mı bilemiyorum. Djnaniy’e de artık bir karar verip, ben bu takımın değişmezi olacak mıyım, olmayacak mıyım demelidir. Görüntüsüne bakarsanız sanki bende gidiciyim der gibiydi. Abdülkadir Ömür’e de bir çift lafımız olsun, eskisi gibi değilsin, performansın aşağılara doğru düşmeye devam ediyor. Bence bir an evvel aklını başına toplamalı..

Sonuç olarak, Trabzonspor,  Antalyaspor’a karşı tek kale oynadığı maçı, izah edilemeyecek bir şekilde, az kaldı kaybediyordu. Trabzonspor bu maçı kazanabilseydi şampiyonluk yarışının tam içerisinde olacaktı… Şimdi her şey riske girmiş oldu. Not. Maçın genel özetine baktığımızda ‘Futbol Trabzonspor’u cezalandırmış’ oldu.