61SAAT HABER SERVİSİ - TAYFUN ÇÖPCÜ

Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi Erkek Futbol Takımı, Guatemala’da düzenlenen Liseler Arası Dünya Şampiyonası’nda tarih yazdı. Yarı final maçında Fransa’yı 1-0’lık skorla mağlup ederek adını finale yazdıran Erdoğdu Anadolu Lisesi, finalde de Brezilya’yı mağlup ederek şampiyon oldu.

Şampiyonluğun perde arkasında dikkat çeken bir isim daha vardı. Erdoğdu Lisesi Müdürü Ali Turan’ın ve Erdoğdu Lisesi Erkek Futbol Takımı Antrenörü Adem Cebeci’inin şampiyonlukta büyük rol oynarken bundan yıllar önce aynı kupayı kaldıran bir isim daha vardı.

12 SENE SONRA TEKRAR KUPAYI KALDIRDI

Antrenör Adem Cebeci’nin yardımcısı Cahit Eyüpoğlu, 2003 yılında Trabzon Lisesi olarak katıldıkları Dünya Kupası’nda kupayı kaldıran isimlerden biriydi. Aradan geçen 12 senenin ardından bu seferde Erdoğdu Lisesi Erkek Futbol Takımı Antrenörü olarak kupayı kaldıran isim oldu.

Erdoğdu Lisesi’nin Dünya genelinde yakaladığı bu gurur verici şampiyonluğun ardından Cahit Eyüpoğlu 61saat.com’a özel açıklamalarda bulundu.

HEPSİ YETENEKLİ YETER Kİ
ÇOCUKLARIN DEĞERİ BİLİNSİN

2003 yılında yaşadığı Dünya Kupası şampiyonluğunu 2 yıldır öğrencilere aktardığını anlatan Eyüboğlu açıklamalara yer verdi;

“2003’de 17 yaşındayken Trabzon Lisesi ile yapmış olduğumuz bu dünya kupası başarısını bu sene Erdoğdu Anadolu Lisesi ile Antrenör olarak yaşamak benim için tarif edilemez bir duygu ve bir o kadarda gurur verici. Çocuklara o yıllarda yaşadığımız duyguları aktardım. Sadece futbolu düşündüğümüzü ve burada alacağımız başarı ile şehrimize gurur vereceğimizi anlattım. 2 yıldır beraber vakit geçirdik ve hepsi buna inandı. Ve sonunda başardılar. Hepsi birer yetenek yeter ki bu çocukların değerleri bilinsin. Başta Okul Müdürümüz Ali Turan hocama ve can kardeşim Adem Cebeci'ye maddi ve manevi desteği olan herkese çok teşekkür ederim. Bu kupa tüm Türkiye’ye ve Trabzon'umuza armağan olsun”

18 FUTBOLCUDA TRABZONSPOR ALTYAPISI

Öte yandan 12 sene sonra Trabzon’a tekrar gelen Dünya Kupası’nın bu seneki 18 futbolcunun da Trabzonspor altyapısı U17 ve U19 takımlarından olduğu kaydedildi.