3. Lig'de son olarak Diyarbekirspor ile 2-2 berabere kalan ve küme düşme potasına yer alan 1461 Trabzon zehir zemberek açıklama yaptı. Mücadelenin hakemi Cihan Aydın'a tepki gösteren 1461 Trabzon kulübü hakemin yanlı bir tutum sergilediğini ifade ederken uydurma kartlar ve fauller çalındığını ifade etti.

1461 Trabzon'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Trabzon şehri için bir hedef, Türk futbolu için de bir misyon içeren yapılanmasıyla milyonlarca insanın sempatisini kazanmış olan kulübümüz, ne yazık ki Diyarbekirspor karşılaşmasında antipatikliğin de ötesine geçen hakem yönetimiyle karşı karşıya kalmıştır. 

Müsabaka başladığı andan itibaren tüm takdir haklarını, tüm inisiyatifini rakip takım için kullanan Cihan Aydın maçın son anlarında, kazandığımız 3 puanı elimizden almıştır. Karşılaşmanın 87 ve 90. dakikalarında iki futbolcumuza gösterdiği uydurma kırmızı kartlar ile takımımızı 9 kişiye düşüren Aydın, topun sürekli oyunda olduğu müsabakaya 5 dakikalık bir uzatma eklemiştir. Uzatma dakikalarında yaşanan ikili mücadelede faul uydurmuş ve kullanılan serbest vuruş sonrası maçın berabere bitmesini sağlamıştır.

Üzülerek belirtmek isteriz ki koca bir 90 dakikanın emeği, futbolcularımızın alın teri ve binlerce taraftarımızın sevinci, hakem Cihan Aydın, yardımcı hakemler Serdar İla ve Çağlar Öztürk tarafından gasp edilmiştir. 

Hakem Cihan Aydın ve beraberindeki trio bilmelidir ki; 1461 Trabzon Futbol Kulübü ülkemiz için üstlendiği misyonu ve şehrimiz için koyduğu hedefi sürdürmekte kararlıdır. O hedef öncelikle karakteri ve ahlakıyla örnek olan, futboluyla da beğeni toplayan oyunculardır. Tüm bunları yaparken Türk futbolunun biran önce bu adaletsiz hakem yönetimlerinden kurtulması gerekmektedir. 

Son olarak sahada hakkıyla mücadele edenlerin kazandığı, adaletli yönetim sergileyen hakemlerin olduğu bir dönemin başlaması için her türlü girişimde bulunacağımızın bilinmesini isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.