PTT 1.Lig'in 4.haftasında 1461 Trabzonspor, Adanaspor'u konuk etti.
Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmada ilk gol, konuk takım Adanaspor'dan geldi. Turuncu-Beyazlılar, Kamerunlu golcüsü Mbilla'anın 5.dakikada attığı golle deplasmanda 1-0 öne geçti.
İlk yarı atılan tek golle sona erdi.
İkinci yarıda ise Trabzon fırtınası esti. Ev sahibi ekibin, transferin son gününde kadrosuna dahil ettiği Nijeryalı Ofoedu, 57. ve 65.dakikalarda attığı gollere takımını 2-1'lik üstünlüğe taşıdı.
Maçın kalan süresinde başka gol olmayınca 3 puan 1461 Trabzon'un oldu.
Karadeniz temsilcisi, bu galibiyetle puanını 10'a yükselterek zirveye yerleşti. 4 hafta sonundaki ilk yenilgisini alan Adanaspor ise, 5 puanda kaldı.



MUSTAFA: KADROMUZ ÇOK İYİ
Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan 1461'li oyunculardan Mustafa, "Kadromuz çok iyi.. Her oyuncu skoru değiştirebilir. Görüldüğü gibi Ofoedu oyuna sonradan girdi ve skoru değiştirdi" dedi.

MEHMET: GALİBİYETİ FATİH ABİYE ARMAĞAN EDİYORUZ
Mehmet ise, "Öncelikle maça kontrollü başladık. Bunun sonucunda talihsiz bir gol yedik. Sonrasında şoku attık. Oyun kontrolünü aldık. Önümüzdeki maçta iki gol bulduk. Bu galibiyeti bizi geçen hafta Kayseri maçında kurtaran Fatih abimize hediye ediyoruz" diye konuştu.

GÖKSU'DAN DİKKAT ÇEKİN KONUŞMA: HERŞEYİN TECRÜBE OLMADIĞIN İSPATLIYORUZ
Mehmet'in ardından konuşması ise dikkat çekiciydi. Sitemkar bir konuşma yapan Göksu, henüz lig başlamadan bir çok kişinin takımı genç ve tecrübesiz olarak nitelendirdiğini ifade ederek, "Öncelikle sezon başı en değeri düşük ve en genç takım olarak belirtiliyorduk. Bunların hiçbir önemi yok. Bunu burada ispatlıyoruz. Burada bütün arkadaşlarımız belki de ilk defa PTT 1. Lig’de mücadele ediyor. Bur da her şeyin tecrübe olmadığını bu arkadaşlarımızla ispatlıyoruz. Genç ve arzulu bir takımız. En iyisini başarmak istiyoruz" dedi.



AKÇAY, GERİ DÖNÜŞLERİN MAÇI OLDU
Futbolcuların ardından konuşan 1461 Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise, "3 geri dönüş yaşadığımız bir amç oldu. Birinci maçı çevirdik ve 3 puanı aldık. İkincisi Türkiye’nin en iyi kalecilerinden biri olan Fatih’i yediği hatalı gol sonrası yeniden kazanmak ve döndürmemiz gerekiyordu. Onun için kazanmalıydık. Ve kazandık. Birde yeni transferimiz Ofoedu’yu kazanmamız gereken bir maçtı. Bu maçta da onu kazandık. Böyle bir geri dönüşlerin maçıydı bu. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Bu yörenin insanı olarak yapılacak en büyük şeyi ispatladılar. Bu noktada mutluyuz. Teşekkür ederiz." diye konuştu.


LİGİN EN İYİ TAKIMINA KARŞI OYNADIK
Adanaspor'da Metin ise, "PTT Birinci Ligin en iyi ekiplerinden biriyle karşılaştık. Top daha çok onlardaydı ama pozisyonları yoktu. Bizim kaçırdığımız pozisyonun arkasında ikinci golü buldular. Ve galip geldiler. Başarılar diliyoruz. " derken, Teknik Direktörü Levent Eriş ise, "Böyle bir müsabakayı kaybetmek istemezdik. Ama ikinci devre yediğimiz iki gol gerçekten tam düşündüğümüz 1461 bu tarz oynayıp gol atabileceği pozisyonlardı. Sonrasında kontra ataklar verdik ama 1-0 öne geçmiş bir takımın tecrübesini ortaya koyup kazanması gerekiyordu. Şuan söylenecek başka bir şey yok. Umarım bu mağlubiyet bize farklı bir ders verir.
Eğer rakibi ciddiye almazsanız, biz nasıl olursa yeneriz mantalitesini ortaya koyarsanız başınıza gelecek olan şey budur. 1461 Trabzon’u tebrik ediyorum iyi mücadele verdiler." dedi.

Karşılaşmada takımların 11'leri şu şekilde


1461 Trabzonspor:
Fatih, Mustafa, Abdullah, Mehmet, Caner, Abdulkadir, Sercan, Eren, Jebrin, Gökhan, Mustafa


Adanaspor:
Zülküf, Ferhat, Tuna, İzzet, Rahman, Sedat, Mbamba, Merthan, Emre, Etame, Metin


MAÇTAN DAKİKALAR.

MAÇIN BİTİMİNİN ARDINDAN 1461'Lİ OYUNCULAR TARAFTARLARA KOŞTU..

VE STADDA KOLMASTI ZAMANI... ŞUAN AVNİ AKER KOLBASTI İLE İNLİYOR...

DK. 90+4. Maçın hakemi Adanaspor'un atağının bitmesinin ardından maçı bitirdi.

Dk. 90+4. Taraftarlar maçın süresinin bittiğini ifade etmek için ıslık çalıyor.

Dk. 90+2 Trabzon'da Ofeudu şık bir çalımla Adanaspor'dan Kıbong'de sıyrıldı. Ancak çalımı yiyen Kıbong, Ofeudu'yu arkadan yaptığı harketele düşürdü ve sarı kart gördü.

Dk. 90+1 Adanaspor, Trabzon yarı sahasından serbet vuruşta, Trabzon defansı topu iyi karşıladı.

Dk. 89. Hakem 4 dakika uzatma verdi.

Dk. 87. Trazon'da Eren'e atılan ara pasta, Adanasporlu oyuncular araya girdi. Top geçseydi Trabzon 3. golü çok yaklaşmış olacaktı.

Dk. 87. Adanaspor'da Fevzi'nin ortasında Trabzonlu oyuncu Mustafa Akbaş topu karşılayarak uzaklaştırdı.

Dk. 86. 1461 Trabzon bu dakikalarda iyi defans yapıyor. Rakibi ceza sahasında karşılayan Trabzon, ardından uzun paslarla gol arıyor. Ancak her iki takımda da fazlasıyla pas hatası yapılıyor.

Dk. 85. Her iki takımda oyuncu değişiklerini tamamladı.  Adanaspor uzun top oynamak isterken Mehmet'e faul yapılınca oyun durdu.

Dk. 84. Adanaspor kullandığı kornerde Trabzon ceza sahasında karambol meydana geldi. Top Adanasporlu oyuncuya çarpıp ağuta çıktı.

Dk. 84. Trabzon'da Sercan'ın yerine Kadir Keleş oyuna girdi. Kaptanlık bandını da Kadir takıyor.

Dk. 83. Trabzon'da Ofeudu, Göksu'dan aldığı topla Adanaspor ceza şık hareketlerle girdi. Önü açık oluncu vurdu ancak iyi bir vuruş olmayınca top kaleci Zülküf'te kaldı.

Dk. 82. Bu sıralarda Adanaspor, beraberlik için yükleniyor. Ancak Trabzon çok iyi defans yapıyor.

Dk. 82. Adanaspor'da Talha'nın uzaktan vuruşu, Trabzon kalecisi Talha'da kaldı.

Dk. 79. 1461'de Sercan Kaya sarı kart gördü.

DK. 78. Adanaspor'da Mbamba'nın sert ortası direği sıyırıp ağuta çıktı. Ancak bu pozisyon öncesinde Trabzonlu oyuncuların el ile oynama itirazı oldu...

DK. 76. Jebrin yerini Göksu'ya bıraktı

DK. 75. Adanaspor korner atışını kullandı ve top ağuta çıktı.

DK. 75. Adanaspor'da Fevzi'nin vuruşunda top kornere çıktı.

1461 TRABZON 1-0 GERİYE DÜŞTÜĞÜ KARŞILAŞMADA YENİ TRANSFER OFEUDU'NUN 57 VE 64'DE ATTIĞI GOLLERLE 2-1 ÖNDE GİDİYOR...