Karşılaşma öncesinde Göztepe 21 puanla 5. Sırada bulunurken 1461 Trabzon 14 puanla 15. Sırada yer alıyor.

Göztepe  ile  1461 Trabzon daha önce toplam 3 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Göztepe 2 galibiyet alırken 1 maç ise berabere sona erdi. Göztepe ev sahipliğindeki tek maçı da ev sahibi kazandı.

Öte yandan 1461 Trabzon deplasmanda oynadığı son 3 maçı da kaybederken toplamda 5 maçta galibiyet alamadı.

1461 TRABZON CEPHESİ

1461 Trabzon'un asbaşkanı Nihat Demir, kupada tur atlamanın moraliyle ligde de kazanmak istediklerini belirtti.  Demir "Oyuncularımız nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadılar. Sonucunda da maçı 3-0 kazandık. Kupada tur atlayıp gruplara kaldığımız için mutluyuz. Bu galibiyet Göztepe maçı öncesinde takımımıza iyi bir moral oldu. Şimdi önümüzde zorlu bir lig maçı var. Sahada güçlü olan, ayakta kalmayı başaran ve 90 dakika mücadele eden ekipler maç sonunda istediğini alıyor. Biz de iyi mücadele ederek, ayakta kalarak galip gelen taraf olmak istiyoruz." Dedi  Takıma güvendiğini vurgulayan Demir, "Biz futbolcu arkadaşlarımızın azmini ve mücadelesini biliyoruz. Bu nedenle Göztepe'den çekinmiyoruz. Göztepe karşısında bütün hedefimiz üç puan alarak Trabzon'a dönmek. Göztepe kaliteli bir ekip olabilir ama 1461 Trabzon her takımı yenebilecek güçtedir. Deplasmandan üç puanla dönerek çıkışa geçmek istiyoruz. Bunu da başaracak güçteyiz" şeklinde ifadeler kullandı. 

GÖZTEPE CEPHESİ

Teknik Direktörü Metin Diyadin, 1461 Trabzon’un alt sıralardan kurtulmak için bu maça çıkış gözüyle baktığını söyledi. Taraftardan destek bekleyen Diyadin, "Samsunspor ve Boluspor galibiyetleriyle zirve iddiamızı güçlendirdik. Şampiyonluk yolunda kayıp yaşamak istemiyoruz. Göztepe’ye gönül veren herkesi stada bekliyoruz" şeklinde konuştu. İki takım daha önce PTT 1. Lig’de 2012-13 sezonunda karşı karşıya gelmiş, Göztepeİzmir’de rakibini 1-0 yenip, deplasmandan ise 1-1’lik skorla dönmüştü.