61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzon altyapısının temel yapı taşlarından olan 1461 Trabzon üst üste alınan kötü skorlar ve hakemlerin maçlara etki etmesi sebebiyle ligin son maçında veda etti. 

Bölgesel Amatör Lig’e düşen 1461 Trabzon’un bu düşüşü Trabzon futbolunda büyük üzüntü yaratırken Trabzonspor Kulübü pilot takımını ve bir değerini kaybetti. 

Yaşanan bu gelişme 1461 Trabzon’da başkanlık yapmış Hüseyin Örs, Şaban Bülbül ve Bekir Aktürk’ü derinden etkilerken görüşlerini 61saat.com ile paylaştılar.  

1461 Trabzon’un önenmli başkanlarından ve 2019-11 yıllarında görev yapan Hüseyin Örs 1461 Trabzon’un ihmal edildiğini söyledi. 

Açıklamalarda bulunan Örs; 1461 Trabzon’un küme düşmesi içimi acıttı. Bir dönem başkanlığını yaptığım kulüptü. 1461 Trabzon aslında birlikte oynayan bir kulüp olarak değil Trabzon futbol altyapı projesiydi, projeyi başlatan Trabzonspor’un yöneticileri çok önemli projeye imza atmışlardı. Bu noktada Trabzonspor eski asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu’nu anmadan geçmek olmaz. Hayrettin bey görevdeyken hayata geçirilen projeydi. 3 amacı vardı.  

1. futbol manasında Trabzonspor’a oyuncu yetiştirmek.  

2. Trabzonspor’a teknik adam antrenör, hoca yetiştirmek.  

3. burada tecrübe ettikten sonra daha tecrübeli yöneticileri Trabzonspor’a kazandırmaktı. 

O dönemde bu amaçlara hizmet etme yolunda önemli mesafeler alınmıştı. 1461’den giden oyuncalarımız var. 1461’i bir kulüp olarak görmemek lazım bir kulüp Trabzonspor’dur 1461 Trabzon ara takımdır. 2012’de Galatasaray’ı 2013’de Fenerbahçe’yi yendi bu kulüp. İstemediğimiz yerlere düştü. Bu kulübe başkanlık yapmış biri olarak konuşuyorum. Mislisiyle beni üzdü, son dönemde Trabzonspor’da alttan gelen gençlerimizin çok önem kazandığı artık ekonomik durum da göz önüne alındığında özellikle menajerlere verilen paraların ödenecek durumda olmadığı için Trabzon altyapısından yetişen çocuklara güvenerek kredi verirsek yerli çocuklarına, Trabzon kamuoyu medyası taraftarı sahip çıkarsa neler yapabileceğini görüyoruz.  

ÖRS “KÜME DÜŞMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ” 

“Alttan gelen çocuklarla ligde mücadele ederken ekonomik yapıya göre Trabzonspor önemli bir yere geldi. Abdülkadirler Yusufların önemi bir kez daha öne çıkmışken Trabzonspor'un ara takımı 1461’in küme düşmesi düşündürücü. Sorumlu aramak manasında söylemiyorum, bugünün sorunu değil. Belli bir dönemden sonra kulübü idare edenler eksikleri olabilir. Belki o gün popülist transfer politikası yüzünden pahalı transferlerden dolayı ihmal edildiğini düşünüyorum. Trabzon gibi futbolun beşiği gibi bir yerde küme düşme neticesi herkesi üzmüştür. Hekimoğlu Trabzon FK’nın şampiyon olup çıkmasını önemsiyorum. 1461 Trabzon’un geleceği konusunda ne olabilir idare edenler karar verecektir. Ahmet Ağaoğlu ve yönetimdeki arkadaşlar gelecekle ilgili karar alacaklardır. Trabzonspor’un kötü olduğu dönemde biz 1461’le başarı yakalıyorduk. Kimseyi suçlamak gibi niyetim yok. “İfadelerini kullandı. 

BÜLBÜL “AYNI ACIYI BEN YAŞADIM” 

Eski başkanlardan Şaban Bülbül “Küme düştükten sonra herkes konuşur. O süreçte yardımcı olabilmek önemli, ben o acıyı yaşadım eleştirmek yakışmaz.  Açıklama yapsınlar. Bir açıklama yapılmasını bekliyorum. 3. Ligde pilot takım olmaz. “ifadelerini kullandı. 

AKTÜRK “SORUMLU MUHARREM USTA’DIR” 

Eski Başkanlardan Bekir Aktürk ise “Şu anki durumun tek sorumlusu Muharrem Usta’dır, çünkü ektiklerini biçtiler. Benim dönemim de mutfağını dahi kapattılar. 1461’i yük olarak fazlalık olarak gördü. Kahvaltı yapmamları için mutfağı kapattılar. O zamanın kötü şeyleri bugün geldi semeresine ulaştı. Bundan sonra çalışıp yukarıya doğru çıkacaklar, başka çareleri yok.  Bu işin müsebbibi Muharrem Usta’dır 1. Lig’den 2. Lig’e düşürülmesi bilerek yapıldı, o zaman 1461 Trabzon degesini kaybetti ve balansı bozuldu. “ ifadelerini kullandı.