61SAAT SPOR SERVİSİ (ÖZEL HABER) - Trabzonspor'un Antalya Belek'te yapacağı devre arası kampı için 1461 Trabzon'dan Trabzonspor'a çıkacak isimler belli oldu. Geçtiğimiz hafta Mustafa Reşit AKçay'ın raporları doğrultusunda 1461 Trabzon'dan Mustafa Akbaş ve Gökhan Alsan Trabzonspor devre arası kampı için davet edildi. Kampta sergileyecekleri performans ile takımda kalıp kalmayacağına karar verecek olan Mustafa Akçay, eski öğrencilerini tanıdığını ve Trabzonspor'un ihtiyaçları doğrultusunda bu iki isme karar verdiği öğrenildi. Akbaş ve Alsan'ın kampta imza atacakları öğrenilirken gündemde olan Barış Memiş ve Göksü Alhas'ın devre arası kampı için davet edilmediği ancak yeni sezon kampı için isimlerin listede yer aldığı bildirildi.

AKBAŞ, "TERİMİN SON DAMLASINA KADAR"

Konuyla ilgili ilk açıklamayı 61saat.com'a yapan Mustafa Akbaş, Mustafa Akçay'ın bu kararı üzerine çok sevindiğini söyleyerek, "Bordo mavi formam için elimden geleni terimin son damlasına kadar yapacağım. Mustafa Hocanın bu kararı bizi çok sevindirdi" dedi.

ALSAN, "GURUR YAŞATMAK İSTİYORUM"

Gökhan Alsan ise Trabzonspor'da oynamanın büyük gurur verici olduğubu belirterek, "1461 Trabzon'da herkes Trabzonspor'da forma giymek için çaba sarfediyor. Takımda herkes Trabzonspor'da oynayabilir. Mustafa Hocam bize karar verdi. Herkes bu karara saygılı olacaktır. Bende formanın hakkını vermek için elimden geleni yapacağım. Trabzonspor taraftarına gurur yaşatmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

'AMACIMIZ FUTBOLCU YETİŞTİRMEK'

1461 Trabzon Futbol Şube Sorumlusu Yavuz Şanver, 1461 Trabzon'un kuruluş amacına göre hareket ettiklerini belirterek, "1461 Trabzon'un amacı, Trabzonspor'a futbolcu kazandırmak. Bu amaç doğrultusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Trabzonspor teknik heyeti bizden Mustafa Akbaş ve Gökhan Alsan'ı istedi. Biz de bu bu talep doğrultusunda futbolcularımızı vereceğiz. Trabzonspor'dan ise 1461 Trabzon'a oyuncu alma gibi bir durumumuz söz konusu değil. Böyle olur ise amacımızın dışına çıkmış oluruz. Bizim hedefimiz Trabzonspor'a oyuncu kazandırmak ve yetiştirmek" dedi.

Şanver, ara transfer döneminde ise 3-4 transfer yapmayı planladıklarını belirterek, "Alacağımız oyuncular hem genç olacak hem de ekonomik olarak bize yük getirmeyecek isimler olacak. Bu doğrultuda çalışıyoruz"
şeklinde konuştu.