Hırvat futbolcunun babası Sejad Halilovic ise daha önce Türkiye'de forma giymiş bir isim. İşte dünya futbolunun konuştuğu 16'lık yıldız adayı ve bir dönem Türkiye topraklarında yaşayan babası Sejad Halilovic'in hikayesi...

24 Ekim akşamı sahasında Paris Saint Germain'e 2-0 yenilen Dinamo Zagreb'te maçın son dakikalarında geleceğin yıldızı olarak gösterilen 16 Haziran 1996 doğumlu Alen Halilovic oyuna girdi. Onu herkes maç sonu Zlatan Ibrahimovic ile tokalaştığı fotoğrafla tanıdı ancak aslında o daha öncesinden ün yapmış bir futbolcu.

Dinamo Zagreb'in gençlik akademisinde yetişen ve yaklaşık 4 ay önce profesyonel kontrat imzalayan Alen Halilovic, Zagreb formasıyla ilk golünü de 7 Ekim'de oynanan Koprivnica maçında attı. Oyuna 86. dakikada giren yıldız adayı, 90+3'te attığı golle Hırvatistan Ligi'nin 16 yıl 113 günlük en genç golcüsü olma unvanını elde etti.

Kısa boyu ve top hakimiyeti ile Lionel Messi'yi andıran Halilovic, kendi yaş gruplarında attığı goller ve oynadığı futbolla çok daha üst seviyeleri hak ettiğini göstermişti.

Babasının oğlu olacak

Hırvatların yeni "Luka Modric" dediği Halilovic'in idolü ise Messi. Daha şimdiden dünya kulüplerini peşine taksa da onun en büyük hayali babasının 1992-1995 yılları arasında formasını giydiği Dinamo Zagreb'te başarılar yaşamak.

16'lık yıldız adayı, "Dinamo'da oynamaktan zevk alıyorum. Futbola başladığımda Dinamo Zagreb'te oynamanın hayalini kurardım. Bunun en büyük nedenlerindne biri babam gibi Zagreb'te futbol oynama isteğimdir" sözleriyle içindeki Dinamo Zagreb aşkını açıklıyor.

Kendisine yapılan Modric ve Messi yakıştırmaları içinse, "Messi'ye hayranım. Ama onun gibi olabilmek için uzun bir zaman ihtiyacım var. Şimdilik tek amacım teknik direktörümüz Ante Cacic'e kendimi göstermek" ifadelerini kullanıyor.

'Madrid ve ManU istiyor'

Henüz 16 yaşında adından söz ettiren genç futbolcu için Manchester United ve Real Madrid'in kıyasıya bir transfer mücadelesine girdiği belirtildi.

İngiliz ve İspanyol basınında çıkan haberlerde Alen Halilovic'ten övgüyle bahsedildi.

Halilovic ise bu dedikodular için "Geleceğimle ilgili kararı Dinamo verecek. Benim tek yapmam gereken her gün daha fazla çalışmak" cevabını vermekle yetindi.

Senin babanı da severdik

Alen Halilovic'in babası Sejad Halilovic, 1969 yılında Bosna Hersek'in Klokotnica şehrinde dünyaya gelmiş ve uzun yıllar Bosna Hersek Milli Takımı'nın formasını giymiştir.

Futbolculuk kariyerinde birçok takımda forma giyen Sejad Halilovic, 1997 ve 1998 yıllarını Kardemir Karabükspor'da, 1999 ve 2001 arasında ise Altay formasıyla Türkiye'de profesyonel futbol yaşantısını sürdürdü.

Orta sahada görev yapan eski futbolcu Sejad Halilovic, Türkiye'de oynadığı 68 lig maçında 6 gol atarken 3 de Türkiye Kupası müsabakası oynadı.

Halilovic şu anda Dinamo Zagreb'in altyapı hocalığını yapıyor.