Trabzon-Kayseri maçında Dünya Futbol Tarihi’nde ender rastlanan bir gole tanık olduk.  Nasıl mı? Size büyük bir zevkle anlatayım. 16’ıncı dakikada hakem serbest atış kararı verdi.

Tahmin edin kurulan barajda kaç kişi vardı? 5,7,10 diyebilirsiniz… Tam 17 futbolcu. Yani topu iğne deliğinden geçirebilirseniz ancak gol olabilirdi. Sosa’da öyle yaptı.

Süper bir şutla önce topu kaleci Silviu Lung’a çarptırdı ve sonrası gol oldu. Ayakta alkışladık.

Gelelim 2’nci gole, Yusuf Yazıcı’nın yoktan var ettiği pozisyonda gerçekleşti. Pasında Rodellega bekletmeden vurdu. Gol olur dedik, yine direğe çarptı, şaşırmadık aslında.

Fakat Yusuf bu kez işi şansa bırakmadı. O topu Kayseri filelerine tamamlayan isim oldu. 2-0. İyice rahatlayan Trabzonspor, rehavete girmiş olacak ki savunması öyle uyudu ki golü yememesi imkansızdı.

32’de Hasan Hüseyin 2-1’e skoru getirdi. Trabzonspor’un yediği gol, Beşiktaş’ın Galatasaray’dan yediği gole benziyordu, yani uyku halinde yakalanmıştılar. Neyse 41’de ilginç bir olay daha yaşandı.

Sahaya Trabzonspor taraftarı girdi, Uğurcan ile selfi yaptı. Hahahah. İnanılır gibi değildi. Polis o taraftarı çıkarttığı sırada, tepki görünce olay büyümesin diye aynı taraftarı tribünlere geri gönderdi, bana göre doğru bir karar verdi.

Yoksa gereksiz yere olay çığırından çıkabilirdi. Soğukkanlı davranan polisi tebrik etmemiz gerekiyor.

İlk yarıyı 2-1 önde kapatan Trabzonspor’un en etkili silahı kesinlikle Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’dü. Müthiş oynadılar. Özellikle Yusuf Yazıcı Avrupai oynadı, görmenizi isterdik.

Abdülkadir’de öyleydi. Bir ara 6-7 kişinin inanın içinden geçti! Bu ikili, Trabzonspor’a müthiş enerji katıyorlar. Yanılıyor muyum? Nazar değmesin diyelim. Abdülkadir Parmak’ın yokluğunda Vahit Amiri’de çok çalıştı.

Parmak’ı aratmadı. Takımının pozisyon üretiminde hayli becerikliydi. Trabzonspor ikinci yarıda da hiç temposunu düşürmedi.

Maç saatinin neredeyse iftar saatine denk gelmesine rağmen, az sayıdaki Trabzonspor taraftarı Akyazı’yı çınlattı! Atılan gollerde ses volümü doruk noktaya ulaştı. Kısacası harikaydılar...

Sonuç olarak, son yarım saat oyunun dengesi bozulur gibi oldu. Hasan Hüseyin beraberlik gölünü attıktan tam bir dakika sonra da Abdülkadir Ömür’de Trabzonspor’un galibiyet golüne imza attı.

3-2. Müthiş güzeldi golü. Messi gibiydi yine. Barcelona’nın takibinde Abdülkadir Ömür. Hakediyor mu? Barcelona’yı, bence Evet. Ya Sizce… Yok demeyin.

Yusuf Yazıcı’yı ben Real Madrid’e verdim gitti. Bu ikisi birkaç yıl sonra İspanya’da birbirlerine rakip olursalar hiç şaşırmayın derim ben. Gelelim asıl konuya, Trabzonspor puanını 56’ya yükseltti.

Avrupa kupalarına katılma hakkını elde etti. Hatta Konya maçını da kazanırsa Fırtına, Beşiktaş maçı var Trabzon’da. O maçta da üç puan alırsalar, ligi 3’üncü bitirebilirler.

Süper olur dimi?  Novak’ın Trabzonspor’u 4-2’lik skora taşıyan golünü de unutmadık.