Kulüpler Birliği İstanbul'da toplandı, yabancı sınırlaması konusunda 17 kulüp birleşti, Fenerbahçe ayrıldı! Ayrıca kurul, seçim kararı da aldı...
Seçim, Ankara'da yapılacak. Ayrıca 17 kulüp 6+0+4 yabancı sınırı kararının değişmesi yönünde imza attı, Fenerbahçe ise dilekçeyi imzalamadı.
Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, "17 kulüp dilekçeyi imzaladı. Fenerbahçe'nin bu dilekçeye imza atmamasını ben şahsen bütün kulüplerimiz adına üzüntüyle karşıladım" dedi.
RECEP MAMUR'DAN AÇIKLAMA
Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Fenerbahçe dışındaki Spor Toto Süper Lig kulüplerinin yabancı kontenjanının değiştirilmesini istediğini söyledi.
Vakfın, Esentepe'deki merkez ofisinde yapılan toplantıdan erken ayrılan Recep Mamur, Fenerbahçe ve Kardemir Karabükspor yetkililerinin toplantıya katılmadığını belirterek, "Federasyonun yabancı kontenjanı için almış olduğu 6+0+4 kararı kabul edilmiyor. Federasyonla karşılıklı konuşarak iyi bir noktaya gelme kararı aldık" diye konuştu.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı kontenjanı kararında ısrar etmediğini ancak sadece Fenerbahçe'nin buna karşı çıktığını aktaran Mamur, şunları kaydetti:
"Fenerbahçe dışındaki 17 kulüp bu kuralın değişmesini istiyor. Federasyon da bu konuda bizimle aynı fikirde. Federasyon bize, 'Fenerbahçe tahkime giderse alınacak yeni karar bozulur' diyor. Federasyonumuz da bu konuda çözüm arıyor. İnşallah federasyonun ve kulüplerin istediği doğrultuda bir karar çıkar."
Avrupa Birliği vatandaşlığı taşıyan futbolcuların yabancı kontenjanında oynamaması gerektiğini dile getiren Mamur, Kulüpler Birliği Vakfı'na başkan adaylığı konusunda ise henüz bir şeyin belli olmadığını ifade etti.