2018 FIFA Dünya Kupası'nın şampiyonu finalde Hırvatistan'ı 4-2 yenen Fransa oldu. Fransa 20 yıl sonra ikinci kez kupayı kazandı.

Rusya'da Luzhniki Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Fransa'nın gollerini Pogba, Mbappe, (P) Griezmann, (KK) Mandzukic atarken Hırvatistan'ın golleri Perisic ve Mandzukic'ten geldi.

1998'de düzenlenen turnuvada kupayı kaldıran Fransa 20 yıl aradan sonra Rusya'da tekrar kupanın sahibi oldu.

İLK YARI

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası final maçının ilk yarısını Fransa, Hırvatistan karşısında 2-1 önde tamamladı.

18. dakikada Fransa öne geçti. Griezmann'ın, Hırvatistan kalesine yaklaşık 30 metre uzaklıktan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde ters bir kafa vuruşu yapan Mandzukic, topu kendi ağlarına yolladı: 1-0

28. dakikada Hırvatistan beraberliği yakaladı. Hırvatistan'ın kazandığı serbest vuruşta Modric'in arka direğe gönderdiği topu Vrsaljko indirdi. Penaltı noktası üzerinde Vida topu bir dokunuşla hemen arkasındaki Perisic'e bıraktı. Perisic, sağ ayağıyla topu düzeltip sol ayağıyla çok sert vurdu ve meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1

38. dakikada Fransa, Video Yardımcı Hakem (VAR) kararı ile verilen penaltı ile bir kez daha öne geçti. Griezmann'ın kullandığı kornerde ceza sahası içinde top Perisic'in eline çarptı. Hakem Pitana VAR'a başvurdu. Kenarda görüntüyü izleyen Pitana penaltı kararını verdi. Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Griezmann, meşin yuvarlağı ve kaleci Subasic'i ayrı köşelere gönderdi: 2-1

Mücadelenin ilk yarısı Fransa'nın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI

Birazdan...

FRANSA: 4 - HIRVATİSTAN: 2

Stat: Luzhniki (Rusya)
Hakemler: Nestor Pitana, Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (Arjantin)

Fransa: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez, Pogba, Kante, Mbappe, Griezmann, Matuidi, Giroud
Teknik Direktör: Didier Deschamps

Hırvatistan: Subasic, Vrsajlko, Lovren, Vida, Strinic, Rakitic, Brozovic, Rebic, Modric, Perisic, Mandzukic
Teknik Direktör: Zlatko Dalic

Goller: Dk. 18 Mario Mandzukic (Kendi Kalesine), Dk. 38 Antoine Griezmann (Penaltıdan) (Fransa); Dk. 28 Ivan Perisic (Hırvatistan)
Sarı Kartlar: Dk. 27 N'Golo Kante, Dk. 41 Lucas Hernandez (Fransa)

MAÇTAN NOTLAR

Kapanış töreninde renkli görüntüler

2018 FIFA Dünya Kupası'nın kapanış töreni Hırvatistan ile Fransa arasında oynanan final karşılaşmasının öncesinde gerçekleştirildi.

Başkent Moskova’daki Luzhniki Stadı'nda gerçekleştirilen tören, yaklaşık 800 kişilik ekibin dans şovuyla başladı.

Sonrasında ise 2018 Dünya Kupası'nın resmi şarkısı olan "Live It Up"ı söyleyen Will Smith ile Nicky Jam ve Era Istrefi de sahneye çıkarak şarkılarını seslendirdi ve tribünleri coşturdu.

Resmi şarkı sırasında Brezilyalı efsane oyuncu Ronaldinho da saha kenarında çaldığı davulla şova renk kattı.

Sahneye son olarak ise Rus opera sanatçısı Aida Garifullina çıktı.

Töreni, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar-Kitarovic ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani de izledi.