Ama Türkiye'de resim ne olacak biliyorsunuz belli olmuyor. Kısa vadede yarın gidecekmiş gibi çantam hazırdır" dedi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi'nde İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen 'Takım çalışması' konulu söyleşiye katılarak öğrencilerle bir araya geldi. Futbolculuk ve antrenörlük hayatı ile ilgili bilgiler veren Avcı, takım çalışmasının önemini anlatarak öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.

Abdullah Avcı, probleme problemle değil çözümle gitmenin takım çalışması için en önemli araçlardan biri olduğunu belirterek, "Başarı ve başarısızlıklarda sorumluluğun paylaşılması takım çalışması açısında çok önemli. Ekip ruhunu geliştirmek için sosyal aktiviteler ve toplantılar düzenlenebilir. Çalıştığımı takımlarda bunu hep yaptım. Takım çalışması içindeki lider hem teknik anlamda hem de motivasyon anlamında liderlik yapan teknik adam benim için daha önemlidir" şeklinde konuştu.

"KISA VADEDE DEĞİŞİMLER ÇOK ÇABUK OLMAZ"
Kısa vadede değişimlerin çok çabuk olmayacağını belirten Avcı, "Değişim için zaman ve sabır gerekli. 4,5 aydır Milli Takım hocalığı yapıyorum. A Milli Takım ve Milli Takımlar sorumlusuyum. 4,5 ayımın sadece 15 günü Slovakya maçında A Milli Takımla geçti. Bilinçaltında devamlı bununla çalışıyorsun, devamlı hazırlıklar yapıyorsun. Türk futbolunun sorunlarını bakıyorsun iki turnuvada yoksun. UEFA bazında ve Şampiyonlar Ligi'nde kulüp bazında başarın yok. Bir teknik adam geldiğinde ise yeni bir yapılanmanın içersine girmesi gerekiyor. Sadece A Milli Takım bazında değil bütün bir Türk futbolu bazında bizim temel sorunlarımız var. Bunun temel sorunu eğitim ve araştırma. İnsan eğitimini doğru verecek, okul eğitimini doğru verecek ve ondan sonra futbol eğitimini doğru verecek projeler üretirseniz, teknik adam bazında da bunu yakalayabilirseniz, futbol disiplinine ve oyun disiplinine sadık kalan bir ekol yetiştirmemiz mümkün olur. Bunun temel sorunu Milli Takımlar değil bununu temel sorunu kulüp bazında gençlik geliştirme merkezleri, alt yapılarıdır, Bunlara bir kriter getirip bunları çoğaltmamız lazım. Biz bunu çoğaltırsak, yetenekli olan toplumumuz yabancı oyuncu ihtiyaç duymayacaktır. 3 Milyonluk nüfuslu bir ülke yurt dışına oyuncu verebiliyorsa 75 Milyonluk Türkiye veremiyorsa burada eğitimle ilgili bir sorun vardır. Geride kalan aylarımız proje ürütmekle geçiyor umarım bunları hayata geçirsek dahi bunun için zaman ve sabır gerekiyor. Bu sabırlı bu kamuoyu ve bu medya verecek mi onu zaman gösterecek. Doğru olan bu doğru olanı arkasında gitmeye çalışacağım aynı zamanda da yarışacağım" diye konuştu.

"EĞİTM SORUNUNU ÇÖZEMEZSEK ALMANYA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR KAYNAK OLACAK"
Avcı Almanya'nın Avrupa Milli Takım'ı için önemli bir kaynak olduğunu belirterek, "Almanya'daki alanımızı genişletmeye çalışıyoruz. Biz eğitimle ilgili problemlerimizi çözersek oradan da faydalanacağız eğer çözemezsek orası bizim için çok önemli bir kaynak olmaya doğru gidiyor. Bugün bakıyorsunuz A Milli Takımdaki 7-8 oyuncu orda genç milli takımlarda var. Yine takip ettiğimiz, tercih noktasında ortada kalan oyuncular var. Mayıs ayında bu daha netlik kazanacak" ifadesini kullandı.

"2014 DÜNYA ŞAMPİYONASINA DİREK OLARAK GİTMEK İSTİYORUZ"
Avcı, daha önce 2014 Dünya Kupası finallerine grup birincisi olarak direkt gitmeyi hedef olarak koyduklarını, ancak bu konuda eleştiri aldığını belirterek, ''Benim için ulaşılabilir bir hedef. 1996'dan itibaren Türkiye Milli Takımı, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına katıldığında hep Play-off oynayarak gitti. Bir kere ikinci olarak gittik, onda da iki takım gidiyordu. İspanya ve Almanya'nın olmadığı bir gruptayız. Ondan sonra da arkasından bizim gruptaki Hollanda geliyor. Yeni bir heyecan oyuncu profili ile orada alacağımız iyi bir sonuç yüzde 50-60 bizim yolumuzu açacaktır diye düşünüyorum. Son 2 turnuvada olmamış bir takım olarak 2014'ün olması gerektiğini düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

"KISA VADEDE YARIN GİDECEKMİŞ GİBİ ÇANTAM HAZIR"
Avcı, bir öğrencinin milli takımı bırakmanız halinde kendinizi Avrupa'da veya Galatasaray'da görmek gibi bir düşünceniz var mı? Şeklindeki sorusuna, ''Milli takıma geldiğimde öncelikle bir antrenör olarak hep şöyle düşündüm. Bulunduğum kurumlarda uzun vadede çalışacakmış gibi hareket ettim. Ama Türkiye'de resim ne olacak biliyorsunuz belli olmuyor. Kısa vadede yarın gidecekmiş gibi çantam hazırdır. Türkiye'de antrenör modeli bu. Ama benim şöyle bir şeyim olur. Bulunduğum yerlerde hep istikrarlı çalıştım.

Umarım Türk Milli Takımı'nın temel eğitim ile ilgili sorunlarını çözüp 2014 Dünya Şampiyonası'na da milli takımı attıktan sonra yol haritası daha çok ortaya çıkacak. Hep yukarıya doğru adım attım. Umarım bu düşüncelerimi yaptıktan sonra Avrupa'da bir kapı açılır. Bir de orayı denemek istiyorum'' ifadelerini kullandı.
Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Pazar günü oynanacak maça da değinen Avcı, ''Trabzonspor ve Fenerbahçe, Türk futbolunun iki önemli takımı. Oyuncuların ilk maçtaki gibi bir müsabaka oynayacağını düşünüyorum. Futbol topu sahaya girdiği zaman herkes oraya daha farklı bakacak, sevecek. Hak edenin kazanacağı bir maç olmasını diyorum'' dedi.