Levent Ustabaşı/61saat- röportaj

Ziraat Türkiye Kupası Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Ofspor, Beşiktaş'a kendi sahasında özellikle ilk yarı adeta futbol dersi verdi.

Beşiktaş'ın 2 milyona transfer ettiği Fernandez'in transfer ücreti neredeyse Ofspor'un 4 yıllık bütçesi…

Buna rağmen Türkiye belkide son 2 yılda en güzel, en hırslı, en zevkli bir derbi maçını izlemenin keyfini yaşadı.

Ofspor azmiyle futbol otoriterelerinden alkış aldı; İstanbul'a 'OFF' çektirmeyi başardı.

3 ay önce başına geçtiği Ofspor'da büyük bir değişime imza atan Kulüp Başkanı Olcay Saral, duygularını 61saat'e anlattı:


GOLDE HAVAYA FIRLADIM


Gol olduğunda ilk ne yaptınız?


Ofspor'un 3 aydır başkanlığını yapıyorum. Takımım diğer maçlarda gol attığında hiç ayağa kalkmamıştım. O an yerimden fırladım. Harika bir organize harika bir gol vuruşuydu. Yanımda kaymakam ve belediye başkanım da ayağa fırladı. İkisinide ayağa fırladığımda farkettim. Hepimiz biranda havadaydık.


Devamı gelmedi..


Mutlu olduk tabi.. Sürekli futbol oynamaya çalıştık lakin skoru koruyamadık. Fakat golün üstüne yatmadık. Defansa çekilmedik. Sürekli öne çıktık. Korkusuzca oynadık. Tabi gücümüz belliydi. 


BEŞİKTAŞ'A KAFA TUTTUK


Sizce maçın seyri ne zaman değişti?


Beşiktaş'ın hocasını ürküttük. Oyuncu değiştirmek zorunda kaldı. 46. dakikada Fernandes ile Almeida'yı almak zorunda kaldı. Basit bir takım oyunu oynasaydı bu değişimleri yapamazdı. Beşiktaşla başa baş oynadık. Pozisyon vermemeye gayret ettik. İlk yarıda pozisyon vermedik üstün oynadık.


HAKEMLERİN BORDO MAVİYE ANTİPATİSİ VAR


Hakem sizce nasıldı?


Türk insanı üzülenden güçsüzden yana olur. Ama hakemler Türkiyede malesef güçlülerin yanında oluyor. Birazda bordo-mavi antipatisimi var hakemlerde bilmiyorum ama bizi de elediler. Bir çok arkadaşın söylediği; yorumcularında söylediği penaltı pozisyonumuzun olduğu bunun verilmediğini hatta bir oyuncularının sarı karttan atılması gerektiğini söylüyorlar. Önemli hatalarda hakem öne çıkıyor. Bu noktada hakkımız yenmiştir.

TEK BİR KİŞİYE TEŞEKKÜR ETMİYORUM

Maçta moralinizin bozluduğu bir an oldu mu?


Stadı dolduran taraftarlarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yalnız biri hariç… Meşaleyi yakan taraftarımız nedeniyle kulübümüz 5 yada 10 bin lira ceza alabilir.

Neler düşündünüz maç sonrası?


Orada kendimi gerçekten Trabzon'u temsil ettiğimizi düşündüm. Ona daha inandım. Osorumluluğu daha çok hissettim. Tezahürtatlar Of'a değil Trabzon'aydı.

O sorumlulukta mücadele ettik. Of'un tanıtımı içinde çok güzel oldu. Oflulara destek verilmesi gereken bir futbol takımları olduğunu hatırlatttık.

OYUNCULARIMIZIN HEPSİ DEĞERLİ

Ofspor oyuncularını size soran oldu mu?

Oyuncularımızın hepsi değerli. Fakat bütün kulüpler oyuncunun yaşına dikkat eder. Yaşı genç olmalıdır. Biz de transfer döneminde yaşa bakarız. Genç mi değil mi sorarız. Genç oyuncularımız Stoper Rasim ile sağ bek Rıdvan'ı bize sordular.

Neden acaba?

Bu çok normal. 8 milyonluk Fernandes ile 800 TLlik Rıdvan var karşımızda. Başa baş mücadele ettiler. Trabzonspor alt yapısından gelen oyuncumuz bizim takımızın oyuncusu oldu. O'nu Türk futboluna kazandırabiliriz.

Ofspor'un mali durumu şu anda nedir?

2 milyon bütçemiz var. Fakat bütün sportif gelirlerimiz 3 yıl boyunca ipotek altındadır. Hiç katkı alamıyoruz. O nedenle iş adamlarımıza, siyasetçimize çok daha ihtiyacımız var. Maddi anlamda 3 yıl boyunca bütün değerlerimize ihtiyacımız var. Her yıl 2 milyon lira para bulmamız gerekiyor. Bunu başarabilirsek 3 yıl sonra borçları bitmiş bir Of Spor'u birlikte daha büyük yerlere taşıyabiliriz.