Ve Süper Lig Kulüpler Birliği Play-off sistemine “Hayır” dedi. Birlik önceki gün yaptığı toplantıda aldığı kararı TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e yazılı olarak iletti. Önceki gün Ankara’da toplanan kulüp temsilcilerinin bir numaralı gündem maddesi ‘Süper Final’ diye isimlendirilen ‘Play-off’ sisteminin devam edip etmemesiydi. Kulüp temsilcileri, bu sistemin devam etmesi halinde yayıncı kuruluştan “Ekstra bir ödeme” talep etti:

Ekstra para talep ettiler

34 maç parasına 40 maç oynuyoruz. Siz, bize ekstra bir ücret vermelisiniz. Ancak yayıncı kuruluş bu öneriye sıcak bakmadı. Şike operasyonu dolayısıyla oluşan zararı öne sürerek ekstra ödeme önerisini geri çevirdi.Bunun üzerine Kulüpler Birliği, Futbol Federasyonu’na bir yazı yazarak önümüzdeki sezon için play-off uygulamasına karşı olduklarını bildirdi. Kulüp temsilcileri Süper Lig’in ağustosun ikinci haftasında başlamasını ve devre arasının da 1 ay olarak belirlenmesini talep ettiler. 1 aylık devre arasını da ara transferin gerçekleşmesi için istediklerini ifade ettiler.

22 takım önerisi kabul görmedi
Play-off sisteminin kaldırılması kararının ardından ligin 22 takıma çıkarılması teklifi geldi. Bu sezon küme düşen Ankaragücü, Samsunspor ve Manisaspor temsilcilerinin destekledikleri bu öneri kabul edilmedi. Gerekçe olarak da gündemde böyle bir maddenin bulunmadığı öne sürüldü. Kulüpler Birliği daha sonra bir komite belirledi ve bu komitenin Rekabet Kurulu ile görüşmesine karar verdi. Bilindiği gibi kulüpler, yayıncı kuruluş ile yıllık yüzde 12 artışla 3 yıl daha yayın sözleşmesini uzatma kararı almıştı. Komite bu kararın Rekabet Kurulu’ndan geçmesi için çalışma yapacak.

G.Saray, üç kişiyle temsil edildi
Toplantıda G.Saray Başkanı Ünal Aysal, ikinci başkanı Ali Dürüst, yönetici Abdürrahim Albayrak, Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir, Beşiktaş Futbol Komitesi Üyesi Deniz Atalay, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener hazır bulundu. Sportstv’ye konuşan Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Kulüpler Birliği toplantısında gelecek sezon play-off sisteminin kaldırılması için karar aldıklarını ve Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunduklarını söyledi. Cavcav, “Toplantıda Yıldırım Demirören ile telefonda konuştum. Demirören de bu kararı yazılı istedi. Biz de yazılı olarak” yaptık dedi.

Yayıncı kuruluş 3 yılda TFF ve kulüplere ne ödeyecek?

SEZON PARA
2012-13 460 milyon dolar
2013-14 515 milyon dolar
2014-15 575 milyon dolar
TOPLAM 1.550 milyon dolar