4 büyük kulüp de zarar açıkladı. Toplam zarar 716 milyon TL oldu. Bir önceki dönem bu zarar 576 milyon liraydı. Buna karşın önceki döneme göre Fenerbahçe ve Trabzonspor zararlarını azalttı.

Pandeminin etkisi kulüp bilançolarına da yansıdı. Borsa İstanbul’da (Bist) hisseleri işlem gören kulüplerin 2019-20 sezonunda zarar ettikleri gözlendi.

En büyük zarar Beşiktaş’a ait. Siyah beyazlıların zararı 478 milyon lira oldu. Bir önceki yıl bu zarar 305 milyon lira seviyesindeydi.

Kâr eden kulüp yok!

Geride kalan sezonun mali bilançolarına göre 4 büyük de kâr emeyi başaramadı. Bir önceki sezonsa sadece Galatasaray 26 milyon TL kâr açıklamıştı.

Fenerbahçe ve Trabzonspor zararı düşürdü!

Fenerbahçe ve Trabzonspor zararını azaltan kulüpler oldu. Fenerbahçe 205 milyon liradan 155 milyon liraya düşürürken, Trabzonspor 66 milyon liralık zararı 36 milyon liraya indirdi.En kötü bilançoya ise bu anlamda Beşiktaş sahip. Siyah beyazlıların 305 milyon lira olan dönem zararı 478 milyon liraya yükseldi. Galtasaray da kârdan zarara döndü.

Bu durumda borsaya açık 4 büyüklerin toplam zararı 716 milyon liraya yükseldi. Bir önceki dönem 576 milyon lira zarar olduğu gözönüne alındığında toplam zarar artışı da 140 milyon lira oldu. Ancak şunu da belirtmek lazım bu sezona ait yaklaşık 40 milyon liralık kulüplerin bilançolarına henüz yansımadı.Haziran ve Temmuz geliri ara dönem bilançolarına yansıyacak. Bu durumda 4 büyüklerin toplan zararı 676 milyon liraya düşebilir. (Ajansspor)