Süper Lig'de Burak Yılmaz fırtınası esiyor. Geçtiğimiz sezon bordo-mavili forma ile yakaladığı çıkışı bu sezon arttırarak sürdüren başarılı golcü, bu sezon 20. haftada 21 gol atmayı başardı ve kariyerinin en golcü sezonuna ulaştı. 32 gollü Trabzonspor'un gollerinin yüzde 65'ini tek başına atan milli golcü, performansıyla Avrupa'nın da yıldızı yükselen forvetleri arasında yer alıyor.

sporx.com’un yaptığı özel araştırmaya göre; Geçen 34 haftada 19 gol atan ve bu sezon bu sayıyı, henüz 20. haftada geçen Burak, Avrupa'nın da zirvesinde yer alıyor. 18 haftada 21 gol atan Real Madrid'in süper yıldızı Cristiano Ronaldo ile birlikte Avrupa'nın en golcü futbolcusu olan Burak, Lionel Messi (19 gol), Robin van Persie (18 gol) ve Mario Gomez (16 gol) gibi ünlü golcüleri geride bıraktı.

Burak, attığı 21 golle, Türkiye ve Avrupa'da birçok kulübü de geride bırakmayı başardı.

Bordo-mavili ekibin gol makinesini gol sayısında geçemeyen Süper Lig ve bazı Avrupa ekipleri şunlar...

Türkiye’den, 21 golle Karabükspor, Eskişehirspor, Mersin İ.Y. Kayserispor ile aynı gol sayısına ulaşırken, 17 gol atan Manisasspor ve Ankaragücü, 16 gol atan Antalyaspor, Orduspor, Gaziantepspor ile 15 gol atan Samsunspor’u geride bıraktı.
AVRUPA’DA HANGİ TAKIMLARI GERİDE BIRAKTI
Burak Yılmaz İngiltere’de 21 golle Evorton ile aynı gol sayısına ulaşırken 20 golle WBA, 19 golle QPR, 18 golle Wigan’ı geride bıraktı.
Almanya’da 21 golle Freibur ve Hamburg ile aynı gol sayısına ulaşırken Hannover 20, Nürnberg 17, Augsburg 15, Kaiserslautern 13 gol ile Burak Yılmaz’ın gerisinde kaldı.
İtalya’da da durum çok farklı değil. Catania 20, Palermo 19, Siena 19, Lecce Novaro, Fiorentina 18 golle Cagliari 16, Chievo 14, Bologna 16, Cesena 12 golle Burak Yılmaz’ı takip etti.
Burak Yılmaz’ın attığı gol sayısında en çok geride kalan ülke ise İspanya oldu. İspanya’da 21 golle Osasuna, Magna, Vallecano ve Real Betis Yılmaz ile aynı gol sayısına ulaşırken, 19 golle Sevilla, 18 golle Espanyol, Getafe ve Gijon, 17 golle Real Sociedad, 16 golle Mallorca 15 golle Villerreal, 14 golle Santander, 14 golle Zaragoza ve 12 golle Granada Burak Yılmaz’ı takip etti.
Sezon başında Trabzonspor’dan Fransa’ya transfer olan Umut Bulut’un gormasını giydiği Toulouse ile Nice, Sochaux’da 21 golle Burak Yılmaz’ı takip ediyor. Fransa’da ayrıca 20 golle Lorient ve Brest ile 19 gollü Valenciennesve Nancy takımlarıda Yılmaz’ı takip etti.


Hollanda liglerinde de durum pek farklı dğil RKC Waalwijk 17, NEC 17, Grafschap 16, Venlo 16, Excelsior ise 9 golle Burak Yılmaz’ın gerisinde kalırken Portekiz’de 21 gollü Maritimo ve Guimaraes ile 18 gollü Acamedica Yılmaz’ı takip etti.