61SAAT İSVİÇRE – TAYFUN ÇÖPCÜ - AN BE AN TAKİP 

Trabzonspor bugün tarihinin en önemli günlerinden birini yaşadı. 
İsviçre’nin Lozan şehrinde bulunan Spor Tahkim Mahkemesi’ni takip etmek üzere Trabzonspor başkanı Muharrem Usta ve beraberinde 7 yönetici ile birlikte Trabzonspor’dan 3 avukat ve 61saat ekibi özel uçakla şehre gitti. 

61SAAT.COM YİNE FARKINI ORTAYA KOYDU

Önceki duruşmalara Fenerbahçe medyasının algı operasyonları damgasını vururken bu sefer 61saat.com'un anlık haber anlayışı bu operasyonun önüne geçmeye yetti. 10 özel haber ile İsviçre'de düzenlenen mahkemeye damgasını vuran 61saat.com CAS mahkemesini Türkiye'ye an be an özel haberleri, röportajları ve fotoğrafları ile duyurabilen tek site olmayı yine başardı.

Bize Trabzon'un en çok okunan haber sitesi özelliğini veren değerli okurlarımız bizimle yeniden farkı yaşadı.

DÜN GECEDEN İTİBAREN TRABZONSPOR'UN CAS YOLCULUĞUNDA NELER YAŞANDI..


TFF, UEFA’YI DİNLEMEDİ KARARI BEKLENİYOR
 Spor Tahkim Mahkemesi’ne katılacak olan bordo mavili yöneticiler ve Trabzonspor’un avukatları UEFA’nın TFF’ye Fenerbahçe’yi küme düşürün talimatını yerine getirmemesi üzerine CAS başvurusunun kararını bekleyecek.



UEFA ŞAMPİYONAYA ALMADI, TFF DÜŞÜRMEDİ DAVASI
UEFA’nın Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne almayarak kulübün şike yaptığını resmen açıklamasına karşın TFF’nin Fenerbahçe’yi küme düşürmemesi bordo mavililer tarafından CAS’a taşındı. CAS’ta yapılan incelemelere göre UEFA’nın ‘şike yapıldı’ kararına TFF’nin kabul etmesi üzerine bugün federasyonun aleyhinde karar vermesi bekleniyor.

UEFA FEDERASYONA KARIŞAMAZ DERSE…
Eğer Spor Tahkim Mahkemesi, UEFA doğru karar verdi; TFF uygulamadı kararı verirse CAS ikinci kez Fenerbahçe’nin şike yaptığını onaylamış olacak. Eğer Spor Tahkim Mahkemesi, UEFA federasyona karışamaz derse Fenerbahçe’nin 2010-2011 sezonunda Trabzonspor’dan çaldığı şampiyonluğun geri verilmesi zora girecek.



CAS, TFF YANLIŞ YAPTI DERSE FIFA’YA GİDİLECEK
CAS, TFF’nin UEFA’nın kararına uyması gerekiyor derse bu sefer bordo mavililer Avrupa futbolunda liglere doğrudan etki edebilen kurum olan FIFA’ya taşınacak



TOP TRABZONSPOR’UN AVUKATLARINDA
Bir başka ihtimal ise Avrupa’da spor hukukçuları UEFA’nın federasyonlara karışamayacağı tezini savunur. Ancak UEFA’nın var olma amacının Avrupa'daki futbolu denetlemek ve talimatlara uygun oynanmasını sağlamak. Bu yönde hem disiplin talimatnamelerinde hem de UEFA statüsünde ilgili maddeler olduğu ortaya çıktı. CAS'ta bordo mavililer tarafından doğru bir savunma yapılırsa CAS'ın Trabzonspor’u haklı bulması gerekir.



YÖNETİCİLER KARARDAN UMUTLU, AVUKATLAR HAZIR
İsviçre’nin Lozan şehrinde gelen bordo mavili yöneticiler ise CAS’ın Trabzonspor lehine karar vereceği yönünde umutlu olduğu gözlendi. Trabzonspor avukatları ‘UEFA’nın kararını yerine getirmedi. Delilleri daha önce siz kabul ettiniz’ savunmasına hazırlıklı olduğu ifade edildi.


61SAAT LOZAN’DAN TAKİP EDİYOR
61saat ekibi olarak Trabzonspor’un bugün Spor Tahkim Mahkemesi’nde görülecek olan davayı an be an Lozan’da takip edecek.

USTA VE BÜLBÜLOĞLU UÇAKTA 61SAAT'E KONUŞTU

Trabzonspor, UEFA'nin TFF'ye yaptırım yapmadığı konusunda CAS'a açtığı davanın sonucunu takip etmek için İsviçre'nin Lozan şehrine gitti. Özel uçakla Lozan'a giden bordo mavililerde başkan Muharrem Usta, yöneticilerden Önder Bülbüloğlu, Emre Aksoy, Gençağa Meriç, Gökhan Saral, Okan Alemdaroğlu, Nevzat Aydın ve Coşkun Bülbül davaya katılmak için hazır bulundu.



Özel jet ile TSİ ile 7:00'da Lozan'a giden bordo mavililer 2 saat 45 dakika uçuş süresi boyunca Trabzonspor hakkında mini zirvelerde bulundu. CAS davasına hakim olan yöneticiler Trabzonspor lehine karar alınmasını beklerken uçakta neşeli anlar yaşandı. Transferden sorumlu başkan Yardımcısı Nevzat Aydın, uçuş boyunca uyurken, "CAS davasını yerinde dinç kafayla' dinlemek istediği öğrenildi. Trabzonspor'da Akyazı Stadı'ndan sorumlu yönetici Gökhan Saral yolculuk boyunca ekibi güldüren isim olurken Akyazı Stadi hakkında yöneticilerle kısa bilgi alışverişlerinde bulundu. 2 saat 45 saatlik uçuş  boyunca yöneticilerden Önder Bülbüloğlu, Meric Gencağa, Coşkun ve Emre Aksoy tavla turnuvası düzenledi. Tavlada galip Bülbüloğlu ve Meriç oldu. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta yolculuk boyunca jetin camından bakarak birşeyler düşünürken Saral'in espirilerine kahkaha atarak tepki verdi. Öte yandan uçakta yolculuk boyunca bunlar yaşanırken başkan Usta'dan ve Bülbüloğlu'ndan önemli açıklamalar geldi.



BAŞKAN USTA, "YÜZDE 5 ORAN..."

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, CAS davası ilgili, "Mutlaka beklentimiz var. Bütün belgeler ortada. Trabzonspor avukatlarımız buradaki avukatlarla savunmayı hazırladı. Sağlam bir savunmamiz var. Ancak bilindiği gibi sportif davalarda neye karar verileceği belli olmuyor. Yüzde 5 oran veriyorum , ama olumlu mu olumsuz taraf mı? Onu söylemek istemiyorum" dedi.

Bülbüloğlu, "davadan vazgeçersek biteriz"

Trabzonspor UEFA'dan sorumlu yöneticisi Önder Bülbüloğlu CAS davası ile ilgili 61saat.com'a açıklamalarda bulundu. Bülbüloğlu, "Şike konusunda mücadeleyi bırakırsak Trabzonspor'da var olma amacımız bırakmış oluruz. Burada net kararlar verilecek. Buna göre hakkımızı farkli ortamlarda aramaya devam edeceğiz. FIFA gibi son aşamaya geleceğiz. Bekletinimiz olumlu yonde gidiyor. ​ Fenerbahçe'de bugün davaya katılıyor. O taraf biz kumpasa maruz kaldık diye geliyor. UEFA'ya daha önce niye gittim. Mali fair play çerçevesinde gittim. UEFA gelirlerinde el koyulmuştu. Bende seçilince UEFA işini nasıl çözerim diye hukuk niye geldin dediler tanışmaya geldim dedim. Avukatla direk olarak görüşüyoruz. Buradaki avukatlar şaşırdı. Savunmayı birlikte hazırladık ama iyi bir savunma hazırladık. Başkan Muharrem Usta ile birlikte gittik. UEFA mali fair play konusunda bize çok yol gösterdi. CAS kararıyla ile ilgili ise bu konuda artık bize yol göstermesi gerekiyor" dedi. 

TRABZONSPOR OTELE GELDİ

Trabzonspor, CAS davasının görüşüleceği Lozan şehrinde Laussane Place Otel'e geldi.

EGEMEN BİLGİLENDİRDİ

Trabzonspor avukatı Erdem Egemen duruşma öncesi başkan Muharrem Usta ve yöneticileri neler konuşması konusunda bilgilendirdi



FENERBAHÇE'DEN MOSTUROĞLU DAVADA

Fenerbahçe'yi ise Avukat Şekip Mosturoğlu davada savunacak.




DURUŞMA BAŞLADI
Duruşma başladı! Duruşmaya Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve Trabzonspor yöneticisi Gökhan Saral katıldı.
Trabzonspor bugün görülen CAS davasına UEFA'nin TFF'ye yaptırım yapmadığı iddiasıyla davaya katıldı



GÖKHAN SARAL KİTAPLARLA KATILDI

Trabzonspor yöneticisi Gökhan Saral, başkan Muharrem Usta ile birlikte Sportif Tahkim Mahkemesi'nde ki davaya İngilizce ve Türkçe hazırlanmış şikenin kronolojisini kitaplarıyla katıldı.



KISA SÜRELİ ARA VERİLDİ

Davaya kısa süreli ara verildi, Muharrem Usta lobide bekleyen diğer yöneticileri bilgilendirdi. Davanın genel gidişatı hakkında olumlu yorumu yaptı.

ESKİ KOMUTAN SAVCI ÜÇOK İLE YÖNETİCİLER ARASINDA TARTIŞMA

Fenerbahçe'yi şike yapmadı diyerek televizyon programlarında savunan eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Savcısı Albay Ahmet Zeki Üçok, CAS davasının görüldüğü otelde yönetici Nevzat Aydın ve Meriç Gencağa ile bordo mavili taraftarlar arasında şike tartışması çıktı.  

Üçok, bordo mavili yöneticilerin yanına gelerek 'Bu şike davası değil. FETO 3 Temmuz'a karıştı' demesi üzerine kısa süreli sözlü tartışma çıktı.   Nevzat Aydın, Üçok'a "Biz FETO 3 Temmuz'a müdahil olmadı demiyoruz. Biz bizim 2010-2011 sezonunda çalınan şampiyonluğumuzu diyoruz. FETO davaya karışmış olabilir, ama dava öncesi yapılan şikeyi örtbas edemezsiniz" dedi   Meriç Gencağa ise, "FETO bahane edilerek bizden çalınan şampiyonluğun elimizden alınması mantıklı değil lütfen dediklerinize dikkat edin. Şike yoktur diyerek buraya geldiniz"   Yaşanan bu konuşmaların ardından iki taraf vedalaşarak ayrıldı. 

BAŞKAN BİLGİLENDİRDİ

Başkan Muharrem Usta, ikinci kez salondan çıkarak avukatlarla yönetim kurulu üyelerine bilgilendirmelerde bulundu. Trabzonspor ve Fenerbahçe karşılıklı olarak savunmaları CAS Heyet Başkanı Garcia tarafından dinleniyor.​

DURUŞMA SÜRÜYOR


16.30'da tamamlanması beklenen duruşma halen sürüyor. Tarafların karşılıklı çapraz surgusu sürüyor.

DURUŞMA BİTTİ.

Duruşmanın ardından Trabzonspor heyeti açıklamalarda bulundu.

USTA: ÖNEMLİ BİR GÜN

 Futbolda 2010-2011 sezonuna ilişkin şike davasıyla ilgili UEFA'ya yaptığı itirazdan olumlu sonuç alamayan ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvuran Trabzonspor Kulübünün, İsviçre'nin Lozan kentindeki duruşmasının ardından Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta açıklama yaptı. Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte açıklama yapan Başkan Usta, “Bugün cenevredeyiz. Türk futbolu için önemli bir gün. Traboznspor’unumuz CAS’ta ki davası için buradayız. Hem Türkiye’den gelen avukatlarımız, hem de burada ki avukatlarımız burada. İşin biraz teknik boyutu var” dedi.

ERDEM EGEMEN: BURADA ŞİKE VAR MI YOK MU TARTIŞILMADI
Usta bu sırada konunun teknik ayrıntılarını aktarmak için sözü Trabzonspor avukatlarından Erdem Egemen’e bıraktı. Egemen, “Genel olarak ifade etmek gerekirki Trabzonspor ve Trabzonspor camiası kulübün misyonuna uygun olarak ülke için iyi olanı, haklı olanı aramak adına mücadelesine devam ediyor. Biz isterdik ki hak ve adalet Türkiye’de yerini bulsun. Dönemin şartları bizi bu noktaya getirdi. Trabzonspor’un İsvicreli avukatları, Trabzonspor avukatları ve Trabzonspor yöneticisi Gökhan Saral ve ben katıldık. Kararın açıklanması belirli süre alacak. Türkiye’de bize verilen fotoğrafla burada verilen manzara apayrı. Burada ki kurumlar şikenin varlığı yokluğunu tartışmıyor. Bu CAS kararıyla sona erdi. Duruşma akışında dile getirlidiği üzere UEFa ve Federasyon da Şikenin varlığı yokluğu konusuna yoğunlaşmış değil. Hem UEFA hem de Federasyon şikenin yapıldığı ve bunun kararın kendi talimatlarıyla verildiğini söylüyor. Umarım olumlu ve iyi bir karar olur” dedi.

USTA: ŞİKE VAR MI YOKMU KONUSU KAPANDI... CEZASI VERİLDİ Mİ?
Ardından sözü yeniden alan Usta, “Bundan sonra en ciddi şekilde takip etme ve camiamızın beklentisiyle örtüşen düzeyde kararlı duruşumuz olacak. Yakışanı bu. Hak arayışı insanların en doğal peşinden koşması süreçtir. Tüm Trabzonsporlular şundan emin olsun. En güçlü, en itinalı şekilde bu sürecin takipçisi olacağız.
Yine, biraz önce Erdem bey çok net söyledi. Bende duruşmada şuna şahit oldum ki, burada Avrupa’da şike var mı yok mu konusu kapandı. Herkes şikeyle ilgili vardır diye mutabakat sağladı. Cezalarını verdik diyorlar. Madem şike var, cezalarını verdiniz. Neden Ulusal düzeyde bunun gerekleri uygulamadı. Haliyle UEFA bu yaptırımları uygulaması gerekirken uygulamadığı için buraya geldik. Hem Burada ki avukatlarımız, hem de Türkiye’de ki ekibimiz çok iyi hazırlandı. UEFA, TFF, Fenerbahçe, Trabzonpor CAS’ın huzurundaydı. Bir kulüp başkanı ve yönetimi olarak bence göğsümüzü kabartacak şekilde çalışma yapıldı. İtinalı, ses tonuyla, duruşla davranışla çok iyi tablo burada gördük. Ümit ederiz ki CAS bu işe olması gerektiği şekliyle el atar. Beklentimiz olan sonucu, Trabzonspor’un haklarını alması gereken sonuca hep birliket ulaşırız.
Trabzonspor olarak bizlerin yapması gereken şey çok net. Biz kararlı itinalı, sağlıklı bir şekilde çok çalışarak bu yolculuğu sonuca kadar taşımak zorundayız. Karar ne çıkarsa çıksın, doğrusunu sonuna kadar en iyi şekilde yapabilmektir. Trabzonsporluların gurur duyacakları, kendi içlerinden çıkan heyet var. Onlarla bundan sonrasını daha iyi taşıyacağız. Tüm camiamızla birlikte, bu davanın iyi takip edildiği noktada endişeleri olmasın” dedi.

Nevzat Aydın: Ben 2010-11 sezonunda da yöneticiydi. Burada olmak beni ayrı duygulandırıyor. Trabzonspor taraftarı şunu çok iyi bilsin ki en iyi şekilde Trabzonspor’un hak ettiği şekilde temsil edildiler. Bunun sonuçlarına nereye gideceğine hep beraber baksınlar.

Önder Bülbüloğlu: Başkanımız Trabzonspor kulübü adına çok doyurucu bir açıklama yaptı. Erdem bey, işin hukuksal boyutunu çok iyi anlattı. 201-11 sezonun şampiyonu Trabzonspor’dur.. Bu yönetim kuruluyla gidebilecek en son mercie kadar takipçisi olacağız. Bu bizim hakkımız olan davadır. Bütün Türkiye’nin buna saygı duymasını bekliyoruz.

Gencağa Meriç: Trabzonspor’un gerçekten haksızlığa uğradığın inanıyoruz. Başkanımızla, yönetim kurulu arkadaşlarımızla hukukçu arkadaşlarımızla Trabzonspor’un haklarını aramak için buradayız. Trabzonspor’un haklılığının burada gönülden çıkacağına inanıyorum. Trabzonspor taraftarlarını memnun edecek, Trabzonspor)un hakkı burada teslim edilecektir.

Coşkun Bülbül: Bugün tarihi bir gün. Tekrar burada yaşadık. Burada gayret eden, çalışan avukat arkadaşlarımıza, başkanımıza diğer arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah sonuçla hak ettiğimiz noktaya geleceğiz.

Gökhan Saral: Bugün 2010-11 şampiyonluğumuzun, gelişen süreçte tescilini ve haklarımızı aramak için CAS davasında tarihe not düştük. Trabzonspor yöneticisi ve hizmetkarı olarak çok sevinçliyim. CAS masasında Trabzonspor’u çok üst düzeyde temsil ettik. Avukatlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onur duydum, çok nezih bir dava gelişti. Trabzonspor hakkını aramak için sonuna kadar gidecektir. Biz hakkımızı söke söke alırız.

Emre Aksoy: Trabzonspor’un şampiyon olduğunu Tüm Türkiye biliyor. Bazıları inanmak istemiyor. Onun ispatı yapıldı kayıtlara geçti. İnşallah kupayı, kendi kupamızı müzemize getireceğiz.

Okan Alemdaroğlu: Bu tarihi günde burada bulunmaktan çok mutluyum. Hem tanıklık yaptığımız, hem de destek verdiğimiz için kendi adıma çok mutluyum. Hak ve adalet kelimelerinin kavramlarının bu mahkemeden sonra daha bir anlam kazanacağını düşünüyorum. Biz hakkımızı alacağız...

Jan Margera: Trabzonspor’u savunmak hakkını savunmak onurdur. İyi ve haklı bir sebeple avukatlık yapıyor olmak her zaman bir onurdur. Meslek taşlarımla birlikte Trabzonspor için bu davada elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Umuyoruz ki, davanın sonucu lehimize ve çok başarılı bir şekilde sonuca yansıyacaktır. Şuna da karar CAS heyeti tarafından verilecektir.


DURUŞMA İLE İLGİLİ TÜM HABERLER ALT BÖLÜMDE