Eski PFDK üyesi Yusuf Reha Alp, 2010-2011 sezonu ile ilgili konuştu.

Hafta başında görevinden istifa eden Alp, 'Fenerbahçe, Ankaragücü, İstanbul BŞB, Gençlerbirliği, Karabükspor ve Eskişehir-Trabzon maçlarını etkilemeye çalıştı. Aziz Yıldırım'a da 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verilmeliydi" dedi.

Geçtiğimiz hafta, görevinden istifa eden eski Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) üyesi Yusuf Reha Alp, 2010-2011 sezonu hakkında konuştu.

Beyaz TV'nin sorularını yanıtlayan Alp, gündemi sarsacak açıklamalar yaptı. İşte Yusuf Reha Alp'in açıklamalarından satır başları.

- Doğru bildiklerinizi yapamadığınız sürece koltuk işgal etmenin bir anlamı olmadığı için istifa ettim.
Yıldırım'a 1 yıl hak mahrumiyeti verilmeliydi

- Bana göre, F.Bahçe-İstanbul BŞB maçında skoru değiştirme çabası vardı. Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesi vardı, değişti o gerçi, o dönemin 58. maddesine göre; maçın sonucunu etkilemekten Aziz Yıldırım'a 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verilmeliydi. Benim yorumum bu. Eskişehirspor-Trabzonspor maçına, F.Bahçe hakkında yine ceza tayini gerekiyordu. Ama ceza verilmedi. Fenerbahçe-Ankaragücü, Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Karabükspor-Fenerbahçe maçlarında yine Fenerbahçe'ye ceza tayini gerekiyordu.

Sahaya yansıyıp, yansımadığına bakmıyorum

- Bir futbolcuya şike teklifi götürülmesi, teşebbüstür. Eğer futbolcu bunu kabul ederse, şike olur. Artık bu aşamadan sonra futbolcunun sahada nasıl oynadığına bakılmaz. Sahaya yansıyıp, yansımadığına bakmıyorum.

- Trabzonspor hakkında hep tarafsız kaldım. Zaten Trabzonspor, yedi üyenin yedisinin oyuyla aklandı. Kaldı ki, Fenerbahçe'nin diğer sevkli maçlarında benim hiç bir muhalefet şerrim yok.

- Bundan sonrasına hukuk karar verecek ama Trabzonspor şampiyon olmalıydı. Bana göre, 2010-2011 sezonun şampiyonu Trabzonsopr olmalıydı.