Emre’nin Zokora’ya “Pis zenci” diyerek ırkçı bir yaklaşımda bulunması futbol dünyasını da ayağa kaldırdı.

Birçok ülkede Emre’nin ırkçı yaklaşımı ciddi ölçüde tartışılmaya başlandı.
Bu arada son derece ilginç bir gelişme daha yaşanıyor.

Fildişi Sahili vatandaşı olan Zokara’nın ülkesi İsrail aracılığı ile Türkiye Cumhuriyetinden açıklama istedi.

Henüz Fildişi Sahili’nin Türkiye’de büyükelçiliği bulunmuyor. 2009 yılında ilgili ülke ile Türkiye arasındaki anlaşma gereği, İsrail’deki Fildişi Büyükelçiliğini, Türkiye akredite etti.

Türkiye’deki bütün diplomatik ilişkiler İsrail’deki Fildişi Sahili Büyükelçiliği ile yapılıyor.
İsrail’de yayın yapan İsraeilinsider adlı internet sitesi Fildişi vatandaşı Zokora’ya “Pis zenci” denmesi ile ilgili Türkiye’de yaşanan gelişmeleri bu ırkçı yaklaşımda bulanan Emre hakkında ne gibi yaptırım uygulanacağı konusunda bilgi istedi.

Öte yandan Fildişi Sahili Hükümetinin Spor Bakanı da Zokora’yı arayarak moral verdiği belirtiliyor. Zokora’yı yakından tanıyan eski Trabzonspor Teknik Direktörü Halilhodziç’de maçtan sonra futbolcuyu arayarak moral verdi.

Zokora’nın bugün kendi sosyal paylaşım adresinden yaptığı açıklamada kendisine destek verenlere teşekkür etti.

VE TRABZONSPOR HAREKETE GEÇTİ

Fenerbahçe ile oynadıkları maçta Emre Belözoğlu'nun ırkçı söylemlerine mağruz kalan Trabzonsporlu Didier Zokora'nın hakkını sonuna kadar arayacağı öğrenildi.

Spor Toto Süper Final'deki ilk maçında İstanbul'da Fenerbahçe'ye 2-0 yenilen ve ikincilik hayallerinden uzaklaşan Trabzonspor'da büyük moral bozukluğu yaşanıyor.

Teknik Direktör Şenol Güneş,oynanan kötü ve silik futbol nedeniyle sert eleştiriler aldı. Emre'nin ırkçı sözlerle saldırdığı Zokora'nın ise gerekli tüm yerlere başvuru yaparak hakkını sonuna kadar arayacağı öğrenildi.

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun ırkçı söylemine maruz kalan Trabzonspor'un Fildişi Sahilli futbolcusu Zokora'nın olaydan dolayı büyük üzüntü içinde olduğu ve hakkını sonuna kadar arayacağı belirtildi.

Yakın çevresine, Emre'nin söyleminin kendisini çok rahatsız ettiği söylediği öğrenilen Zokora'nın kulüp yetkilileriyle görüştükten sonra başvurulacak mercilerin tespitinin ardından gerekli girişimleri yapacağı öğrenildi.
Trabzonspor'un da futbolcusuna bu konuda her türlü yardımı sağlayacağı ve Zokora'nın şikayetinin ardından uluslararası platformda da konuyu gündeme taşıyacağı vurgulandı.
Bu arada Zokora, maçın ardından kendisine destek veren herkese twitter hesabı üzerinden teşekkür etti. İnternet forumlarında yorum yapan bazı taraftarlar ise, Zokora'nın sonuna kadar arkasında olduklarını ancak bu olayın Fenerbahçe karşısında ortaya konulan kötü futbolu perde arkasına atmaması gerektiğini vurguladı.