A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri hazırlıkları kapsamında, özel maçta deplasmanda Makedonya ile karşılaştı.

Başkent Üsküp'teki II. Filip Arena'da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve maç başladığı gibi 0-0 sona erdi. Trabzonspor'dan sadece Olcay maçta görev alırken ilk defa milli takıma çağrılan Yusuf Yazıcı ise bu maçta görev almadı... 

Milliler, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 11 Haziran Pazar günü Arnavutluk'ta Kosova ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam edecek.

Maçtan Notlar

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde mücadele eden ay-yıldızlı ekip, başkent Üsküp'teki II. Filip Arena'da Makedonya'ya konuk oldu.
Fatih Terim, ay-yıldızlı ekibin 27 Mart'ta Eskişehir'de Moldova ile yaptığı ve 3-1 kazandığı hazırlık maçının ilk 11'ini büyük oranda değiştirdi.

Terim, Moldova müsabakasına ilk 11'de başlayan Onur Kıvrak, Şener Özbayraklı, Ahmet Çalık, Güray Vural, Okay Yokuşlu, Oğuzhan Özyakup, Cengiz Ünder ve Emre Mor'a Makedonya karşısında şans vermedi.

Deneyimli teknik adam, Onur, Güray ve Okay'ı aday kadroya almazken, Şener'i ise sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkardı. Emre Mor da solunum yollarındaki rahatsızlığı nedeniyle Makedonya karşısında forma giyemedi. Ahmet, Oğuzhan ve Cengiz de yedekler arasında şans bekledi.

Fatih Terim, Moldova karşılaşmasının ilk 11'inde yer alan Çağlar Söyüncü, Emre Çolak ve Enes Ünal'a Makedonya maçında da formayı teslim etti.
Makedonya ile Türkiye arasında yapılan özel maça ev sahipliği yapan II. Filip Arena, büyük oranda boş kaldı.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgedeki müsabakaya iki takım taraftarları da ilgi göstermedi. 33 bin 460 kişi kapasiteli statta yaklaşık 5 bin taraftar yer aldı.

A Milli Futbol Takımı'nın Makedonya ile yaptığı maçta Türk taraftarlar, dostluk görüntüleri verdi.
Zaman zaman aralarında sorunlar yaşanan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaşlı futbolseverler, tribünlerde yan yana ay-yıldızlı ekibi destekledi.
İlk Yarı
20. dakikada Spirovski'nin ceza sahası yayı içinden çıkardığı şutta, kaleci Volkan Babacan meşin yuvarlağın sahibi oldu.
24. dakikada Enes Ünal'ın sağdan ortasında Yunus Mallı ceza sahası içinde topu göğsü ile istediği gibi kontrol edemeyince ay-yıldızlı ekip önemli bir fırsattan yararlanamadı.
Müsabakanın ilk yarısının kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve devre arasına golsüz eşitlikle girildi.


A Milli Takımımızın, 11 Haziran'da Kosova ile oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası grup eleme müsabakası öncesi hazırlık maçında Makedonya ile bugün deplasmanda karşılaşacak.

Üsküp'teki II. Filip Arena'da TSİ 20.45'te başlayacak karşılaşmayı Bulgaristan Futbol Federasyonu'ndan Stanislav Todorov yönetecek. Diyan Valkov ve Georgi Doynov'un yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Makedonya Futbol Federasyonu'ndan Konstantin Vhalo olacak. Karşılaşma TV8'den naklen yayınlanacak.

A Milli Takımımızın ilk 11'i belli oldu

A Milli Takımımız, Makedonya karşısında sahaya; Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, İsmail Köybaşı, Ozan Tufan, Arda Turan, Emre Çolak, Olcay Şahan, Yunus Mallı ve Enes Ünal ilk 11'i ile çıkacak.


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetimindeki A Milli Takımımızın aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:



 

Teknik Direktör Igor Angelovski yönetimindeki Makedonya Milli Takımı'nın aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Kaleciler: Stole Dimitrievski (Gimnàstic de Tarragona), Filip Gacevski (Vardar Skopje), David Mitov Nilsson (Norrköping)

Defans Oyuncuları: Stefan Ristovski (Rijeka), Daniel Mojsov (AEK Larnaca), Vance Sikov (Rabotnicki Skopje), Kire Ristevski (Vasas FC), Christian Toshevski (Pelister Bitola)

Orta Saha Oyuncuları: Stephen Spirovski (Vardar Skope), Ostoja Stjepanovic (Slask Wroclaw), Dusko Trajchevski (Rabotnicki Skopje), Ferhan Hasani (Shkendija Tetovo), Ezgjan Alioski (FC Lugano), Eljif Elmas ((Rabotnicki Skopje), Darko Churlinov (FC Köln), Jani Atanasov (Akademija Pandev)

Hücum Oyuncuları: Goran Pandev (Genoa), Ilija Nestorovski (Palermo), Ivan Trickovski (AEK Larnaca), Aleksandar Trajkovski (Palermo), Besart Ibraimi (Shkendija Tetovo), Amel Rustemoski (Grasshopper)