Fatih Terim: “Hakemlerde hata yapar”

İstanbul’da Galatasaray’ın Trabzonspor’u 3-1 yendiği maçtaydım. Trabzonspor’un canını hakemler öyle bir yakmıştı ki inanılır gibi değildi.  Ofsayttan atılan gol, verilen penaltının yakından uzaktan alakasının olmaması. Genç kaleci Arda’nın hayallerinin çalınışı Vs… Maçtan sonraki basın toplantısını da hiç unutmuyorum. Fatih Terim gözlerimin içine baka baka, pişkin pişkin ve büyük bir keyifle şöyle demişti: “Hakemlerde hata yapar…”

Gel zaman git zaman Fatih Terimli Galatasaray, Kadıköy’de Fenerbahçe maçı oynadı. 1-1 biten karşılaşma sonrası Fatih hoca veryansın ediyordu. Hakemlere öyle sallıyordu ki, adalet arıyordu. Geldiğimiz nokta, ‘Almayacaksınız mazlumun ahını, çıkıyor işte aheste aheste…’ oldu. Yanılıyor muyum? Adalet herkese lazım diyorum ve devam ediyorum.

Galatasaray, Fenerbahçe maçında berabere kalınca büyük ihtimal şampiyonlukta oldu! Diyorum ki bende, Trabzonspor’da, Galatasaray maçında şampiyonluktan oldu, hatta bu bilerek yapıldı! Fatih hocaya tavsiyem şu olsun. ‘Başkasına yapıldığında suspus olma. Doğruları konuş ki, bir gün senin de karşına bu tür olay geldiğinde ki geldi, adaleti savunabilesin. Yaptığın hiç etik olmadı. Koskaca Fatih Terim’in ne hallere düştüğünü herkes gördü. Buna en çokta kim güldü biliyor musun? Trabzonsporlular.

----

Abdülkadir 100 milyon Euro!

Trabzonspor’un Messi lakaplı yıldız futbolcusu Abdülkadir Ömür’ün piyasa değerini ben 100 milyon Euro olarak belirledim. Var mı itirazı olan, yoktur sanırım.

Yaşı 19 yetenek o bicim, kalite o bicim. Efendi mi efendi, Trabzonspor alt yapısından yetişti. Türk futboluna örnek oldu. Attığı goller inanılmaz güzel. Top ayağındayken durdurulması çok zor.. Yani futbol için yaratılmış biri Abdülkadir. Trabzonspor belli oldu ki, Abdülkadir Ömür’den çok büyük paralar kazanacak.

Yalnız, Abdülkadir’in Trabzonspor şampiyon olmadan gönderilmesini doğru bulmadığımı da söylemek istiyorum. Maden ki böylesine harika bir jenerasyon yakalandı. Bunu iyi şekilde değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Şampiyonluk birkaç yıla kesin gelecek, ibare bu yöndedir, sabretmek gerekiyor. Zaten Trabzonspor şampiyon olursa, Trabzon kökenli futbolcular değerlerini en az yüze katlayacaklardır. En parlayan isimde kesinlikle Abdülkadir olacaktır ve piyasası 100 milyon Euro’dan aşağıya da olmayacaktır.  

-----

Trabzon’da en çok ne yetişir?

Trabzon’da en çok ne yetişir? Hadi bilin bakalım. Bilemediniz değil mi? Sıkı durun söylüyorum. Abdülkadirler… Hem de altyapısından. Bir tane değil, iki tane yetişti. Abdülkadir Ömür ve Abdülkadir Parmak. Her ikisi de parmak ısırtıyorlar. Biri bir hafta gol atıyor, diğeri sonraki hafta gol atıyor. Trabzon altyapısı altın yumurtlayan tavuk misali oldu. Kesmedikleri sürece bu yıllar boyu böyle devam edecek. Eğer eskisi gibi davranılırsa geçmiş olsun derim ben. Aman dikkat edin. Gökdeniz ve Fatih Tekke’den sonra yıldız futbolcular üreten Trabzonspor’u kutluyoruz.

Yusuf Yazıcı, Hüseyin Türkmen, Uğurcan Çakır, Murat Cem, Abdülkadir Parmak ve Abdülkadir Ömür bu ülkenin gurur oldular.  Trabzonspor altyapısı bu konuda bana göre Dünya çapında bir işe imza atmıştır. Ajax’ı sollamıştır Trabzonspor kulübü… Emeğe geçen herkese teşekkür ediyoruz ve başarılarının da devamını diliyoruz.

-----

Parayı ödeniniz ödediniz yoksa geçmiş olsun…

Trabzonspor kulübü, 22 Mayıs tarihine kadar üye aidatlarının ödenmesini istiyor. Haklılar. Yoksa 10’bin üyenin üyeliklerine son verilecek. Haydi, Trabzonsporluyum diyenler pamuk eller cebe...

Öyle uzaktan Trabzonsporlu olunmuyor. TS Cluptan forma almayan, transfer sezonu geldiğinde ‘bak yine transfer yapamadılar’ diyen hatta kombine bilet dahi almadan Trabzonspor’u eleştirenlere sesleniyorum: ‘Bari üye aidatlarınızı ödeyin’ en azından bunu yapın ki Trabzonsporluluğunuz bir anlam bulsun.

Konuyla ilgili olarak Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu diyor ki:

“Trabzonspor Kulübü Derneği tüzüğünün 19/b maddesine göre iki yıl ve üzeri aidat borcu olan üyelerimizin ödemelerini yapmamaları halinde üyelikleri sonlandırılıyor. Bilindiği üzere kulübümüz tarafından 22 Mart 2019 tarihinde duyuru yaptık ve üyelik borçlarının ödenmesiyle ilgili 60 günlük yasal sürenin başladığını ilan ettik. Şimdiye kadar 574 kişi ödemesini gerçekleştirdi. Bu süre 22 Mayıs 2019 tarihinde sona erecek. Haliyle yasal süre içinde aidatlarını ödemeleri gerekiyor. Aksi takdirde 10 binin üzerindeki üyemizin üyelikleri düşürülecektir. Üyelerimiz gerek internet, gerek banka havalesi gerekse kulübümüzden ödemelerini yapabilirler” Haksız değil dimi?

-----

Malatya maçı 5-0 olsun…

Yeni Malatyaspor, Trabzonspor’u ligin ilk yarısında 5-0 mağlup etmiş ve yer yerinden oynamıştı. Kaptan Onur Kıvrak’da kadro dışı bırakılmıştı. Yani hesap zamanı geldi, çattı diyorum...

Cumartesi günü saat 16.00’daki rövanş maçına Trabzonspor taraftarların büyük ilgi göstermesi gerekiyor. Tribünlerde tek bir koltuk bile boş kalmamalı. Ben Trabzonspor’un maçı aynı farkla kazanacağına inanıyorum. Konuşuyorum, Trabzonsporlu oyuncularla hepsi acayip bilenmişler.

Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yöneticilerinin de Malatya maçını dört gözle beklediklerini çok iyi biliyorum. Dedikleri şu, “1-0’da üç puan 5-0’da… Ama 5-0’ı unutmadık. O yüzden farklı kazanıp Malatyaspor’dan rövanşı almamız gerekiyor” Doğru söze ne denir ki?

Not: Trabzonspor, Avrupa kupasına katılma hakkını elde etti. 5’inci sıradaki rakibi Yeni Malatyaspor. Aralarındaki puan farklı 11 kapanmaz bu fark diyorum.