61Saat Spor Servisi - Hasan Tüncel-

Şu sıralar Abdülkadir Ömür'ün yakaladığı form grafiği dillerden düşmüyor. Geriye dönüp bakıldığında çok zor süreçlerden geçiren genç yetetenek, 2 senesini boş geçirmek durumunda kaldı. Ömür'ün yakaladığı form herkesin beğenisini toplarken biz de arka planda yaşananları yazdık

ÖNCE TOPUĞUYLA MÜCADELE ETTİ

Patlama yaptığı dönem olan 2019’da önce topuğuyla mücadele eden Abdülkadir’e özel ayakkabı verildi. Özel bir ayakkabı verilen Ömür, futbol hayatını koşma stiline bağlı meydana gelen ufak acılarla sürdürdü.

Top sürme stili başına bela oldu

6 AY SONRA MENİSKÜSÜ YIRTILDI

6 ay bu şekilde mücadelesini vermeye devam eden genç yıldızın daha sonra menisküsü yırtıldı.

Trabzonspor yöneticisi Doğan’ın da özel ilgilendiği Ömür için yoğun bir program uygulandı. Almanya’da ameliyat edilen Abdulkadir Ömür için dönüş hikayesi hiç kolay olmadı.

Trabzonsporlu futbolcu Abdülkadir Ömür ameliyat edildi

5 AY SONRA BİLEĞİNİ ÇATLATTI

Ayağını gören herkesin derin bir üzüntü yaşadığı Ömür'e Ufuk Şentürk önderliğinde yoğun bir tedavi porgramı uygulandı Ömür, döndü ama bu sefer 5 ay sonra bileğini çatlattı.

Abdülkadir Ömür 5 kilo kas aldı, haberine gitmek için tıklayın

Kariyerinin en verimli dönemlerinde hiç olmayacak ağır sakatlıklar yaşayan Abdülkadir Ömür’ün bu sürecini kolay kolay hiçbir futbolcu yaşayamazdı.

Abdülkadir Ömür'ün ayak bileği kırıldı! - Lifebursa.com - Bursa ve  Türkiye'den son dakika haberleri

PSKOLOJİK ANLAMDA YIKILDI

Sakatlık sürecinde sürekli düşünen ve psikolojik anlamda adeta yıkılan Ömür’e profesyonel destekler verilmeye başlandı.

MİLLİ TAKIMDA SÜRE VERİLMEDİ

Ligin son haftalarında gösterdiği performansla yeniden milli takımla Avrupa Şampiyonasına giden Ömür, burada da sakatlıktan yakasını alamadı ve dakikayı geçtik kadroya bile giremedi.

Gel zaman git zaman Trabzonspor’un kamp sürecine de milli takımda olması nedeniyle geç gelen Ömür, için yeni sayfa açma zamanı gelmişti.

Trabzonsporlu Abdülkadir Ömür için tüm renkler birleşti - Fotomaç

SEZON BAŞI YİNE SAKATLIK BELASI YAKALADI

Ama yine olmadı. Yine sakatlık faktörü baş gösterdi, form tutmakta zorlanan Ömür bu sefer Molde ve Malatyaspor maçlarını kaçırdı. Sağ açık mı, 10 numara mı tartışmaları devam ederken Ömür için “geri dönemeyecek, artık eskisi gibi değil” yorumları da özellikle sosyal medyada hız kazandı.

GALATASARAY MAÇINDA AĞIR TRAVMA YAŞADI

Tüm bu yaşananların farkında olan Ömür, Galatasaray maçında büyük bir travmaya şahit oldu. Önce sahaya atlayan taraftar ona koşup sitem etti, daha sonra Abdullah Avcı 34. dakikada onu oyundan aldı.

Ne yaşandıysa bundan sonra oldu. Trabzonspor taraftarının protesto ettiği Abdülkadir Ömür, gözyaşlarına hakim olamamış ve adeta yıkım yaşamıştı.

Üstelik, Ömür bu durumu 100. kez Trabzonspor formasıyla çıktığı bir maçta yaşamıştı.

Abdülkadir Ömür ve İsmail Köybaşı 39. dakikada oyundan alındı, taraftar  ıslıkladı - Son dakika spor haberleri – Sözcü

TAKIM ARKADAŞLARINDAN ART ARDA AÇIKLAMALAR

Bu süreçte yalnız kaldığını düşünen ve iyice karamsar hale bürünen Ömür’e başta takım içi arkadaşları olmak üzere tüm çevrelerden destek mesajları yağdı. Her Trabzonsporlu onu aileden birisi, arkadaşı veya kardeşi gibi görüyordu.

ALEL ACELE ŞEHİRDEN UZAKLAŞTIRDILAR

Maçın bitimiyle birlikte Trabzonspor profesyonelleri Ömür’ü acilen şehirden çıkarıp kafa dağıtmasını sağladı. Farklı ortamlara farklı kişilerle diyalog kurması sağlanan Ömür için daha sonra taraftarlar da destek mesajları vererek yemek organizasyonu düzenledi.

AVCI: İLK SEN GELECEKSİN

Film şeridi gibi geçen bu yaşanan sürece Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da katkıda bulunarak izin isteyen Ömür’e “Burası senin evin yuvan, buraya ilk sen gelip en son sen çıkacaksın” diyerek ekstra bir izin talebine olumlu cevap vermedi.

Son dakika... Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür kararı! - Spor Haberleri

Peki Ömür bu sürecin ardından ne yaptı da başarıyı yakaladı?

TESİSLERE YAKIN BİR NOKTADAN EV ALDI

Abdülkadir bu sürecin ardından "futbolu" hayatının merkezine koydu. Hak etmediği tepkiler aldı, kendi özüne döndü daha fazla çalışma dinlenmek ve idman yapmak için tesislere yakın bir yer noktadan ev aldı. Burada da hayatını idame ettiriyor. Daha öncesinde Çarşıbaşı-Trabzon arası mekik dokuyordu.

DİYETİSYEN VE ÖZEL HOCASI RAHAT BIRAKMIYOR

Sezon başında özel tuttuğu bir diyetisyeni var, özel hocası var. Her gün idman yapıyor, ona göre besleniyor ve dinleniyor. Beslenme ve uyku düzeniyle birlikte hayatını şekillendiren Ömür, tüm çevresine “Gerçek Ömür’ü göstereceğim” mesajını verdi.

HIRSLANDI, AKLINI TAMEMEN FUTBOLA VERDİ

Aklını tamamen en iyi yaptığı iş olan futbola verdi.

Hayatını bir düzene sokan ve aldığı profesyonel desteklerle birlikte daha güçlü bir şekilde geri dönen genç oyuncuyu  Avcı, hiç bekletmeden bir sonraki maçta 11’de başlatarak ona duyduğu güveni tekrar gösterdi.

Abdülkadir Ömür, Andreas Cornelius ve Anthony Nwakaeme konuştu: Kazanma  alışkanlığımız var - Trabzonspor (TS) Haberleri - Spor

TRABZONSPOR'DA 4 MAÇI MİLLİ TAKIMDA KARADAĞ MAÇINI KOPARTTI

Ömür de kendisine gösterilen ilgi ve sevgiye olumlu cevaplar vermeye başladı. Kadronun değişilmez oyuncusu olan 22’lik orta saha A Milli Takım’da da kendisine yer bulmaya başladı. Ömür, Karadağ maçında milli takımın kaderini değiştiren asistini yaptı. Hayatını düzene oturtan Ömür için beklenen günler başlamıştı. Ömür önce Göztepe maçında Gervinho'ya asist yaparak maçın Trabzonspor lehine sonuçlanmasında önemli rol oynadı.

ZOR ANLARDA ORTAYA FARKINI KOYDU

Ardından Beşiktaş maçında golle tanışan Ömür takımın liderliğine kadar soyundu. Gaziantep maçında ve Karagümrük maçlarında jeneriklik goller attı ve kariyer rekoru kırmayı başardı. Trabzonspor namağlup lider ise Ömür'ün de payı oldukça büyük.

Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür fırtınası - Spor Haberi

ÖMÜR DEĞİŞTİ ARTIK DİNLİYOR, GELİŞMEYE VE ÖĞRENMEYE AÇIK

Son olarak, yeteneği yönetmek futbolun püf noktası. Yetenek herkeste var. Yeteneğin farkında olup üzerine koymak için çalışmak önemli olan. Artık Abdülkadir, hem saha içinde hem saha dışında gelişmeye ve öğrenmeye çok açık. Kendisini geliştiren ve fayda sağlayacağına inandığı insanların fikirlerine ve tavisyelerine önem veriyor, bunu net bir şekilde gözlemleyebiliyoruz.

Ömür’ün bu başarısının tüm gençlere örnek olması gerekiyor. Bir zamanlar 23 milyon euro teklif alıp önce zirveyi daha sonra da ağır sakatlıklarla dibi gören gencecik bir fidanın nasıl dönüş yapabileceğini gösterdi.