61Saat Spor Servisi - Hasan Tüncel- Trabzonspor´da, Süper Lig'in 20. haftasında oynanan Konyaspor maçının 26´ncı dakikasında orta sahada Ömer Ali Şahiner´in sağ ayağına müdahalesi sonrası yerde kalan Abdülkadir Ömür oyuna devam edemedi.

Oyuncunun sağ ayak bileğinin üst bölümünde kırık tespit edildiği açıklanırken Bordo Mavili camiada yaşanan durum şok etkisi yarattı.

A Milli Takım Doktoru aynı zamanda  Abdülkadir Ömür’ün de doktorluğu görevini gerçekleştiren Ufuk Şentürk oyuncunun ameliyat edileceğini 61saat’e açıkladı.

FİBULA’DA KIRIK VAR

Yaşanan kırığın 3 ay gibi bir zaman kaybettireceğini ifade eden Şentürk “Fibula, ayak ekleminin dışındaki kemikte bir kırığı var. Bu kırık ameliyatı gerektiren bir kırık, alçıyla tedavi olacak bir durum değil. Yük taşımayan bir kemik. “ 

FUTBOL KARİYERİNİ ENGELLEMEYECEK

Ömür’ün yaşadığı sakatlığın futbol hayatını etkilemeyeceğini ifade eden Şentürk “Abdülkadir Ömür’ün gerçekleştireceği ameliyat geleceği için bir tehdit oluşturmuyor, hiçbir sorun yaşatmayacak. Futbol kariyerini engellemeyecek sadece zaman kaybettirecek bir süre”

İSTANBUL’DA AMELİYAT OLACAK

Ameliyat tarihiyle ilgili ise şişin inmesini beklediklerini ifade eden Şentürk “Ayağındaki şişin inmesini bekleyeceğiz. Belki Cuma günü karar vermek gerekiyor. Şişin inmesini beklemek zorundayız. Çünkü dikmede sorun yaşarız. Pandemı nedeniyle yurt dışına çıkarma gibi bir düşüncemiz yok İstanbul’da bir Ömer Taşer hocamızla özel hastanede ameliyatını planlıyoruz.”

3 AYDA GERİ DÖNER

Ameliyattan sonraki süreç ile ilgili bilgi veren Şentürk “Ameliyattan sonra oyuncunun dinlenmesi gerekiyor. 6-8 hafta boyunca kontrollü  bir şekilde fazla yük bindirmeden hafif egzersizler yapacak. Yara iyileştikten sonra bisiklet sürme, koşma gibi bireysel antrenmanlara başlayabilir. Saha çalışmaları olacak. 1 ay sürecek olan bu aşamaları geçtikten sonra takımla birlikte antrenmanlara başlayabilir” dedi.

ÖMÜR İLE KONUŞTUM

Abdülkadir ile görüşmesini de anlatan başarılı doktor “Abdülkadir çok üzgün, morali de bozuk. Biraz moral vermeye çalıştım. Her şerde bir hayır var dedim yine kötünün iyisi. Kariyerini engelleyecek başka sakatlıklar var, tamamıyla düzeleceğini sadece zaman kaybı olacağını kendisine aktardım.”

HOCANIN KARARI…

EURO 2021 turnuvasına yetişip yetişemeyeceğini de değerlendiren Şentürk “Mayıs gibi milli takım kampı başlıyor. Abdülkadir için öngördüğümüz dönüş süresi Nisan sonunu buluyor. Maç eksiği ve performans eksikliği olacak ama Ömür kamp zamanı iyileşmiş olacak. Burada hocanın kararı etkili olacaktır, iyileşecektir ancak performans sorunu olacaktır.”