61SAAT SPOR SERVİSİ-

Trabzonspor Medikal Park Stadyumu’nda gerçekleşen toplantıda Avcı soruları yanıtladı.

TRABZON'DA OLMAKTAN MUTLUYUM...

Trabzon’da ve Trabzonspor’da olmaktan mutluyum, Trabzon şehrinin futbola olan tutkusu, aşkı beni son derece heyecanlandırıyor. Karadenizin bir çocuğu olarak aidiyet hissimi güçlendiriyor. Benim için bir motivasyon kaynağı oluşturuyor. Sayın Başkan Ağaoğlu’na özellikle beni daima destekleyen Ertuğrul Doğan’a Mehmet Yiğit Alp’e teşekkür ediyorum. Futbol şehrine geldiğim için mutluyum. Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer kendisiyle de konuştum. Ali Kemal Denizciler Güngör Şahinkayalar tabi ki Şenol hocamız iletişim halindeyiz. Bende onlar gibi Trabzonspor tarihinde güzel anılarla yer almak istiyorum. Trabzon’a gelirken hep şunu ifade ettiler “çok zor yere gidiyorsun, sert medyası var” diye ifade ettiler. Karadeniz insanını tanıyorum, sizin güler yüzlü olduğunuzu görüyorum. 

TRABZONSPOR'UN SİSTEMİ...

Sistemi hücumu ve savunmayı elindeki oyuncu profili belirliyor. Çok net söyleyebilirim. İştahla arzulu yaş ortalaması 25-26 olan duygusu coşkusu kaybetmeyi sevmeyen, kazanma alışkanlığı yakalayan  sahadaki düzeni ve aklı olan, bir aklı olan Trabzonspor izleyeceğiz. Nwakaeme ve Ömür ile ilgili oyuncularla görüştüm, bizim neler yapmak istediklerimizi planlayıp saha dağılımımızın son derece sağlıklı olması gerektiğini düşünüyorum.

Bu ligde çalışmış teknik adam olarak baktığımız zaman takım savunmasının öncülük aldığı, önde bireysel anlamda yetenekli oyuncularımız var, bu iklimi coğrafyayı biliyorum. Taraftar nasıl galibiyet istiyorsa bende Erzurum maçıyla start vermek istiyorum.  

Trabzonspor yarışmak zorundadır, kazanma alışkanlığından bahsettiğim süreç bizi nerede tutacak. Daha çabuk geçişleri yapacak durum oluşturmaya çalışacağız. Kulüplerin durumuna göre bazen proje bazen de adım adım üst düzey verim alabiliyorsunuz bunu çalışacağız zaman zaman değişiklikler yapacağız.

ALTYAPI İÇİN FLAŞ KARAR!

Futbolun iyileştirme gücü var. Futbol topu çekim alanıdır. Sahanın içine çıktığı zaman futbolcu bu durumu düşünmüyor. Her türlü tedbirleri alıp dimdik ayakta kalabilmek lazım. Her ihtimale karşı, Türkiye ve Avrupanın her yerinde 61 plakalı oyuncu var. Verimli topraklardayız, altyapıdan 5 oyuncu aldım. Hastalıkla karşılaşabiliriz diye yaptım. U19 takımı bizle birlikte aynı antrenmanı yapacak, hazır tutmamız gerekiyor.  Ülke olarak sabırsısız. Kloop’un ilk 2 senesinde kaçıncı bitirdiğini Ferguson’un 6 sene bir şey alamadığını sonra ne hale geldiğini biliyoruz. Kısa vade belirleyici olacak uzun vadeyi sonra net bir şekilde söyleyeceğim. Hedeflerin yanına aklı sokmaya çalışacağız. Bu desteği bekliyorum.

TAKIMIN DURUMU...

Hafta başından itibaren oyuncularla görüşmelerimde kaybetmeyi kabul etmeyen bir takımın olması gerekiyor bunu ifade ettim. Enerjinin kaybolduğunu görmüştük. Teknik olarak tespit ettiğimiz 30-32 puan kaybeden takımın takım savunmasıyla ilgili problemleri var. Takım savunmasıyla ilgili çalışmalarını yaptık. %60-70 oranında bu grup olumlu cevap verdi. Takım savunmasını doğru yaptığın sürece tekrarlarla zaman içerisinde gelişmesi gerekir. Önceliğimiz takım savunması bunu öncelik aldık. Oyuna bireysel oyuncu üzerinden bakmadım hiç organizasyon üzerinden baktım. Bir kuş sürüsü gibi olmak lazım. Organizasyondur artık futbol, yedek oyuncuyu bile kullanmıyorum. Hamle oyuncuları da bizim için önemli oyunculardır. Beraber hareket eden baskı yapan üzülen ve sevilen takım olması gerekiyor. Onun bu duygusu bu şehirde var.

TRABZONSPOR TARAFTARLARI...

Trabzon taraftarının gücünü takıma destek olduğunda neler yapabildiğini biliyorum. Futbolcu olarak geldiğimde de hoca olarak geldiğimde de net gördüm. Trabzon taraftarı bu işin içinde olduğunda nasıl ivme kazandırdığını biliyorum. Sosyal medya kullanmıyorum bu destekleri için hepsine teşekkür ediyorum. Ben de sabırsızım bir an evvel maç kazanarak başlamak istiyorum. Türk futbolu bana çok şey verdi, iyi hizmetler etmeye çalışıyorum. Oyunu geliştirmekle ilgileniyorum buna kavga mı savaş mı mücadele mi dersin bunun adını nasıl söyleyeceklerse o şekilde ifade etsinler.

SEZON BAŞI GELMEK İSTER MİYDİ?

Trabzonspor’dan gelen teklif her teknik adamı heyecanlandırır, Trabzonspor ile Özkan Hoca da teklif yapmıştı. Bu 3. Oluyor, Trabzonspor olunca her teknik adamı cesaretlendirir. Keyif verir haz verir. O zaman şartlar oluşmadı, kısmet bugüneymiş. Geçmişte olanlarla yaşamayacağız bundan sonraki Trabzonspor’u dizayn etmeye çalışacağız. Trabzonspor iyi teknik direktörlere teklif yapmıştır bu teklif de bana gelmiştir. Trabzonspor teknik direktörü olduğunu hissediyorsun. Umarım bunun karşılığını vereceğiz. Oyuncularım hafta başından itibaren iyi cevaplar veriyorlar. Umarım antrenmanda verdikleri durumu taçlandırırlar. Bundan önceki hocalara teşekkür ediyorum, takımının fiziksel durumu iyi psikolojik yorgunluklar olabilir. 2-3 senedir yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum, yukarı taşıyacağız.

UĞURCAN ÇAKIR VE ABDÜLKADİR ÖMÜR...

Şu an itibariyle iletişimde olduğum oyuncular var. Teker teker görüşmeler yapıyorum. Bazen teknik bazen taktik bazen de özel yaşam konuşacağız. Uğurcan Türk futbolunun önemli oyuncularından, Ömür ilk 11 maçını bana karşı oynamıştı. Beklentim oyuncular oyuncuları koruma altına aldım, Trabzonspor’a Türkiye’ye hizmet edecekler. Onlar için yeni fırsatlar başlıyorum. Bunları yüksek enerjiyle kullanmak istiyorum. Transfer için çalışıyorum bir oynayalım bir kaç hafta sonra resim ortaya çıkacak. İzleme komitesiyle toplantım olacak. Tespit edelim daha net konuşuruz. İletişime açık bir insanım. Zaman zaman kahvaltılarımız olacak.

AVCI'NIN SIRRI...

1 haftalık süreçte şunu görüyorum antrenmanda doğru veriler veriyorlar, deneyimleri ne geniş alanda ne yapacaklar. Trabzonspor’a 2 tane daha yeni yüz kazandırmak isterim. Trabzonspor’un ve benim iddiam olduğu için burdayım. Avcı’nın sırrı çalışmak, ekip çalışmasına inanmak, futbolla ilgili her gelişimi, teknoloji arge ve beyin fırtınasıyla yapan bugünün geldiği noktada iletişimi kafanın arkasında hiçbir plan olmadan kurmak deyip içini doldurabilirim.

TEKNİK EKİP...

Bugün Trabzon’umuzun başarısı için varım. Dingin denizden dalgalı denize çıktım. 6-8-10 numaramı bunları zaman içerisinde göreceğiz. Trabzon’dan da mevcutta 3 hoca ekibe dahil oldu. Eksik olarak taraftarı da içimizde bulunduruyoruz. Çalışalım geniş ekip çalışmasına değer veren birisiyim. Sadece Trabzonspor A Takımı değil izleme organizasyon gerçekleştirmek istiyorum. Şu an yapmamız gereken kazanma alışkanlığını devam ettirmek.

HAKEM KARARLARI...

Trabzon, Trabzonspor yönetimi fikirlerini sunar hakemlerle ilgili. Ben saha içinde kalıp coşkusu yüksek kaybettiği topu geri alan bunun içinde olmak istiyorum. Yönetici, medya, hakem o tarafa girmedim. Bunun mücadelesini yöneticiler veya sizler açıklama yaparlar. Hakemden şikayetçi olduğum gün oyuncu kötü oyununun arkasına sığınıyor. Oyununun içinde neden kaybettiğimizi arayacağım.

CAFER TOSUN...

32 puan kaybeden bir takımın bu kadar kaybetmesini başarılı olarak nitelendiremeyiz. Tespit takım savunması, önde gol atabilen çözümlerini bulabilen bir yer var. Önemli olan beraber savunma yapabilen bir ekip için mücadele edeceğiz. Cafer Tosun’un da adı bende var, bütün isimleri dönüşerek kullanacağım. Trabzonsporumuzun maç kazanarak önünü açması gerekiyor. Bu hafta başından yoğun geçiyor, izleme komitesiyle görüşeceğim. Altyapıdaki oyunculardan bilgim var.

ABDÜLKADİR ÖMÜR ERZURUMSPOR MAÇINDA OYNAYACAK MI?

Abdülkadir Alanya maçında kemik ödemi vardı. Dünden itibaren takımla çalışıyor. Kendisiyle de görüştüm, çalışınca daha çok özelliklerini gördüm. Umarım bizimle olacak. Abdülkadir ilk resmi müsabakasını bana karşı oynamıştı, oyunu çok hoşuma gitmişti. Uğurcan da öyle, özellikle gelebilecek oyuncular da var. Oyuna baktığım içn çok bir oyuncu beğeniyorsun sende o bölgede oyuncu oluyor alamıyorsun. Değerli oyuncular Trabzonspor’un kaynağında var. Umarım alttan da bir şeyler çıkardığımız zaman bu beni mutlu edecek.

TRABZON'DA HER ZAMAN SAYGI GÖRDÜM...

Hayatım insanlara saygı sevgi ve çalışarak geçti. Trabzon’a ne zaman geldiysem bu saygıyı gördüm benim için değerli olan bu. Bu işin içinde eleştiri olacak. Şampiyonluğu yok, başarısız gibi durumlara girmemek lazım. Türk futboluna ne vermişiz ona bakmak lazım. 9 aylık süreçte çalışmadım tekrar çeviren Trabzonspor markasıdır, Trabzonspor tarihidir. Taraftarlarımızın gücü bizi ileriye doğru itecek. Onlar yanımızda oldukları zaman farklı hissettiriyorlar.

TRABZONSPOR'DAN TEKLİF GELİRSE...

Trabzonspor teknik direktörlük teklifi heyecanlandırır. Başkanla konuşmamız Ertuğrul Bey ve Mehmet Yiğit Alp, özellikle Ertuğrul beyin heyecanı kararımı bir anda diğer yana çevirdi.  Antalyaspor değil birçok takımdan teklif aldım. Trabzonspor'dan teklif alınca sabaha kadar uyuyamazsınız.

TESİSLER..

Toplantı yaptığınızda dışarıdan birisinin girmesini ister misiniz? Antrenman sahası çalıştığımız bir yerdir. Kenardan seyrettiniz, kanunlar mı bir kulübün kurumsal kimliğinin olması içindeki düzenle ilgili. Kulübün içindeki ve sahanın içerisindeki düzenle aynı olması gerekiyor.