A Milli Takımımız'ın teknik direktörü Abdullah Avcı, Avusturya karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Maça Trabzonspor'un başarılı kalecisi Tolga yerine, Galatasaray maçında yediği 2 hatalı golle büyük bir özgüven eksikliği yaşayan Fenerbahçe'nin yedek kalecisi Mert Günok ile başlayan Avcı, Avustarya maçında yenilginin baş aktörlerinden oldu.

Mert, aynı Galatasaray maçında olduğu gibi maçın ilk 6 dakikasında yediği 2 hatalı golle yenilgide en büyük pay sahibi olurken Avcı'nın da yüzünü kara çıkarmadı.

AVCI TOLGA'NIN BU KURTARIŞINI GÖRMEDİ VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Avcı ise Mert'e sahip çıkarken, Tolga'yı da kötülemeyi ihmal etmedi.
İlk dakikalarda yenilen gollerin önemine değinen Avcı, maç ile ilgili değerlendirmesinde, "Oyunu değerlendirecek olursak risk alarak oynadık. Portekiz maçında da aynı şeyleri denemiştik. Ancak bugün olmadı. Bir penaltı ve bir de hata olunca istediklerimiz olmadı. Risk almaya da devam ettik maç boyunca. Oyunun içinde pas trafiği yapmaya çalışıyoruz evet, ancak kanatlara ataklarımızı aktaramadık. Bundan sonra da Hollanda maçına kadar daha hazır duruma gelmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

MERT'E SAHİP ÇIKTI
Maçta iki kritik hatanın ardından yenilen gollere sebebiyet veren Mert Günok'a da sahip çıkan Avcı, "Bizim her kalecimiz değerli. Volkan sakatlandı. Mert ile başlayıp Tolga ile devam etme planlarımız vardı zaten. İkinci yarıda değiştirmemiz Mert'in kötü bir ilk yarı geçirmesiyle ilgili bir durum söz konusu değil. Bu hatalarımızı aza indirmeye çalışacağız."

TOLGA'DA HATA YAPTI!
Tolga'nın da ikinci yarıda hata yaptığını ifade eden Avcı, " Tolga’da sezon başını sağlıklı geçirmemiş.. Biz maçı birer devre olsun dedik. Mert hata yaptı gol oldu, Tolga’da hata yaptı ama gol olmadı" dedi. Ancak Avcı, burada yaptığı açıklamada unuttuğu en önemli konu ise Tolga'nın kurtarışı oldu. Tolga, kaptırılan top sonrası Avusturyalı oyuncunun kafa vuruşunu ayaklarıyla kurtararak mutlak bir 3. golü önledi.

AVUSTURYA İLE HOLLANDA KIYASLANMAZ

Avcı Avusturya karşılaşmasının Hollanda maçı ile kıyaslanamayacağını söyleyerek: "Mayıs ayındaki kamp bizim için çok önemliydi. Avusturya maçındaki ortam, rakibin durumu Hollanda ile kıyaslanabilecek gibi değil. Biz hedeflerimizden sapmadan devam edeceğiz." şeklinde görüşlerini belirtti.

Abdullah Avcı maç sonu açıklamalarını "Bir yarış başlayacak 3 hafta sonra. 10 maçlık bir maraton, ben oyuncu grubuna inanıyorum." diyerek noktaladı.

TOLGA'DAN İNSANLIK ÖRNEĞİ
Trabzonspor'un başarılı kalecisi Tolga'da Mert'e sahip çıktı. Tolga, yine büyük bir insanlık örneği sergileyerek,  "'Mert'e sahip çıkmamız gerekiyor. Her kaleci zaman zaman hata yapabiliyor, bunlar kaleciliğin doğasında olan şeyler. Mert, gelecek vaad eden ve uzun yıllar Türk futboluna hizmet edecek bir isim. Ortaya çıkan durum sonucunda en çok üzülen de kendisi tabii ki. Fenerbahçe ile çok kritik maçlara çıkacak ve bu sebeple de Mert'e sahip çıkıp, destek vermek lazım." diyerek destek açıklamalarında bulundu.