61SAAT SPOR SERVİSİ

Abdullah Avcı şu ifadelere yer verdi:

Trabzonsporla ne zaman nerde oynarsan oyuna zor deplasmandandır. Bugün de ilk 15 dakika baskıyla başlayacaklarını biliyorduk, 3 tane opsiyon çalışmıştık bunun için. Bugün olumsuz anlamda çok bireyseldik, rakibin çok şiddetli baskısından değil, bireysel hatalar yaptık. 15 dakikadan sonra doğru opsiyonları kullanmaya başlayınca attığımız gollerle, hareketle oyun topa değmeyen oyuncu… Özellikle ilk golde hiç topa değmedi ama tüm alanları aştığı koşu Robinho’nun, yine 2. golde de aynı şekilde… İkinci yarıda da duran topun devamından 3-0. Burada aslında bitirmemiz gerekiyordu daha sonra bireysel bir hata ile bir gol yedi, sonrasında Yusuf’un güzel vuruşu 3-2… Her zaman zor deplasman. Geçişlerde top kayıpları yaptık, Trabzonspor önde 4 kişi ile kalmaya başladı.

Rakipten daha fazla yaşlı ve deneyimli olmamıza rağmen daha fazla mesafe kat ettik. 4 tane go attık deplasmanda kolay değil. Bütüne baktığımızda zor bir deplasmanda bu şekilde kazanmak ve dönmek hala güzel.

ROBİNHO: TRABZONSPOR HER ZAMAN ZOR DEPLASMAN

Galibiyete katkı sağlayan isimlerden biri olan Robinho ise şu cümleleri söyledi: Çok ortada ve zor bir maçtı zaten Trabzonspor deplasmanları hep zor oluyor. Tabii ki bugün güzel bir şey başardık mutluyum. 

Trabzon ile ne zaman oynarsan oyna ligin en değerli takımı...

Harika bir çıkış yapmış vaziyetteler. Oyunun başı ile birlikte baskı yapacaklarını biliyorduk. Nasıl kırarızı çalışmıştık bizim çok basit top kayıpları yaptı. Rakip doğru sonuçlandıramadı. 15 dakikadan sonra oyuna genişlik vermek için 2 pozisyona girdik. Güzel bir gol attık. İrfan’ın attığı gol çalışılmış bir organizasyondu bizi mutlu etti. 2-0 önde girmek bizim için güzeldi. Faulün arkasından 3. golü bulduk. Bireysel hatadan ilk golü verdi. Ardından Yusuf’un golü tekrar devreye soktu. Beklerin derinlik verildiği Trabzonspor’da Abdülkadir gibi bir oyuncu yüzünü döndüğü zaman herkesi geçebiliyordu. Onu durdurmak planların içindeydi. Biz bugün özellikle yüzde 60’larla topa sahip oluruz diyorduk ama yüzde 51’lerde topa sahip olduk. Robinho yüksek şiddetle koşmuş Emre sahada mesafe kat eden 2. oyuncuydu. Çok değerli bir takımdan 4 gol bularak mutluluk verici. Kasımpaşa maçına hazırlanacağız kulübünde oyuncularında kişisel kariyerlerini zenginleştirmek istiyoruz. Trabzonspor’a Türk futbolunun ihtiyacı var başarılar diliyorum. Oynadığımız oyunla ilgili gittiğimiz her yerde saygı görüyoruz. Başladığımız sıfır seyirci ile bugün 4-5 bin gibi seyirci ile devam ediyoruz. Doğru işler yaptığın sürece karşılığı muhakkak çıkacaktır. Mutluyum kendimi geliştiriyorum, takımı geliştiriyorum. Önemli saygı görüyoruz.