Başakşehir'in liderlik psikolojini yönetemediğini ifade eden Ercan, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ün transferiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Abdullah Ercan, "Galatasaray şu anda lider ve avantajlı. Galatasaray'ın bu hafta rakibi Rizespor. Sarı Kırmızılılar zor bir deplasmana gidiyor. Galatasaray'ın avantajlı hatta son 3 haftada bir kere mağlup olma ya da berabere kalma opsiyonu bile var" ifadelerini kullandı ve ekledi:

"Başakşehir son haftalarda oynadığı oyundan vazgeçti ve bazı oyuncular da bireysel oynamaya başladı. Başakşehir özellikle oyunun ilk yarısını iyi oynayan bir takımdı, ikinci yarıda sıkıntılar vardı fakat skorsal olarak bir şekilde bazı şeyler oluyordu. . Bu da arkasındaki iki rakibin işine geldi. Robinho'nun santrfor pozisyonunda oynamasından dolayı eleştirilmesi skorsal bir eleştiri. Robinho tipik bir santrofor değil"

"Mevcut şartlar içinde bu yılın en başarılı takımı Trabzonspor'dur. Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı'nın transferiyle ilgili şunu söylebilirim. Bu transferde kulübün misyonu, menfaati ve oyuncuların gelişimi çok önemli. Abdülkadir ve Yusuf'un şu anda ayrılmaları doğru değil"