Bugün Gazetesi'nin haberine göre, 58. maddenin değişmesini ise TFF Başkanı dahil kimsenin istemediğini belirtti. Türk futbolunda gözler 26 Ocak'ta gerçekleştirilecek Futbol Federasyonu (TFF) Genel Kurulu'na çevrilmişken Trabzonspor Başkanı Sadri Şener gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Şener, Federasyon'un şike hakkındaki kararını ne zaman vereceği yönünde önemli ipuçları verdi. Bu konuda yönelttiğimiz soru üzerine önce "Bildiğimkadarıyla son talimatnamede bu kararlar Play-Off öncesi verilecek" ifadesini kullanan Şener "Talimatnameden kastınız ne? Bu konuda alınmış bir karar mı var" sorumuz üzerine ise ifadesini değiştirdi. Federasyon'un tüm kararlarını Play-Off'tan önce açıklayacağının kendi tahmini olduğunu belirterek "Mart sonunda lig bitiyor. Yani Play-Off'a bir şey kalmadı. Eğer bugün açıklanırsa her şey karışır" şeklinde konuştu.

DAYANAĞIMIZ ETİK KURUL
TFF'nin vereceği karardan Trabzonspor olarak endişelerinin olmadığını dile getiren Şener, "Burada bizim en önemli dayanağımız Etik Kurul raporları. Bunu sadece ben değil, herkes söylüyor. Yeni sisteme göre Etik Kurul raporu Federasyon'a gidecek. Oradan da Disiplin Kurulu'na verilecek. Etik Kurul'un raporunda bizden bir şey olmadığına göre, olmamışbir şeyi Disiplin Kurulu'na götürecek halleri yok" diye konuştu. Genel Kurul'da oylanacak 58. maddenin değişip değişmemesi konusunda fikirlerini de bildiren Şener, tek yetkilinin Federasyon olduğunun altını çizerek, "Ne Kulüpler Birliği'nin ne de Genel Kurul'un küme düşmeyi kaldırmaya yetkisi var. Zaten hiç kimse 58. maddenin değiştirilmesine taraftar değil. Buna Federasyon Başkanı da dahil" ifadelerini kullandı.

ŞİKE BİZİ YORDU
Özellikle ligin ilk yarısını çok daha iyi yerlerde bitirmeleri gerektiğini kaydeden Şener, “Yaşanan şike olayları ve sonrasındaki süreç bizi olduğu kadar, takımı da psikolojik anlamda etkiledi. Bunlar olmasaydı şimdi daha iyi yerlerde olabilirdik. Ancak şu anda gidişat iyi” dedi. Artık bu sürecin de sonuna gelindiğini ve Etik Kurulu raporunun açıklandığını da belirten Şener “Şike ve teşvik bizi yordu ama artık sonuna yaklaştık. Etik Kurulu raporunu verildi. Sportif cezalar ortaya çıkar, her şey belli olur. Ligde biraz geri kaldık ama önemli olan Play-Off’lar. Buradan şampiyon çıkarız, çıkmayız ama şimdiki durumumuz iyi” ifadelerini kullandı.

"PARA HARCARSAN BAŞARI GELİR"
Takımın başarısı için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Sadri Şener, iyi yerlere gelebilmek için çok para harcadıklarını ifade etti. Ekonomik sıkıntıları olmadığını dile getiren başkan “Parası olan yönetici değil, para bulma kabiliyeti olan yönetici önemli. Transferde ciddi paralar harcadık. Yüzde 80 karşılığını aldık. Kupalar kazandık, şimdi de lig kupası gelecek. Ucuz takım yaparsan, orta sıra takımı olursun. Her gün bahsedilen bir takım olmak istiyorsan mutlaka transfer yapmalısın” şeklinde konuştu.