Trabzonspor bu sezon ilk kez 3 gol birden attı. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Öncelikle
çok iyi bir oyun başlangıcı yaptı Trabzonspor. Yedinci dakikada oyun 2-0'a gelince belki çok daha farklı bir skor hayal etti izleyiciler. Ama oyun o dakikadan sonra hiç de öyle gitmedi. İkinci yarıda Akhisar bulduğu golle de oyuna ortak oldu.
Yaratıcı oyuncu sıkıntısı çeken Trabzonspor'da 9 hafta forma giymeyen Adrian'ın performansını nasıl buldunuz?
Geçen
haftanın ardından bu haftayı da hesaba katınca geldiğinden beri gol bulamayan Adrian iki maçta üç gol buldu. Futbol bazen gerçekten enteresan ortamlar yaratabiliyor. Adrian, 9 hafta şans almamasına rağmen iki maçtır hazır göründü. Küsmemiş ve oynamaya hazır bir oyuncu psikolojisi vardı Adrian'da. Bu da bir futbolcu için çok önemli bir özelliktir. Yükselen performansı da bu doğru oyuncu duruşuna bağlı. Dün akşam gerektiği yerde çok iyi işler yaptı Polonyalı. Kaldı ki o bölgede Trabzonspor'un çok önemli alternatif isimleri var.
Şenol Güneş tarafından kadroya alınmayan Volkan Şen ve Olcan Adın'ın yokluğu neyi değiştirdi?
Eksikliklerini
hissetmediler. İki oyuncu da son haftaların formsuz isimleriydi. Trabzon'un bu bölgede kadrosu oldukça zengin. Şenol Güneş, elindeki isimlere form durumlarına göre şans verme şansına sahip.
Şenol Güneş'in Colman, Adrian ve Sapara gibi ofansif isimlerden oluşturduğu orta saha kurgusunu nasıl buldunuz?
Orta
saha kurgusunda savunma ağırlıklı değil ofansif ağırlıklı oyuncuların yer almasının çok daha verimli olduğa inanıyorum. Bu sezon ligde ilk kez oynayan Colman takıma ısınma aşamasındaydı ama pas alış verişlerinde öne çıktı. Günümüz futbolunda fazla savunma ağırlıklı orta saha ile oynamak zaten tercih edilen bir durum değil.