Trabzonspor, Brozek kardeşler ve Glowacki’nin takımdan ayrılması sonrasında kadrosundaki Polonyalı nüfusunu bire indirdi. Geçtiğimiz sezon takımda bulunan Polonyalılardan yalnızca Adrian Mierzejewski’yi elinde tutan bordo mavililerin bu oyuncuya ödediği yüksek bonservis bedeli hala ülke basınının dilinden düşmüş değil.

5 milyon 250 bin Euro karşılığında bordo mavili kulübe transfer olan Adrian’dan sonra Polonya basınında daimi bir şekilde Trabzonspor odaklı transfer haberleri yer aldı. Bunların çoğunda Trabzonspor’un ödediği yüksek ücretin altı çizilirken, son olarak bugün yayınlanan birkaç haber ise Leh basınının Türkiye’ye bakış açısını özetler nitelikteydi.

"ADRIAN'A 5 MİLYON VEREN..."

Polonya’nın Gornik Zabrze ekibinde forma giyen Burkina Fasolu forvet Prejuce Nakoulma hakkında çıkan transfer haberlerinde, oyuncunun Rus kulübü Terek Grozny ve Fransız Lorient’in kapısından döndüğü ancak “Adrian’a 5.250 milyon euro veren Trabzonspor’un, Nakoulma’nın 1.5 milyon Euroluk bonservisini de karşılayarak” oyuncuyu almak isteyebileceği vurgulandı.

Polonya basınının ve futbolcu menajerlerinin Türkiye’ye bakışı, Avrupa’nın Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri kulüplerine olan yaklaşımının bir benzeri sayılabilir… Bu nedenle, içinde bulundukları mali kriz nedeniyle yüksek ücret alan oyuncularını elinden çıkarma çabasını güden Lehlerin ilk umut kapısı da Türkiye oluyor.

Adrian Mierzejewski’nin Polonya liginden yurt dışına giden yerli oyuncular arasında en çok bonservis bedeliyle transfer edilen ikinci oyuncu olduğu gerçeği de bu tür haberleri tetikliyor.

Trabzonspor taraftarları ise yeterli verim alınamadığını düşündükleri Polonyalı yatırımının devamının gelmesine karşı…