UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında temsilcimiz Trabzonspor, Yunanistan ekibi AEK ile deplasmanda karşılaştı. Karşılaşmada geriye düşen Trabzonspor, mücadeleyi 3-1 kazandı ve rövanş öncesinde avantajlı bir skor aldı. Ayrıca bordo-mavililer, Avrupa arenalarında 50. galibiyetini elde etti.

AEK'nın golünü 4. dakikada Marko Livaja kaydetti. Trabzonspor'un golleri 28, 44 ve 70. dakikada Caleb Ekuban'dan geldi. Jose Sosa, 24. dakikada penaltıda direğe takıldı.

Bordo-mavililerin Ganalı futbolcusu Caleb Ekuban, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez hat-trick yaparken, Avrupa sahnesinde 3 maçta, 4 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

Yunanistan'da avantajlı bir skor alan Trabzonspor, 29 Ağustos Perşembe günü AEK'yi Trabzon'da ağırlayacak.

TRABZONSPOR KÖTÜ BAŞLADI! SOSA PENALTIYI KAÇIRDI!

Trabzonspor, Yunanistan deplasmanında oynadığı maça istediği gibi başlayamadı. İlk dakikalarda etkisiz bir görüntü sergileyen bordo-mavililer, 4. dakikada AEK'nın Marko Livaja ile gelen golüne engel olamadı. Golden sonra adeta kendine gelen Trabzonspor, oyun rakip yarı sahada oynamaya başladı. Karşılaşmanın 22. dakikasında Filip Novak rakip ceza sahası içerisinde yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Ancak Jose Sosa penaltı vuruşunda direğe takıldı.

EKUBAN AFFETMEDİ!

Dakikalar ilerledikçe oyun tam anlamıyla kontrolüne alan Trabzonspor, 29. dakikada Sosa'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Nwakaeme'nin yere doğru yaptığı kafa vuruşunda, arka direkte Novak'ın müdahale ettiği top altıpas içindeki Ekuban'ın önüne düştü. Ekuban da müsait durumda meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve durumu 1-1 yaptı.

Karşılaşmanın 44. dakikasında Sosa'nın bu kez sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde yakın mesafede iyi yükselen Ekuban, kafa vuruşuyla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

TRABZONSPOR'DA EKUBAN'IN GECESİ

İkinci yarıda Trabzonspor oyunun kontrolünü elinde tutarken, bir kez daha Caleb Ekuban sahneye çıktı. Karşılaşmanın 70. dakikasında topu ağlara gönderen Ekuban, hat-trick yaparken, Trabzonspor'un rövanş öncesinde oldukça avantajlı bir skor almasını sağladı.

PRAG 11'İYLE MAÇA ÇIKTI

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Yunanistan temsilcisi AEK'ya konuk olan Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman, Sparta Prag ile yapılan 3. eleme turu rövanş maçının 11'ini sahaya sürdü.

UEFA Avrupa Ligi'nde Çekya ekibi Sparta Prag'ı rövanşta 2-1 yenerek eledikten sonra Süper Lig'in ilk haftasında 1-1 berabere kalınan Kasımpaşa maçında rotasyona giden teknik direktör Ünal Karaman, bu karşılaşmanın başlangıç kadrosuna göre 4 oyuncu değişikliğine giderek Avrupa'da şans verdiği 11'e döndü.

Kasımpaşa maçında oynayan stoperler Ivanildo ve Campi yedek kulübesinde oturtulurken, yerlerine Hüseyin Türkmen ile Hosseini forma giydi. Orta alanda Obi Mikel'in yerine Abdulkadir Parmak, Yusuf Sarı'nın yerine de Ganalı oyuncu Caleb Ekuban ilk 11 de görev yaptı.

20 oyuncuyla Atina'ya gelen bordo-mavili takımın 18 kişilik maç kadrosunda üçüncü kaleci Arda Akbulut ile Ahmet Canbaz yer almadı.

SEYİRCİSİZ OYNANDI!

AEK'nın seyircisiz oynama cezası nedeniyle Yunan taraftarlar tribünde yer alamadı. Bordo-mavili kulüp, sponsorlara ve misafirlere 200 davetiye dağıttı. Davetiye sahibi kişiler, karşılaşmayı protokol tribünü yanında ayrılan bölümden izledi.

MAÇTAN DETAYLAR

HAKEM MAÇI BİTİRDİ. TRABZONSPOR DEPLASMANDA 3 - 1 KAZANDI. 

90' Trabzonspor'da AEK takımından Vranjes, Hüseyin'in yüzüne dirsek vurdu ancak hakem o anı görmedi. Dişinde problem var. 

90' Doğan Erdoğan tehlikeli noktada faul yaptı ve sarı kart gördü. 

90' Trabzonpor'da Ekuban kenara geliyor, Yusuf Sarı oyuna giriyor. 

90' Hakem 4 dakika uzatma verdi. 

86' Hosseini'nin uzun pasında Avdijaj kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top üstten dışarı çıktı. 

85'Karşılaşmada son beş dakikaya girerken tempo bir kez daha düştü. 

84'AEK son değişikliğini yapıyor. Nelson Oliveira oyundan alınırken yerine Giakoumakis giriyor. 

82'AEK son değişikliğini yapıyor. Nelson Oliveira oyundan alınırken yerine Giakoumakis giriyor. 

81'Ev sahibi ekip top çeviriyor ve boşluk arıyor ancak fırsat yaratmakta zorlanıyor. 

78'Son dakikalarda topun hakimi AEK Atina. 

77'Trabzonspor ikinci değişikliğini yaptı. Alexander Sörloth oyundan çıkarken yerine Doğan Erdoğan girdi. 

76'SON ANDA KALECİ! Paulinho'nun ortasında herkesi geçen top sol taraftaki Geraldes'in önünde kaldı. Onun müsait durumda yaptığı vuruşta kaleci Uğurcan açıyı daralttı ve golü önledi. 

75'Konuk ekipte Doğan Erdoğan oyuna girmek için hazırlık yapıyor. 

74'Ev sahibi ekip tüm hatlarıyla Trabzonspor yarı sahasında.

72'YİNE LIVAJA! Sağ kanattan ceza sahasına giren Livaja, bugünkü 6.şutunu attı ancak top az farkla dışarı çıktı.

72'Trabzonspor ilk değişikliğini yaptı. Donis Avdijaj, Nwakaeme'nin yerine oyuna girdi.

70' Trabzonspor organize geldi. Abdülkadir'in ara pasında Ekuban, kaleci ile karşı karşıya vurdu ve kalecinin bacaklarının arasından golü attı.

70' GOOOOOOLL EKUBAN

66'Oyuncu Değişikliği Daniele Verde Francisco de Oliveira Geraldes

65' Nwkaame'nin vuruşunda top dışarı çıktı. 

63' Ev sahibi ekip ilk değişikliğini yaptı. Simao oyundan çıkarken Krsticic oyuna dahil oldu. 

60' Paslaşarak kullanılan korneri Sosa aldı. Uzaktan vurdu ancak top üstten dışarı çıktı. 

59' Sosa'nın akıl dolu pasında Pereira savunmanın arkasına sızdı. İçeri ortaladı ancak savunma topu kornere gönderdi. 

49'DOKUNAMADI! Trabzonspor isabetli paslarla rakip ceza sahasına girdi. Abdülkadir Ömür sağ taraftan kale ağzına çevirdi ama Ekuban topa yetişemedi. 

47'Abdülkadir Parmak'ı formasından çeken Simoes hakem tarafından uyarıldı. 

46'AEK Atina ilk yarıda Livaja ile etkili olmak istedi. Hırvat oyuncu ceza sahası çevresinden aradığı şut imkanlarını buldu ancak istediği gibi değerlendiremedi. 

45' İKİNCİ YARI BAŞLADI 

İLK YARI BİTİMİNİN ARDINDAN HÜSEYİN KENDİNİ YERE BIRAKTI. 

İLK YARI TRABZONSPOR'UN 2 - 1 ÜSTÜNLÜĞÜ İLE BİTTİ. 

45' Hakem 2 dakika uzatma verdi. 

45' Kullanılan korner top taça çıktı. 

45' TRABZONSPOR'DA SÖRLOTH, SOL ÇAPRAZDAN KALECİ İLE KARŞI KARŞIYA KALDI VURUŞUNDA TOP KALECİDEN KORNERE GİTTİ. 

44' TRABZONSPOR'DA KAZANILAN KORNERİ SOSA KULLANDI, EKUBAN MÜKEMMEL YÜKSELDİ VE TOPU AĞLARA GÖNDERDİ. 

44' GOOOOOLL EKUBAN

43' Trabzonspor etkili geldi. Pereira'nın ortasında Sörloth'dan önce AEK savunması topu kornere gönderdi. 

37' Hosseini cezasahasın doldurdu kalecide kaldı. 

34' Trabzonspor'da Sosa'nın kulandığı köşe vuruşunda Hosseini vurdu ama top taça çıktı. 

28' TRABZONSPOR'DA KAZANILAN KÖŞE VURUŞU SOSA KULLANDI. NWAKAEME İNDİRDİ, NOVAK TOPUĞU İLE İÇERİ BIRAKTI EKUBAN TAMAMLADI TRABZONSPOR DURUMU 1 - 1'E GETİRDİ. 

28' GOOOOOLL EKUBAN

23' SOSA'NIN PENALTI ATIŞINDA TOP DİREKTEN DIŞARI ÇIKTI

23' TRABZONSPOR PENALTI KAZANDI. 

22' AEK'nın atağında uzaktan vuruşta top dışarı çıktı. 

17' Trabzonspor'un atağı hızlı gelişti. Ekuban, sol çaprazdan kaleci ile dar açıdan karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top dışarı çıktı. 

12' Trabzonspor atağında Abdülkadir Ömür içeri ortaladı, Sörloth'dan önce AEK savunma topa dokunup kornere gönderdi. Korneri AEK savunması uzaklaştırdı. 

12' AEK'da Oliviera'nın vuruşunda Uğurcan başarılı bir kurtarışa imza attı. 

8' Her iki takımda bu dakikalarda önde basıyor. 

6' Abdülkadir Ömür çalımla ceza sahasına yanaştı. uzaktan vuruşunda kaleci son anda topu kornere gönderdi. 

5' Trazonspor atağında Sörloth, topla gitmeye çalıştı ancak top dışarı çıktı. 

4' AEK 1 - 0 öne geçti. AEK'nın sol taraftan gelişen atağında İvaja'nın vuruşunda Uğurcan müdahale etti ama top ağlarla buluştu. 

2' Trabzonspor atağında top AEK kalecisinde kaldı. 

1'Ev sahibi ekipte Marko Livaja, Abdülkadir Parmak'a yaptığı müdahale sonrası maçın henüz başında sarı kart görüyor.

Trabzonspor'un 11i Uğurcan, Pereira, Hüseyin, Hosseini, Novak, Abdülkadir Parmak, Sosa, Abdülkadir Ömür, Ekuban, Nwakaeme ve Sörloth olarak açıklandı.

AEK'nın 11'i ise Barkas, Vranjes, Paulinho, Svarnas, Helder Lopes, Simao, Verde, Simoes, Mantalos, Livaja, Nelson Oliveira isimlerinden oluştu.

MAÇ ÖNCESİ

UEFA Avrupa Ligi 3'üncü eleme turunda Sparta Prag'ı eleyerek adını play-off turuna yazdıran bordo-mavililer, bu turun ilk maçında bugün deplasmanda Yunanistan ekibi AEK ile karşı karşıya gelecek. Trabzonspor, gruplara kalma noktasında son viraj olan play-off turunda 29 Ağustos'ta oynanacak rövanş karşılaşması öncesi bu maçtan avantajlı skor ile ayrılmayı hedefliyor.

Trabzonspor, Avrupa Ligi playoff turu ilk maçında bugün Atina'da oynayacağı AEK karşılaşmasından avantajlı skor ile ayrılmayı hedefliyor. UEFA Avrupa Ligi 3'üncü eleme turunda Sparta Prag'ı eleyerek adını play-off turuna yazdıran bordo-mavililer, bu turun ilk maçında bugün deplasmanda Yunanistan ekibi AEK ile karşı karşıya gelecek. Trabzonspor, gruplara kalma noktasında son viraj olan play-off turunda 29 Ağustos'ta oynanacak rövanş karşılaşması öncesi bu maçtan avantajlı skor ile ayrılmayı hedefliyor.

AEK TARAFTARI GİREMEZ
Fırtına, Sparta Prag deplasmanında olduğu gibi bugün de AEK karşılaşmasını seyircisiz oynayacak. Yunanistan ekibi, daha önce ceza aldığı için taraftarından yoksun kalacak. Ancak Trabzon-spor taraftarları, takımını deplasmanda destekleyecek. 200 bordo-mavili yürek tribünde yer alabilecek.

İDEAL KADROYA DÖNÜŞ
Süper Lig'in ilk haftasında Kasımpaşa ile oynanan maça Avrupa Ligi'ndeki 11'inde değişiklikler yaparak çıkan teknik direktör Ünal Karaman'ın, AEK müsabakasıyla yeniden ideal 11'ine döneceği öğrenildi. 53 yaşındaki hocanın, Kasımpaşa mücadelesine göre Fernandes, Campi, Mikel ve Yusuf Sarı'yı kulübeye çekerek AEK karşısında bu oyuncuların yerine Hüseyin, Hosseini, Abdulkadir Parmak ve Ekuban'a forma vermesi bekleniyor.

AVRUPA'DA FIRTINA
Bugün deplasmanda AEK ile karşılaşacak Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 128. maçına çıkacak. Bordomavililer, geride kalan 127 maçta 49 galibiyet ve 33 beraberlik aldı, 45 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı. Avrupa sınavlarında rakip fileleri 166 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde 169 gol gördü.

İYİ SONUÇLA DÖNECEĞİZ
Teknik direktör Ünal Karaman, AEK ile zor bir maça çıkacaklarını söyledi. 53 yaşındaki hoca, "İki takım açısından zor ve önemli bir karşılaşma. Hazırlığımızı yaptık. Oynanmamış hiçbir müsabakada favori görmem. Doğrularınızı yaparsınız. Başarılı olursanız kazanırsınız. Biz doğrularımızı yaparak inşallah iyi bir sonuçla ülkemize döneriz" dedi. Karaman, şöyle devam etti: "Analizlerimizi yaptık. Her türlü bilgiye sahibiz. Spor bize birçok şeyi tecrübe ettirdi. Her insanın başka arkadaşına muhtaç olabilir. Biz elimizden gelen çabayı sarfedeceğiz ama mahcubiyeti inşallah yaşamayacağız. AEK iyi bir takım. Ama onların da zorlandığı anlar var. Bireysel olarak iyi oyunculara sahip. Bizimle karakter olarak örtüşen bir takım."

ÇOK İYİ HAZIRLANDIK
Kaptan Sosa, AEK maçına çok iyi hazırlandıklarını söyledi. Sosa, "Umarım güzel bir sonuç alırız" dedi.