61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu,  Kulüpler Birliği toplantısının ardından açıklamalar yaptı. 

Gündemde ki tartışılan konuları 3 ana başlık altında özetmelemek mümkün.. 

Korsan yayınlardan hem yayıncı kuruluş hem de kulüpler ciddi zarara uğruyor. Emeği ortaya koyan futbol kulüpleri, bunun karşılığında korsan yayın yaparak  aldıkları reklamlardan veya farklı şekilde para kazanan ve yayınları illegal olarak yayınlayan farklı hesaplar var. Onla alakalı alınacak önlemler konuşuldu.

Yeni vergi yasasını kulüplerin ekonomisine yansıması konuları görüşüldü. Orada ki sıkıntılar dile getirildi. Onların çözümlenmesi ile alakalı olarak yapılacak çalışmalar aktarıldı. 

“VAR kayıtlarının açıklanması…” 
Neyse onu açıklasınlar. Bizim her zaman ki duruşumuz şu: Kurallar, herkese eşit olarak uygulansın. Herkesin hakkı olan çalınsın, kimsenin hakkı çalınmasın. Şimdi hatalar olabilir, ama eğer bu hatalar üst üste gelirse burada o zaman sıkıntı var demektir. Ne olabilir bu sıkıntılar? Eğitimsizlik, eğitimde ki yetersizlikler olabilir ve o işi yapan insanın bu her sektör için söz konusu. O işi yapan insanın o iş için seçilmiş ehil insan olmamasından kaynaklanabilir. 

Türkiye Futbol Federasyonunun bu tür işlere harcamış olduğu bütçe, harcamış olduğu para da kulüplerden yapılan kesintilerle sağlanıyor. Karşılanılyor. Bir anlamda bu tür faaliyetlerin çok daha sağlıklı şekilde yürütülmesi için kulüpler bunun finansmanını sağlıyorlar. 

Beşiktaş Kulübünün Başkanının sıkıntısı varsa, Fenerbahçe Kulüp başkanının aynı paralelde talepleri varsa buna diğer kulüp başkanlarının da aynı fikir birliğinde olduğunu düşünerek söylüyorum. Buna hiç kimsenin itiraz etmesinin söz konusu dahi olamayacağın düşünüyorum. Eğer öyle bir talepleri varsa bu konuda karar verecek olan TFF’dir ama, federasyonun da kulüplerin bu konuda ki çağrılarını dikkate alması gerektiğin düşünüyorum. 

Şüphesiz daha şeffaf olur. Orada ne konuşuldu bizde bilelim. Aradan zaman geçtikten sonra olabilir. Yanılmıyorsam, bizim 2008 yılında oynadığımız Çek Cumhuriyetinin maçının hakem telsiz konuşmaları yayınlanmıştı. UEFA tarafından yayınlanmıştı. Bunda yanlış olan bir şey  yok ki.. yapmış olduğumu mücadele eğer hakkaniyetle bir şekilde yönetiliyorsa, yapılan konuşmaların da buna zarar vermeyecek boyutta ki veya nitelikte ki konuşmalarsa bunların… 
Şu olabilir belki.. Yeni bir tartışma ortamı açacağı düşüncesiyle hani bundan imtina edilebilir ama, bana kalırsa şeffaflık neresinden bakarsak bakalım her yönüyle sporun ve futbolun eğer söz konusu olan VAR konuşmalarının açıklanmasıyla futbolun gelişmesine olumlu yönde olur..

NDİAYE SÖZLERİ

Kim almış.. Türkiye’ye geldiği söylendi.  Bunlar zaten oluyor. Olmayan şeyler değil. Londra’daydı, İstanbul’da olduğu söylendi daha sonra Dakar’da olduğu ortaya çıktı N’diaye’nin.. Sadece şu kadarını söyleyeyim. Bizim gündemimizde olan bir oyuncuydu. Ama İstanbul’a geldi veya Trabzon’a geldiği görüştüğü haberleri emin olun bende sağdan soldan duyuyorum. Onun için size sordum kimle görüştü diye? 

TRANFSER YAPACAK MI?
Her takımın transfere ihtiyacı var. Geçtiğimiz dönemlerde transfer mevsiminin açılmasını dört gözle beklerdi, taraftarlar, camia, kulüp yöneticileri, basın.. Hareketli pazar oluşurdu. Artık o hareketli pazar yok. Lisans talimatı konusunda ve UEFA’nın Finansal Fair-play doğrultusunda mevcut limitleri çerçevesinde transfer yapar. 
Trabzonspor’un limiti 8 - 12 milyon civarında. Son rakamları almadım. Kur artışı ile değişebilen rakam. Onun üzerinde transfer yapma gibi düşünceniz varsa o zaman transfer edeceğiniz oyuncunun bedelinin 3 katı parayı içeriye sokmak zorundasınız. Oyuncu mu satacaksınız? Oyuncu satacaksınız. Sponsor veya başka gelirlerler, reklam, sermaye artışı.. Bunun adı her neyse? İçeriye karşılıksız alacağınız oyuncunun bedelinin 3 katı parayı. Trabzonspor için konuşuyorum. Bazı kulüpler için iki katı.. hiç borcu olmayan kulüpler limitlerini aşmışlarsa sadece oyuncunun bedelini içeri sokmak suretiyle transfer yapabilirler. 
türkiye’de ki futbol e transfer eski dönemde yapıldığı şekliyle değil..

TRANSFER YAPACAK MI?
Bana defalarca transfer yapacak mınısız diye soruluyor. Hiç kimse şunu sormuyor?B Transfer yapacak paranız var mı sizin..
TFF bunu açıklıyor. Lisans talimatı uyarınca şu kulüplerin limitleri şu.. Aşanlar bunlar, borçlu olanlar bunlar.. O limitler dahilinde ancak yapılabilecek şeyler bunlar.
borçlanarak transfer dönemi kapanmıştır.
Tabiki burada bu tür uygulamadan dolayı sıkıntı yaşayacak olan kesimlerde vardır? Eskiden alınıyor veriliyor.. Ekonomiye canlılık getiriliyordu..
Ama artık öyle bir dönem yok. Kapandı o dönem.. Trabzonspor eğer transfer yapacaksa, limite dayanan 6 - 1 2 milyon arası..
Kaç transfer yapacaksınız?

O paraya 20 tane alabiliyorsam 20 tane, 2 tane alabiliyorsam 2 tane belki hiç almayacağım o parayı saklayacağım. 

YUSUF YAZICI İLE GÖRÜŞTÜ MÜ?

Dün sabah erken saatlerde konuştum. Kendisile gerçekten çok üzüldüm. Şimdi şartlar ne olursa olsun, Yusuf nerede olursa olsun bizim çocuğumuz bizim evladımız. Bizim kardeşimiz. Hangi takımın formasını giyerse giysin bizim futbolcumuz. Gerçekten çok üzüldüm. Yani be

yusuf’a moral vermek için telefon açmıştım. yusuf bana moral verdi. Morali yerinde, olabileceğini söyledi. Hatta esprili bir şekilde “başkanım baktım Trabzon’da bütün arkadaşlarım, birinin çaprazı, birinin menisküsü, birinin ayağı kırıldı, bende arkadaşlarımı yalnız bırakmışım dedim. Bende Çapramızımı kopardım”. 1 haftalık bekleme süresi olacak. Ödem ve kanamanın inmesi için. Ondan sonra tekrar MR çekilip ameliyatının nerede ve ne şekilde yapılacağının kararını verecekler. Ama dediğim gibi camia olarak çok üzüldük. Sevdiğimiz bizim marka elçimiz olan bir kardeşimiz. Çok da iyi gidiyordu. Alışma sürecini çok çabuk atlattı. Çok da iyi gidiyordu. Ama şansızlık futbolun içinde bunlarda var. İnşallah Allah, başka hiç bir futbolcuya, böylesine bir sıkıntı yaşatmaz. 

ALİ KOÇ - NİHAT ÖZDEMİR - MHK BAŞKANININ ÖZEL GÖRÜŞMESİ

Ben kulüp başkanıyım. Bu konuyla alakalı öncelikle benim yorum yapmam etik olmaz. Bu tür şeyler eğer federasyon ofisinde yapılsa, çok da daha doğru olur. Çok daha doğru olur derken spekülasyonlardan uzak olur. Bu tür spekülasyonlara konu olmaz.  Kulüp başkanı, Federasyon Başkanı ve MHK başkanını arasında gerçekleşmiş bir şey. Burada eleştirilere kon olan kişiler kendileri… O sorunun muhatabı onlar..