Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Dolar ve Euro’da yaşanan artışa dikkat çeken Başkan Ağaoğlu “Yönetim kuruluna geldiğimiz zaman 33 milyon euro gibi bir bütçe vardı. Gelirlerler göz önüne alındığı zaman karşılanması kolay olan bir maliyet değildi. Bu bunu 23 milyona kadar çektik. Son kur artışı ile yine yukarılara fırladı. Sözleşmeli futbolcuları kapsayan bir durum. Yerli oyuncular ve hocalar ile euro üzerinden anlaşma yapmayı ve tazminatı euro üzerinden ödemeyi anlayamıyorum. Burası Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu ülkenin para birimi TL’dir.

Görevde kaldığım sürece euro ve dolar üzerinden hiç bir yerli oyuncu ve hoca ile TL üzerinden anlaşma yapmayacağım.

Özkan Sümer’in istifası ile ilgili konuşan Ağaoğlu “Hocamız yorulduğunu ifade etti. 82 yaşında tabi bugün ben bile 61 yaşındayım ama 30 yaşında yaptığım şeyleri aynı şeylerle enerjiyle yapmaya çalışıyorum.  Bir günde 3-5 iş bitirmeye çalışıyorum belki bitiriyorum ama yoruluyorum. Yorulduğunu ifade etti, Trabzonspor camiası için çok değerli bir isimdir kendisine teşekkür ettik. Dinlenmeyi tercih edecektir diye düşündük ve ısrarcı olmadık. “ dedi.

Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir’in geleceği ile ilkgili konuşan Şu anda türk futbolunda ve süper ligde yurtdışına transferi en fazla günemde gelen oyuncularımızdan bahsediyoruz. Sürekli teklifler geliyor. Ne bizi ne de oyuncuyu tatmin edecek teklifler değil. Menajerler vasıtası ile gelen teklifleri ciddiye almıyorum. Kulüpler ile aramızda gizlilik anlaşması imzalıyoruz. Hem kulübün hem oyuncunun zarar görmemesi açısından böyle bir durum oluşuyor. Artık öyle bir para kalmadı Türkiye’de yukarıdan aşağıya baktığımız zaman 1,2,3 sıradaki liglerin tepedekilerinden gelen kulüpler biraz cimriler elklerini ceplerine atmaları lazım