61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel- Trabzon’da 1-2 Aralık 2018 tarihlerinde yapılacak olan Trabzonspor Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Ahmet Ağaoğlu tek liste ile seçime gidecek.
Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu'na bugün listesinde yer alacak olan isimlerle gelen Ağaoğlu, Divan Başkanı Ali Sürmen'e listesini teslim etti. 
Son başvuru süresi olan bugün saat 10.00'a kadar mevcut başkan Ağaoğlu'ndan başka kimse bir liste başvurusunda bulunmazken, Ağaoğlu'nun Divan Başkanlığı'na verdiği listede Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu'nun yer almaması dikkat çekti.

Ahmet Ağaoğlu kimdir?


1957 yılında Trabzon'da doğan Ahmet Ağaoğlu, 1979 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesinden mezun oldu. Ağaoğlu, 2000 yılından itibaren 18 yıldır Golf Federasyonu Başkanlığı görevini yürütüyor.     

1993 yılında Sadri Şener başkanlığındaki Trabzonspor yönetim kurulunda yer alan Ağaoğlu, 2000-2002 yıllarında Özkan Sümer döneminde ise başkan yardımcılığı yaptı. Ağaoğlu, evli ve iki çocuk babası.

Ağaoğlu 6 aylık süreç zarfı içerisinde dikkat çeken işlemlere imza atmıştı, yeniden 3 yıl boyunca Trabzonspor başkanlığı yapacak.

Mehmet Yiğit Alp kimdir?

Trabzonspor’da geçtiğimiz dönem başkan yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Yiğit Alp TV ve Sinema yapımcılığı görevini yürütüyor. 46 yaşındaki yönetici üst üste 3. Kez Trabzonspor’da yönetim kurulunda yer almış olacak.  1 çocuk babası ve NTC Medya’nın sahibidir. Ağaoğlu’ndan sonra listenin 2 numarası.  

Ertuğrul Doğan kimdir?

 Ertuğrul Doğan: 1977 Trabzon doğumludur.  Gayrimenkul ve Enerji sektöründe 300 milyon doları aşan yatırımlarıyla dikkati çeken Oltan-Köleoğlu Enerji Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkanıdır.  Ertuğrul Doğan, ayrıca geçtiğimiz günlerde vefat eden iş dünyasının yakından tanıdığı ve çok sevdiği Trabzon Ticaret Borsası eski başkanı Şükrü Köleoğlu’nun da damadıdır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.  Trabzonspor’da basketboldan futbola bir çok komitede görevlerde bulundu. Ağaoğlu’nun prensi konumunda. 

Ömer Sağıroğlu kimdir?

1964 yılı Trabzon doğumlu Sn. Ömer Sağıroğlu ilk, orta, lise tahsilini Trabzon’da yaptı. Konfeksiyon , otomotiv ve turizm sektörlerinde faaliyette bulunan Ömer Sağıroğlu halen turizm sektöründe işadamı olarak faaliyet sürdürmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

Ahmet Ağaoğlu’nun yakın arkadaşı olan Sağıroğlu Genel Sekreterlik görevini yürütmektedir. Yeni dönemde kulübün Trabzon sorumluluğu tamamen ona kalacak.

Müminhan Bilgin kimdir? 

1964’te Trabzon’da doğdu. 1979 yılında Trabzon Lisesi’nden mezun oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi’nde Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği okuyan Bilgin, 1984 yılında mezun oldu.

 PTT Trabzon Transmisyon Mühendisi (1984-1988) olarak göreve başladı. Trabzon Telefon Müdürü(1988-1992), PTT Trabzon Baş Müdürü Teknik Yardımcısı(1992-1994) oldu. 1992 yılında Trabzon PTT Spor 3. Lig Profesyonel Kulüp Başkanlığını üstlendi. Bilgin, daha sonraki süreçte de Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi, PTT Trabzon Baş Müdürü (1994-1995) ve Türk Telekom A.Ş Trabzon Baş Müdürü (1995-1997) olarak görev yaptı.
ERE Enerji Telekom Genel Koordinatörlüğü (1997-2001), 3B Telekom Enerji A.Ş. Genel Md. (2001-2003) yaptı. AK PARTİ‘ye katılarak siyasete ilk adımını attı. AK PARTİ Trabzon Kurucu Üyeliği, İl Başkan Yardımcısı (Kurucu Tanıtım ve Medya Başkanı), oldu.

Bu süreçte TK Kurum Başkan Danışmanlığı (2003-2004) TK Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı (2004-2005) ve TK Lojistik Daire Başkanı (2005-2005 ) görevinde yer aldı. Son olarak BTK Lisans ve Sözleşmeler Daire Başkanlığını (2004- 2011) da yürütttü.

Trabzonspor’da bulunduğu süre boyunca Bordo Mavililerin siyaset ile bağlantılarını sıkı tutarak para bulma ve kaynak üretme konusunda etkili roller oynamıştır.

Haluk Şahin kimdir? 

Haluk Şahin-  Trabzonlu iş adamı Haluk Şahin vergi rekortmeni, Trabzonspor eski yöneticisi 1461 Trabzon Kulübü’nde başkanlık görevini yürütmektedir. 

Emin Kahraman kimdir? 

Emin Kahraman- Kuyumcu - Siyasetçi- Trabzonspor’da Genel Saymanlık görevini yürütmektedir.

Özer Bayraktar kimdir?

Trabzonspor’da uzun dönemler görev yapmış yönetici. Otomotiv sektöründe boy gösteriyor. Yeni dönemde asil listede yer alacak. 

Ahmet Fikret Gökhan kimdir?

Geçtiğimiz yıllarda Trabzonspor Basketbol Kulübü’nde görev yaptı. FABRE asansör yönetim kurulu başkanı..

Serdar Ekrem Şirin kimdir? 

Reklamcı - Şirin “Dünyada Yılın Pazarlamacısı” dahil 200’den fazla ödülün sahibidir, THY’de yıllarca reklam bölümünde görev yaptı. Şirin, Türkiye’nin ilk Youtube partneri olmayı başarmıştır. Şirket Şirin’in CEO’luğunda Cornetto, Ülker, Lcwaikiki gibi markalara; Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş JK gibi spor kulüplerine ve Cem Yılmaz, Tarkan, Şahan Gökbakar gibi bir çok ünlü isme, dijital dünyada seri videolar üretmiştir. Trabzonspor’un E Spor sektörüne atılması için çalışmaları başlatmıştır.

Yusuf Hayırlıoğlu kimdir?

İvent Bilgisayar yönetim kurulu başkanı. Bilişim sektöründe görev yapıyor.  Geçmiş dönemlerde Trabzonspor’un farklı kategorilerinde yer aldı. 

Kibar Yaşar Güven Kimdir?

Tıp dünyasının başarılı isimlerinden… Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim görevlisi Kibar Yaşar Güven Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde görev yapıyor. 

Sertaç Güven kimdir?

Ahmet Ağaoğlu’nun listesinde ve yönetiminde muhakkak görmek istediği Akçaabatlı genç iş adamı Sertaç Güven kimdir?
•    İnşaat yüksek Mühendisi
•    Uluslararası şirketlerde uzun dönem üst düzey yöneticilik yaptı, viyana Paris Londra’da
•    Türkiye’ye döndüğünde Vodafone Türkiye’nin İnşaat & Emlak direktörlüğünü yaptı
•    Su anda inşaat, telekomünikasyon altyapı ve danışmanlık şirketlerinden oluşan Doğa HSE Group’un yönetim kurulu başkanı
•    Evli ve 2 çocuk babası
•    İyi derecede İngilizce ve Almanca konuşuyor
•    Dubaili bir grupla Trabzon’da inşaat yatırımı yapıyor
•    Pazar günleri hürriyet ekonomide köşe yazarlığı yapıyor.

Yalçın Orhan kimdir? 

İş adamı- TSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Orhan, Müteahhit Naci Orhan'ın oğlu eski yönetici.. TS-Club’ların yakaladığı tarihi cirolarda başrol oynadı. 

Yedek yöneticiler

Zafer Göktaş kimdir?

Ecza sektöründe boy göstermektedir. Ayrıca Göktaş Optik firmasının sahibidir. Bir önceki dönemde de görev aldı. Trabzonspor’da Pazarlama bölümünün başında iyi işler yaptı. Çukurçayır’da yer tahsisi konusunda önemli adımlar attı. TS-Club’larda önemli projelere imza atarak ciro yapılmasında etkili roller oynadı. Bu dönemde göreve devam ediyor. 

Kemal Ertürk kimdir?

Ertürk Hukuk Bürosu sahibi avukattır. Trabzonspor’un davaları ile ilgilendi. Bu dönemde ilgilenmeye devam edecek. 

Dursun Ali Sakarya kimdir?

Sakarya Matbaacılık sahibi.. Genç ve başarılı bir isim olan Dursun Ali Sakarya geçtiğimiz dönemde Trabzonspor’da yedek yöneticilik görevini yaptı. Bordo Mavililerin matbaacılık faaliyetlerinde başrol oynadı.

Tuncay Uzunal kimdir?

Uzunal TAU Yapı Yönetim Kurulu Başkanı. İnşaat sektöründe bir çok önemli projeye imza attı. Trabzonspor’da 6 aylık süre zarfı içerisinde dikkat çekti. 1461 Trabzon ile yakından ilgilenen Uzunal Trabzonspor’da taraftarlardan sorumlu kişi oldu. 

Eda Lermi Zorer kimdir?

Eda Lermi Avukatlık bürosu sahibi. Başarılı bir avukat olarak dikkat çeken Zorer geçtiğimiz yıllarda bir çok davada boy gösterdi.  Trabzonspor’un özellikle şike davasında dikkat çekmişti.

Lokman Sadıklar kimdir?

AS Otomatik kapı şirketinin sahibi. 6 aylık süre içerisinde Trabzonspor'un idari işlemleri içinde yer aldı. Büyük potansiyel sergileyerek yeni yönetimde yeniden yer aldı. Trabzonspor'un tesisleşmesinde başrol oynayan isimler arasında yer aldı.

İbrahim Şahinkaya kimdir?

Güngörkaya ailesinin bir ferdi olan İbrahim Şahinkaya’nın öncesinde Bülent, Coşkun Şahinkaya kardeşler Trabzonspor ve milli takımlarda görev yapmıştı.  Babası Sebahattin Şahinkaya Çapa’da doktorluk görevini yürütüyor. Sebahattin Şahinkaya Faruk Özak döneminde yöneticilik görevi yürütmüştü. Tüm ailenin milli futbolcu olması dikkat çekiyor.  

Yazılım şirketi sahibi olan Şahinkaya bu sezon Trabzonspor'da yedek yönetici olarak görev yapacak.