61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bugün Aspor’da yayınlanan ‘Yaşasın Hafta Sonu’ programına katıldı.
Başkan Ağaoğlu, “Kulübün içerisinde bulunduğu durum herkesin malumuydu. Olağanüstü Genel Kurula gidildiği için Bilançolar açıklanmıştı. Ödenmesi gereken borçların 150 milyon civarında olduğu, kulübün gelirlerinin tamamının temlikle olduğunu, kulübün kasasına girecek bir kuşu para olmayacağını biliyorduk.

BİLMEDİĞİMİZ ŞEYLER VARDI...
Fakat tabi, bilmediğimiz şeyler vardı.
Neydi bunlar?
Kulübün lisanslarıyla alakalı olarak, lisansa tabi borçları bilmiyordum.
O kulübün içinden alınacak bilgiydi. Öyle bir şansımız olmadı. Zaten süreç çok kısaydı. Kimsenin bir hazırlığı yoktu. Hiç kimse böyle bir şey beklemiyordu. Kulübün içine girdikten sonra bu Olağanüstü Genel Kurul Kararının Nisan ayında değil de Ocak ayında alınması gerektiğiyle karşı karşıya geldik.
UEFA’daki dosyalar, oyunculara birikmiş borçlar, kısa sürede ödenmesi gereken 200 milyona yakın borç yükü. Temmuz ayına kadar...
15 Mayıs’a kadar ödemimiz gereken para 130 milyon...
Göreve geldikten sonra futbolcuda rahatsızlık ve huzursuzluk hissettik. İki şeyden kaynaklanıyor.

2 YILDIR PARASINI ALAMAYANLAR VAR...
Yeni gelmiş yönetim var tasarrufu ne olacak?
Ocak ayından birikmiş alacaklar..
Bir oyuncumuzun 2 yıldır alamadığı paralar var...
Bizim yaptığımız toplantıda, “Profesyonel teknik kadro ve oyuncularla ilgli hiçbir gündemimiz yok. Önümüzde 6 maç var, onlara odaklanmak. Sizinle alakalı tek gündem sizinle alakalı borçların 15 Mayıs’a kadar ödenmesi sözünü verdik”
Bir gerçekle gündeme geldik ki.. Derdi tasası Trabzonspor olmayan, Trabzonspor üzerinden gündem yaratmaya çalışan bir takım oluşumların olduğunun farkına vardık.

7 TEKNİK ADAMIN ADI GEÇTİ
Şu oyuncu geldi, şu oyuncu gidiyor. Bu oyuncu şunla anlaştı. 7 teknik adamın adı geçti. Nasıl olmuşsa, hepsiyle teker teker protokol imzalamışım. Bu da takımın konsantrasyonunun dağılmasına neden oldu.

ZİRVE MÜCADELESİ KAÇINILMAZ
Zirve mücadelesi kaçınılmaz Trabzonspor için. Trabzonspor her zaman yarışın içinde olacak. 3-4 sene içerisinde, sonra vücuda gelecek Trabzonspor’u inşa ederken biz bir kenara durduk, yarışın içinde yoğuz diye anlaşılmamalı. Bunu defalarca anlatmaya çalıştım. Trabzonspor insanı hiç bir zaman yarışın dışında kalmak istemez. Yüz yüze olduğumuz gerçekler var. Siz ekonomiyi düzeltmeden, toparlamadan eğer ben şampiyonluğa yürüyorum derseniz en azından son 18 senede yaşanan hayal kırıklıkları yaşarsınız...

HER YIL BORCA 170 MİLYON EKLENİYOR..
Bugün bizim profesyonel kadronun yıllık maliyeti 180 milyon TL... 913 milyonun üzerinden gittiğimizde faiz ve kur farkı giderleri 90 milyon TL...  Yıllık.. Benim profesyonel kadromun maliyeti 180, profesyonel kadronun maliyetinin yarısına oranla da faiz ve kur farkı ödüyorum.
Kulüp giderleri 20 milyon TL.. Bu son derece minimize edilmiş. Aslında bu bunun iki katı ama bunu aşağı çekme şansınız var. Tüm giderler ne oluyor 300 milyon.. Trabzonspor kulübünün bir yıllık giderleri 300 milyon...
Geliri ne?
Kulübün yıllık geliri 130 milyon... Ancak ancak bu gelir faiz kur farkı ve kulübün işletme giderlerini karşılayabilecek bir gelirimiz var...
Açık 170...
Bunun anlamı şu..
913 milyon bugün itibariyle kulübün borcu... Ve bu yapı devam ettikçe her yıl üzerine 170 milyon TL borç gelecek...
Geldiğimizde bizim devraldığımız bilanço bu.. Mali yapı bu...
Bunlar bir şekilde hallolur...

YUSUF YAZICI’YA 15 MİLYON EURO TEKLİF
Biz göreve geldiğimizde Yusuf Yazıcı’ya bir İtalyan kulübünden 15 milyon Avro teklif geldi. Biz nasıl düşürdük değeri.. Futbolcuya her ortamda

OYUNCULARA VEDALAŞACAĞIZ DİYE BİR ŞEY DEMEDİK
Biz bu kadar ağır kontrat yükü olan futbolculardan vedalaşacağız diye bir şey demedik. Oyunculardan şunu isteyebiliriz. Mali durumumuz bu.. Beşiktaş’ın yaptığı gibi.. Aslında elimizde kadro var. Bu kadro Şampiyonluğun en büyük adayıydı...

30 NİSAN’I SON TARİH VEREN OYUNCULARIN BORÇLARI...
Rahatsızlığını belirten oyuncu olmadı. Öyle bir yaklaşımda gitmedik. Bizim şuanda gündemimizin ilk ve tek maddesi sizin birikmiş alacaklarınız ve sizlerin transferinden kaynaklanan kulüplerinizin UEFA yolunda olan borçlarını ödemeden farklı hiç bir gündemimiz yok. Ve biz 15 Mayıs tarihine kadar borçları ödemeyi taahhüt ediyoruz.
Bu sözü vermemize rağmen 7 oyuncu 30 Nisan’da bütün birikmiş alacaklarını ödememiz gerektiği yönünde ihtar çekti. Bizim için bu ihtarın anlamı şu.. Ödemezseniz ileri dönük alacakları da alıyorlar.
30 Nisan tarihi itibariyle bu ihtar çeken oyuncuların bütün alacaklarını ödedik. 6 ay bekleyip 15 gün neden beklemediklerini çok iyi biliyorum. Oyunculardan kaynaklanan sorun değil. Oyuncuların menajerlerinden kaynaklanan sıkıntı. İnsan biraz toleranslı olur..
Neden beklemediniz, bizim size verdiğimiz söz vardı. Bir tanesi, “Benim haberim yok, menajerimden gelen ihbar” o da sorun değil. Neticede 15 gün sonra yapacağınız ödemelerin bir bölümünü 15 gün önce yaptık.
Ama şu var... Bu sıkıntının bir bölümü..

PRESTİJ KAYBI OLDU MU?
Asıl sıkıntı geldiğimizde transfer yasağı ile yüz yüze kaldık. UEFA’ya anlattık. Yeni yönetimiz planımız bu, programımız bu.. Mevcut borçları şu kadar süre içinde ödemeyi oyuncularımıza taahhüt ettik.

Yardım kampanyası ile alakalı şöyle bir eleştiri geldi.
“Kulübün marka değerini düşürdünüz, prestij kaybına uğradı”
Bakalım kulüp nasıl prestij kaybına uğramış..
UEFA’ya gitme riski ve gitmiş 30’un üzerinde dosya var.
2 federasyon da dahil olmak üzere 18 ayrı kulübe Trabzonspor’un bonservis bedeli borcu var.
Örnek vereyim.. Milan’dan alınmış 2 futbolcu var. Sosa ve Kucka.. Milan kulübüne 2 sine 10 milyon dolar bonservi bedeli 2 milyon dolar da menajerlik ücreti..
14 Şubat tarihinde Milan kulübü bu alacaklarından ötürü bir tek taksiti dahi ödenmediği için Trabzonspor kulübüne ihtar çekiyor..
Burak Yılmaz ile alakalı olarak Pekin kulübü 2 ayrı ihtar çekiyor..
2 milyon Euro, bonservis bedeli ödenmediği için..
Bunun ötesinde ilk geldiğimizde Akhisar Belediyenin 790 bin Euroluk Rodallega’nın bonservis bedeli ödenmediği için mahkemeden haciz kararı aldı. Salı günü haciz kararını suratımıza yapıştırdılar.
Akhisar kulübünü aradık rica ettik Haciz kararını geri çektiler. 4 takside bölerekten ödeme taahhütlünde bulunduk.  İlk taksiti ödedik.
2017 Ağustos’undan başlayaraktan 2018 Ocağında Mas ile alakalı olarak 3 ihtarname çekilmiş. Bunların hiç birine dönülmemiş ve ödenmemiş..
Siz Dallas’tan Amerika ve Çin’e kadar borç takacaksınız, prestij kaybolmayacak geldiğiniz zaman benim ortaya koyduğum mali tablonun gizlisi saklısı yok...
 

YENİ TRANFSER YASAĞI..
Ben kimseye hayal satmıyorum... Bir transfer yasağını kaldırdık, ama her an 2. 3.. 4. 5. Transfer yasağı.. Bu transfer yasaklarının nereye gittiğini herkes biliyor..

Puan silme küme düşürme.. Allah korusun.. İçinde bulunduğumuz durum bu..