61SAAT SPOR SERVİSİ-

Ahmet Ağaoğlu yaptığı açıklamalarda ''Bir kere önümüzde kısa bir süreç kaldı. Herhangi bir oyuncumuza gelebilecek transfer teklifleriyle alakalı olarak, yönetim kurulunun düşüncesi olan yönetim kurulunun belirlediği ücretin dışında veya altında herhangi bir rakamla gelipte pazalıkkla arttırmaya girerse söz konusu değildir. Sörloth transferi 5 hafta üzerine neticelenebildi. Kimse fazla para vermek istemiyor. Oyuncuyu satma düşüncesinde olan kulüpte düşük ücretle göndermek istemiyor. Yusuf’un transferinde böyle olmuştu, bundan sonra bir transfer gelişmesi olduğu zaman karşılaşacağımız tablo bu olacak. Herhangi bir kulüp düşündüğümüz rakamı gelip koyarsa görüşülür. Dönüp baktığımız zaman Leipzig forvetini Chelsea’ye satıp Sörloth’u aldı. Bizim şu anda sözleşme noktasına geldiğimiz 2-3 futbolcu var. Biz bunlarla meşgulüz, Sörloth transferi değerlendirilecekse “no name” ismi olmayan bir futbolcunun yeteneklerini keşfeden o oyuncuya kadrosuna katan yeteneklerini geliştireceği platformu hazırlayan ve buradan bana göre karlı bir satışla satan, covid olmasaydı 30’ların altına düşmezdi. Böyle de şanssız bir döneme geldi. Ekonomik olarak da kulübe katkıda bulunan proje olarak değerlendirilirse sağlıklı bir bakış açısı olur. Bir oyuncuyu kiralık olarak alacaksınız bonservisi sizde değil, aldıktan bir sene sonra 35 katı bir rakama satacaksınız. Ben hatırlamıyorum bilmiyorum.'' ifadelerine yer verdi.

Ahmet Ağaoğlu '' Geldiğimiz zaman transferi oyuncularla alakalı olarak prensipleri ortaya koyduk. Tamamına yakın bir bölümü ortak kollektif sistemli çalışmanın bir ürünü. Bu oyuncu bizim önümüze geldiği zaman, bir sene öncesinden yazılmış raporlar vardı. Maliyet konusunu uzun süre oyuncu ve oyuncunun menajeriyle tartıştık. Daha sonra teknik heyete görüş soruldu, teknik heyetinde olumlu görüş bildirmesi sonucu gerçekleştirdiğimiz transferdi. Bizim transfer edeceğimiz oyuncular ya kiralık satın alma opsiyonlu veya Tony’de olduğu gibi düşük ve yıllara yayılan bonservis ödemesi.. Herhangi bir oyuncuyu aldığımız zaman bonservis ödeyebilecek mali yapımız yok. Bir futbolcuyu aldığımız zaman kiralıkmış gibi bonservisini 3-4 sene içerisinde sarmsmayacak bir şekilde transfer politikamız buna dayalı. 2-3 oyuncuyla yapılan görüşmeler o paralelde, ya 2 sene kiralık ya da bonservis ücreti varsa 4 seneye yayarak yapmayı düşündüğümüz transferler, gerçekleştirdikçe insanlar görüyor.'' dedi.

Ahmet Ağaoğlu '' Bu takıma katkıda bulunan perofmransı belirli bir noktaya gelmiş olan her oyuncunun kulüpten ayrılması hepimizi üzer. Alex mutlu olarak ayrılmadı, ne kadar profesyonel olursanız olun, veya oyuncu olarak ne kadar profesyonel olursanız olun o bağınız çok güçlüyse bu herkesi üzer. Taraftar da üzülmüştür, bugün hiçbir kulüp hiçbir zaman kişilerle ve oyuncularla daim değildir. Baker geldi, Afobe geldi, Sosa vardı, Baker var. Gelenlerin de gidenlerin de sportif olarak yaptığı katkılardır. 3 sene öncesinde fakrlı bir transfer politası olan Trabzonspor vardı, şimdi farklı bir transfer var. Borcunu 185 milyon Euro’dan 95 milyon Euro’ya indirmiş bir trabzonspor var. Sürdürebilir başarıların altına imza atmak için 2-3 seneye ihtiyacımız var. Lige arzu ettiğimiz gibi başlamadık. İlk 2 maçta takımın gerçek performansının yansımadığını gördük. Trabzonspor geçen seneki hüviyetine bürünen bir kulüp olarak taraftarlarına aynı arzuyu yaşatacak bir Trabzonspor seyir edecek herkes. Gelirler yok, ürün satışları gerilemiş durumda. Yayıncı kuruluş sürecini hepiniz biliyorsunuz. Avans paranın daha ödenmediği ciddi indirim talebinin bulunduğu süreci yaşıyoruz. Neredeyse sezonu 6-7 transferle kapatacağız. Bütçesi artı veren bir Trabzonspor Kulübü… Yapıyı sağlam temeller üzerine oturtmadığınız sürece başarı gelse bile sürdürebilir olmaz. Yönetim kurulu olarak gecemizi gündüzümüze katarak onların başlarını omuzlarının üzerinde dik tutacak, başarılarıyla bir takımı kadroyu oluşturmak çabası içerindeyiz.'' dedi.

Ahmet Ağaoğlu, Sörloth sorularına ise ''Sörloth’un ortaya koyduğu performans Avrupada büyük yankı uyandırdı. Trabzonspor ya yetiştirdiği ya da geliştirdiği oyuncularla gündeme gelen bir konu. Türkiye adına önemli olduğunu düşünüyorum. Burası yüksek paralara oynanan bir lig konumundan araştırılarak yapılan ucuz transferler geliştirilerek yurt dışına oyuncu gönderen kulüp haline geldi. FIFA’da 32 dosyası olan kulüp konumundan bu hale geldi. Trabzonspor’un başarısıdır, yönetim kurlunun garsonuna kadar herkesin başarısıdır. Bu plan program doğrultusunda mücadele etmeseydi bu noktaya gelmemiz asla mümkün olmazdı. Ülke adına da öneml, bir transfer olduğunu düşünüyorum. '' yanıtını verdi.