İşte Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamaları:

Yani beklediğimiz sıkıntılar vardı.

İlk etapta ödenmesi gereken paralar vardı ama. Dün kamuoyunla paylaştığımız tabloya bakılacak olursa çok enteresan isimler var. Cavanda’nın borservisi bile ödenmemiş. Bu tabloyu gören herkes bira şaşırıyor. Biraz da garipsiyor. Geriye dönük bu kadar can sıkıcı finansal tablo beklemiyordum. Mevcut profesyonel tablonun ödemelerini bekliyordum. FİFA’da TFF’de 189-22 olan dosyayla karşılaştık. Can sıkıcı tarafı transfer yasağı vardı. Transfer yasağını kaldırdık UEFA’yla görüşlmeler yaptık. Fair Play’de hasarsız çıkan tek takım biziz. Gelir gelmez iyi niyetle bizi tıkayan iki üç dosyayı kaldırdık. Uefa’nın iyi niyetini kazandık.

Çok bonkör davranılmış.

Al al gönder gelsin denilmiş. Bu adamın parasını ödeyemiyorsan bu niye geliyor. Toplumda da bu süre geldiği için bu yönde bir beklenti oluşuyor. BBiz denetyim mekanizmasını çözdük. 84. maddeyi genel kurulda değiştirdik. Eski 84’ncü maddeye göçre harca harcaya bildiğin kadar. Bunun hesabı dönüp mali genel kurulda genel olarak sunuluyor ama ibra edenler etmeyenler … Yüzde 10’un üzerindeki harcama genel kurul onayına tabidir. Genel kurulu onayı olamdan o parayı olmadan harcarsan cebinden öderdin. Biz ve bizden sonra ödeyecekler buyursun ödesinler. Bütçeyi genel kurul onaylayacak. Bu ülkenin bütçesini meclis onaylıyor ama dernekler kuruluna göre yöneltildiğimiz için maddedeki eksiklikten dolayı yıllar sonra önünüze çıkarıyor. Bunun bir izahının olması lazım. Neye dayanarak neye güvenerek ne düşünülere k bu borçlanmanın içerisie gidiyor. Genel kurulda yönetimin ibra edilmeemsi bu çok hoş bir şey değil. Kulübünün itibari anlamında kulübünün tarihi gelenekleriyle alakalı olarak benimde içime sinmeyen bir şey… Ondan sonra geliyorsunuz görevi devir alıyorsunuz içinde konu bu….

Daha ödenmemiş neler var…  Şuanda an itibariyle menajerlere olan komisyon borcumuz 67 milyon lira oldu. Ödenmişleri bir tarafa bırakın. Geriye kalan her şeyin hesabını siz yapın. Bir yöneticinin cebi kulübün kasaası değildir. Bütçenin kontrollü olarak gitseydi 1 kuruş paraya ihtiyacı olmazdı. 54 futbolcu transfer edip 110 milyon EURO harcamışız, parola neydi şampiyonluk… UEFA’ya gidebildiniz mi hayıor. Demekki yalnış var. O şekilde yola çıkırıp bu şekilde futursuzca harcamaların netici şuan bulunduğumuz nokta. Geldiğimiz günden beri kamuoyuna kime kimlere borcumuz olduğunu hepsini paylaştık.

TRABZONSPOR 140 MİLYONU NEREDEN BULDU?

Bu kadar borcunuz var ve gidip bankadan kredi alabiliyorsanız kimse kusura bakmasın bu yönetim başarısıdır. 85 milyon banka kredisi... Gerçekten isimlerini zikretmeyeyim ama kredi borcumuzun olduğu banka, hem Genel Müdür, hem Genel Müdür muavinleri. Bizde onlara projeksiyon sunduk. Bu borç bu gelirle ödenmez. Ancak bu şekilde ödenir. Bizimde planımız programımız vadeye yayıldığı takdirde. Bizim uzun vadeli bir krediye ihtiyacımız var. İsimlerini zikretmeden kendilerine teşekkür ediyorum. 10 milyon şahsi kredi var içerde... Acil alınması gerekiyordu. 15 – 20 milyon bağış ve kombine satışlarımız var. 23 milyon civarında para da ilk etapta Okay ve Bero’nun satışından içeri giren para. 140 – 145 milyon civarında para yapıyor. Ödemeler böyle yapıldı, kimse gelipte masanın üzerine para koymadı.

5 MİLYON EURO VERİYORSUNUZ, YATAKHANE’DE BEN 3 AKŞAM KALAMADIM

Çalışan ekibin, işini iyi bilen olması lazım. Bizim yönetimimiz içinde 5-6 arkadaşımız, bunların hepsi fiilen günün 24 saatini kulübün içinde geçiriyor. Gerçekten inanılmaz bir çalışma var. Hemen hemen her konuda. 4 milyon 5 milyon Euro veriyorsunuz, oyuncu getiriyorsunuz. Tesislerde yatakhanede emin olun ben 3 akşam üst üste kalamadım. VE oyuncu orada yatıyor. 

Ben Asbaşkanımızdan rica ettim. İlk halinin fotoğraflarını çekin. İnşaat devam ediyor takım kamptayken, son halini çekip paylaşalım kamuoyuyla. 5 milyon Euro verdiğiniz insanı orada yatıramazsınız. Ciddiyetsizliktir. 

Eğer oyuncunun eşinin, çocukların sorunu varsa o oyuncunun performansına yansır. Futbolda takım oyunudur. Takım oyununa yansır. Futbolcunun eşi orada değilse, futbolcu da mutlu değildir. Başına de yönetici asitanımızdır, bundan sonra Nilay hanımı getirdik. 4 dil biliyor kendisi. Futbolcuların aileleri ile alakalı ilişkileri koordine etmek sorunlara çözüm bulmak.

20 MİLYON DOLARLIK TEKLİF... 14 MİLYON PEŞİN, 6 MİLYON EUROLUK FUTBOLCULAR..

Şuanda üzerinde çalıştığımız, baştan karşı olduğumu söyledim. 2 enerji bir de gayri menkul projesi var. Artı sponsor gelirlerini artırıcı çalışmalarımız var. Bunla alakalı önümüzdeki hafta ciddi toplantı gerçekleştireceğiz. Bir takım neticeler elde edeceğimizi tahmin ediyorum. Onun ötesinde ileriye dönük olarak en büyük güvendiğimiz kaynak Trabzonspor futbol kulübünün alt yapısı... Bana göre Abdulkadir ve Yusuf bir takım rakamlar ortalıkla dolaşıyor. Henüz bu 2 oyuncumuz bana göre hak ettikleri piyasa değerini yakalamış değiller. Benfica’nın 20 milyon dolarlık teklifi vardı. 14 milyon dolar nakit, 6 milyon dolar karşılığında 4 futbolcu teklif ettiler. Biz almıyoruz satmıyoruz dedik. Benfica’ya baktığınızda 80 milyon dolar kar etmiş. Kadrosunda 90’a yakın futbolcu var. Dönüp bakıyorum futboldan böyle para kazanılır. Bizdeki örneği kaybedilir. O kadar profesyonellerki bu konuda. Özellikle bir oyuncuları ile alakalı olarak neredeyse dünyanın en iyi oyuncusunu yok fiyatına, ki yok fiyatı dediğinde 8 milyon dolar. Ben sana 5’e veriyorum dedi. Ben 5’e değil 500’e versen de almıyorum dedim.

TRABZONLU MENAJER İLE GEÇEN DİYALOG

Bizim kulüp olarak teklif götürdüğümüz 4 stoper var 5 yok. Ondan sonra bire alacağımız oyuncunun fiyatı ne oluyor. Bir oyuncu üzerinden 6 tane menajer. Bunlardan bir tanesi de yakın dönemde Trabzonlu ve Trabzonsporlu olduğunu iddia eden arkadaşlar. 

Bir menajer. “Ben Trabzonluyum, Trabzonsporluyum. O kulübün içinde adamım var, o kulübün içinden şu kadar paraya benden başka kimse çıkartamaz. Başkanım bana yetki verin”

“Kaç yaşındasın” diye sordum. 40.. Ben 8 yaşındayken, ben bu kulübe yönetici oldum. Ben kulüp aldım kulüp sattım. Benim sattığım kulüpte iki futbolcu o dönem la ligaya, transfer oldular. 3 lisan konuşurum. 20 senedir federasyon başkanıyım. 136 ülke dolaştım. Ben o futbolcuyu oradan çıkaramayacağımda sen çıkaracaksın öyle mi? O zaman yazıklar olsun bana yazıklar olsun Trabzonspor’a. “Yok yanlış anladın” 

Şuanda talip olduğumuz 3 futbolcunun kulüp başkanı ile bizzat görüşüyoruz. Onlarda biliyor durumu. Ciddi kulüpler ve bizzat görüşüyoruz. Oyuncunun menajeri yok mu var! Bunlar son derece doğal konular. 

NERELERE TRANSFER YAPILACAK

Bir sol kanat, iki stoper. İlk etapta. Bugüne kadar bunun bekletilmesinin sebebi neydi? Şu borçlar ödenmeseydi Trabzonspor kulübü lisans alamıyordu. Süper Ligde mücedele etme hakkını kaybediyorsun.

GELECEKLERİN MALİYETİ 3 MİLYON EURO’YU BULMAYACAK

Profesyonel kadronun maliyeti 32 milyon Euroydu, gidenlerle 23 milyon Euro’ya düştü. Gelecek olanların da yıllık maliyeti 3 milyon Euro’yu geçmeyecek. Oyunculara ödenecek maksimum maliyet. 1’e alacağın futbolcuyu neden 3’e alıyorsun. Hemen orada vazgeçeceksin. Hemen rotanızı başka tarafa geçeceksiniz. İstanbul’da biz 3 kişiyiz. İşimizi gücümüzü bıraktık. 3’ümüzde işimizle alakalı ciddi kayıplarımız var. Çünkü işimizle ilgilenemiyoruz. Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcımız Ertuğrul bey, profesyonel olarak öyle bir insanı ben Türkiye’de hiç bir insanın kadrosunda barındıramayacağını düşünüyorum. Önder bey Ankara’da. FİFA ve UEFA’dan sorumlu. Son derece tecrübeli. Müminhan bey tüm bu bürokratik işlemlerimizi, yürütüyor. Bunlar özveri ile çalışan insanlar. 3 ayda yaptıklarımızı kamuoyuna yeteri kadar anlatamadık. Bazı organlarda bilinçli olarak dikkatler farklı noktalara kaydırılıp eleştirisel gözle bakıldı. Arada hata yapmadık mı yaptık. Mutlaka yapmışızdır. Sadece usul hatası yaptık.

SOYUNMA ODASINA GİRECEK Mİ?

Ahmet Ağaoğlu’nu, Ahmet Ağaoğlu yapan Trabzonspor kulübüdür. Vefa borcumuz var. Allah’a şükürler olsun böyle bir dönemde geldim. Para kasada herkes yapar. Aslında herkes yapamıyor bu durum ortada. Kötü gidişi buradan çevirmemiz lazım. Kulüp içi, idari disiplin sağlanması lazım. Trabzonspor’u, Trabzonspor yapan hüviyetine kavuşması lazım. Kulübün ciddi bir profesyonel kadrosu var ve hepsi yetenekli arkadaşlar. Yeterli derecede kullanılmış mı derken, her şeye yönetici ve kulüp başkanı burnunu sokarla yeterli derecede kullanılmaz. Soyunma odası şöyle.. Ben onu ilk geldim. Akyazı’da ki maçımızdan bir gün önce soyunma odasına geldik, koridorun önüne geldik. Buradan içeri akreditasyon kartı olmayan kulüp başkanı dahil bir Allah’ın kulu girmeyecek. Başkanın ne işi var soyunma odasında. Kılını bacağını görmeye meraklıysan.. Ne işi var. Futbolcuları motive etmiş. Futbolcuyu orada motive edecek insanlar sıkıntı varsa bellidir. Teknik direktörü vardır. Yönetimden futbol şube sorumlusu veya orada kim sorumluysa odur... Kimse yapamadı, o işi profesyonel olarak yapması gereken insanların yapamadığını kulüp başkanı yapacak yok böyle bir şey...

COME TO TRABZONSPORLULAR BURADA..

Alınacak oyuncular belli. Büyük ihtimalle yarından itibaren görmeye başlayacaklar. Sosyal medyanın en az yüzde 30’unu menajerlerin manipüle ettiğini biliyoruz. Bir anda patlıyor, bilmem kim? Bir anda yükleniyorlar Come To Trabzonspor.. Bu kim? Benim bu oyuncuya ihtiyacım var mı? Bu oyuncunun maliyetini karşılayabilir miyim? Bak Come To Trabzonsporlular burada. Sosa gibi futbolcu tabi isterim kadromda olsun. Böyle topçu alınacaksa Messi’yi de getiririm. Kulübüne para ödeme, oyuncuya para ödeme. Geldiği zaman büyük başkan omuzlardasın. 5 ay sonra para ödeme. Kapını hacizler. Gir finansal sıkıntının içine, 5 ay sonra olmadı hadi bana...

HEDEFİ KOYDU.. 3.’LÜK...

Bu rakamlara o oyuncuları vermem. Kafamda tasarladığım rakamın oluşması için, ham meyvayı koparmayacaksın. Olmaları lazım. Geldiği zaman ne söz verdik? Bizden öncekilerin verdiği sözü vermedik. Şampiyon.. Bu vaziyette şampiyon olamazsınız. Sırtın açıkken böyle sözler veremezsiniz. Önce o açığı kapatacaksın. Şunu söyledik her zaman yarışın içinde olacağız. Bu kadro 3 gerekirse 4.. 3 kesin, 4 süreç içinde... Onazi var, Sosa var, Kucka var.. Kimde var bu oyuncular? Şuan için Abdulkadir, Yusuf, Burak, Sosa, Kucka, Rodallega, Castillo’nun sakatlığı can sıktı.. Olcay iki kanatta da oynuyor. Ön tarafı saydım. Bir şeye ihtiyaç yok. Castillo’nun sakatlığının ne kadar ciddi olacağına bakacağız.

BURAK KAÇ 1- 2 MAÇ OYNAYAMAZ

Burak ile konuşuyorum. Ameliyat sonrası.. Sen kaç gol attın? Başkanım, 23 dedi. Dişini sıkıp 3 gol daha atsan şampiyonduk. 76’da Trabzonspor takımı 26 golle şampiyon oldu. Takım yemezse, bu orta saha bu forvet önüne gelene cezayı keser.

Burak’ın durumu, kasıkta ikinci bir sıkıntısı vardı. Hep morfinle oynama hırsı, arzusu maalesef tekrar ameliyat olmasını gerektirdi. Operatör, 4-5 haftada oynayabilecek durumda dedi. Antrenman değil. 90 dakika oynayacak duruma gelir. Burak’a sorsanız 2-3 hafta. Salı günü akşamı konuşuyorum. “3 gün dinlenip Slovenya’ya kampa giderim” diyor. Ben “yat yattığın yerde” Burak, ameliyat oldukça güçleniyor. Ağrı eşiği son derece düşük ve güçlü bir bünyesi var. Bunlar avantaj, ama bazen o avantajı kullanmaması gerektiği yerde kullanınca bu tür problemlerle karşılaşıyoruz. Burak en fazla 1- 1,5 maç kaybeder.

FUTBOLCULAR İNDİRİM YAPACAK MI?

Futbolcularla şimdi konuşacak aşamaya geldik. Kabul etmese de küsme şansınız yok. Adam bir anlaşma yapmış. Ona göre hayatını şekillendirmiş. Buradan 1 milyonu alacağım, oradan 800 bine ev alacağım, kalan 200 bini bankadan kredi alacağım. Şimdi siz bu adama nasıl küsebilirsiniz. Sadece ricada bulunursunuz. Bu ricanın karşılığında karşılık bulursanız, bu işin asıl kahramanı onlardır.

Babamdan para istemedim, Trabzonspor için istedim.

KOMBİNE FİYATLARI VE DİĞER TAKIMLAR...

11 bin civarı forma satışı, 4 bin 737 kombine.. Taraftar yolumuzu kesiyor, “Başkanım şampiyonluk”.. Fenerbahçe, Galatasaray Beşiktaş  şampiyonluk istiyor. Fenerbahçe kaç kombine satmış. 35 bin.. Benim sattığım formanın yaklaşık 4 – 5 katını satıyorlar. Kombine işine şuradan bakalım. Benim en ucuz kombinem 250 lira. Fenerbahçe4nin en ucuz kombinesi bin 400 lira. Bir de benim sattığımın 6 katını satmış. Ne istiyoruz aynı şeyi... Tabi Trabzon’da ki insanların ekonomik gücü ve İstanbul’da ki insanların ekonomik boyutunu karşılaştırmak olmaz. O yüzden kombineyi 250’ye tuttuk.

Eğer o kentin ekonomik yapısını da göz önünde bulundurduğumuz zaman çok saçma bir paradoksla karşılaşıyorsunuz. Borcunuz neredeyse Beşiktaş’ın borcuyla aynı seviyede. Taraftara bunun için bir şey söyleyemiyorsunuz. Taraftara döndüğünüzde, “Batırdığınız paranın karşılığını benden mi bekliyorsunuz?”derse bunun cevabı yok.

Kentin ekonomik yapısı belli. Orada yaşayan ticaret erbabı olsun, memur olsun, işçi olsun, cebine giren para belli. Onun için bunu burada tutuyoruz. Taraftar, camia, genel kurul sürekli bunun hesabını sormak zorunda. Daha biz harcama yapmadık. Geldiğimizden beri geçmiş dönemden, borçları ödüyoruz. Biz harcama yaptıktan sonra onları da orada yazacağız, onun hesabını bize sorsunlar.

YÜKSEK MALİYETLİ OYUNCULARI ELDEN ÇIKARIR MI?

O oyuncuların ciddi bonservis maliyeti var. Bunu silmek zorunda kalmak akıllı mantıklı bir şey dğil. Oyunculara dönüp baktığınızda, bu oyuncular bizim. Sosa, Kucka, Onazi, Burak... 

(Beşiktaş iddiası)

Onların kafasında plan var. Oluşturdukları para birimi. O para daha darp haneler basmadı. Geçecekler o işi. Abdulkadir, benim her futbolcum, o bordo – mavi formayı giyen, Trabzonspor kulübü ile sözleşme imzalamış olan o kulübün envanterinde olan her futbolcu benim için altın değerindedir. Altının da değeri belli. Ya işte yere düştü tozlandı. Hepsi bekledi kapıda. Hiç birinin durumu bizden daha iyi değil. Biz çıkıp delikanlı gibi söylüyoruz. Zaten bizden daha iyi olsalardı UEFA’dan cezayı yemezdiler. Uyarıyı yemezdiler. Kulüp sıkıntıda, ölçülü gidiyoruz. Trabzon camiası ile paylaşıyoruz. Benim hiç bir futbolcumu değerinin altında almaya kimsenin gücü yetmez. Öyle bir para birimi darp haneler basmadı.  

HOSSEİNİ, ALAMADIK AMA KULÜP BAŞKANINI İSTİFA ETTİRDİK

Hosseini ile alakalı şöyle. Alamadık ama kulüp başkanını istifa ettirdik. Koyduk baskıyı buradan. Baskının koyulması gereken yerden koyduk. Oyuncunun pasaportuna el koydular. Kulüp başkanı da istifa etti. Büyük ihtimalle bu transfer kapandı.

1461 TRABZON YENİDEN CANLANDIRILACAK

Alt yapı projesinin bir parçası 1461’di.. Alt yapıdan alacaksınız, ara takımda oynatacaksınız, oradan A takıma gidecek. Son derece iyi çalışırken bir anda hop alt lige gitti. Neredeyse Amatör Kümeye düşecek. Orayı şimdi canlandırdık. Transfer ettiğimiz futbolcular ve Ünal Hocanın gerekli gördüğü oyuncular oraya gidecek. 

ÜNAL KARAMAN’DAN NE BEKLİYORLAR... 

Ünal Karaman’dan beklediğimiz bir teknik direktörden fazlası. İstanbul takımları 3 verirken bire kalmayı kabul etmiş olan. O ruhu canlandıracak olan, o motivasyonu verecek olan,  Faroz’da Çömlekçi’de gidip Trabzon insanı ile oturup muhabbet edecek olan. Takımı kentten koparamazsınız. O takımın hocası ve oyuncusu o kentin bir parçası.. O insanların dışında veya fevkinde göremezsiniz. Ünal hocanın verdiği mesajlar geldiğinden beri bu doğrultuda. Çok disiplinli hoca. Hak edenin formasını sırtına kendisi giydirir. Samimiyetine inandığı oyuncuyu sonuna kadar sırtında taşır. Ama aynı duyguları, aynı düşünceleri paylaşmayan, samimi olmayan insanı da o çizginin dışarısına gözünü kırpmadan ve şeyine bakmadan asla.. Ünal hocanın formaları soyunma odasında asılıdır. Vereceği formalar. Ahmet, Hüseyin giymez hak eden giyer. 

Süper Ligde kaç tane hoca ayda 150 bin TL’ye çalışır?

TARAFTAR GRUPLARININ BİRLEŞME DURUMU...

Bu biraz kronikleşmiş. Ortadan kalkmaz mı kalkar. Ama bu 3 ay içinde 5 ay içinde ortadan kalkacak sorun gözükmüyor. Bunu hep birlikte çalışaraktan, yönetimi, başkanı, gerekirse futbolcusu teknik kadrosu, kent insanı taraftarlarıyla birlikte süreç içinde. Farklı taraftar grupları olabilir ama aynı ses çıkmalı. Bununla ilgili bayağa uğraşıyoruz. Çalışmamız var.

TS CLUB MAĞAZALARININ YETERSİZLİĞİ..

Onun çalışmalarını yapıyoruz. Açılması düşünülen yerlere önce TS Clup tırları gönderiyoruz. Gönderiyoruz tırı 10 forma satılıyor, öbür tarafa gönderiyoruz. Bin 500 forma satılınca açıyoruz. Ürünlerin yetersizliği konusunda çok şikayet var. Pahalı olduğu söyleniyor. Ona pek katılamıyorum. Netice itibariyle resmi ürün bu. Çeşit arttırılabilir daha kaliteli arttırılabilir. Bu sene formamız bana göre ateş ediyor. Son derece şık. Giy üstüne düğüne git. Gittimde...

E SPOR KURULACAK MI?

E spor ile alakalı olarak anlamadığım konu olduğu için, bu konularda bana göre 10 numara. Serdar Ekrem Şirin, bayağa anlıyor. O ciddi çalışma yapıyor. Bana da zaman zaman anlatıyor. Önümüzdeki sezon itibariyle bir iki lig var, onlara girecek mişiz? Bunun linaslısı da var. Benim ilk sorum Serdar Ekrem Şirin’e para kazanacak mıyız? Başkanım, “100 – 200 bin dolara gider. Sen onu dur önümüzdeki sene yapalım” dedim.

GÖKDENİZ KARADENİZ’E VEDA YAPILACAK MI?

Gökdeniz Karadeniz bizim için özel oyuncu. Benim için çok daha özeldir. 2000 yılında yönetime geldiğimizde 5 aydır maaş alamayan futbolcuların içinde. Aradan bir süre geçtikten sonra başkanım, bize 1 sene sonre erseniz de olur. Onların vaziyetini toplayıp 1 sene bu kulüpten para almadan mücadele etmiş. Trabzonsporluluğundan hiç bir şekilde şüphe duymayacağım oyuncuların başında gelir. Benim için çok özel oyuncu, bende onun için. Bu çocukların hakkını ödeyemeyiz. O süreç içinde bize en büyük desteği veren oyuncuların başında geliyordu. Gökdeniz, Hami... Jübile olur mu? Durun daha yeni bıraktı... Bende onu bir iki yerde duydum. Çok üzüldüm. Benim hesabıma girenler, belki görüyordur, benim bir tane futbolcuyla fotoğrafım var o da Gökdeniz’dir.. Fatih Tekke, benim için çok özeldir köylümdür.

MİLAN, KUCKA İÇİN GİRİŞİMDE BULUNDU MU?

Girişim oldu. Biz size 5’e verdik, siz bize 3’e verin. Oyuncunun bilmem neyinden.. Onlar bizden daha beter. Bizim verdiğimiz paralara rağmen batırmışlar. 10 milyon Euro bonservis ücreti verdik, toparlayamadınız.

TRABZONSPOR BASKETBOL KULÜBÜ İLE YAŞANAN SIKINTILAR

Trabzonspor Basketbol Kulübü, yanılmıyorsam 2010 veya 2008’de olabilir. O yıllarda Trabzonspor yönetim kurulu kararıyla isim hakkı verilmiş. İdari ve mali olarak bizimle hiç bir bağı olmayan yapı. İsim Hakkı verilmiş. Geldiğimizde gördüğümüz şeylerden birisi, Trabzonspor Kulübünden 10 milyon veya 11 milyon Basketbol Kulübüne gidiyor. Bunun hiç bir karşılığı yok. Ne yönetim kurulu kararı ve ne sponsorluk.. Dolasıyla bizde açık görünüyor. Haciz değil.. Acite etmesinler. Oraya bir şey gönderildi, bu parayı ödeyin. Refüze edildi. O ihtarname, noter kanalıyla gönderildi. Kime haciz gönderdik, göstersinler. Ya da ödemiyorum, bu sponsorluktur, o dur budur bir şey söyle. Buradaki her kuruş parada bu kulübün taraftarın hakkı var. Nedir bu para? Bunun adını koyun. Trabzonspor kulübünde yönetim kurulu kararı yok. Bu para oraya gönderildi. Hiç bir kaydı yok. Verin diyoruz, o bize sponsorluk. Tamam sponsorluk anlaşmasını gönderin koyalım dosyaya... Yapılması gereken şeydir usul hatası var. Kabul ediyorum. Farklı şekilde yapılabilirdi... Bu marka benim markam. Trabzonspor... Bu bir marka. Bu bir değer. Trabzonspor’un oyuncuları parayı alamadıkları için sahaya çıkmadı dediklerinde ne düşünürsün? Benim markamı satıyorum. Ben Trabzonspor markasını satıp göğüs reklamı alıyorum. Hisse senetlerim borsada işlem görüyor. Ama ben bunu idaresinin müdahil değilim, bütçesine müdahil değilim. O zaman isim hakkını doğru dürüst kullan kulübü bu duruma düşürmeyin. Bu sıkıntıları da yaşamayalım.

FENERBAHÇE İLE TRABZONSPOR ARASINDAKİ DURUM... 

Bizi iyi görüneni bizim farklı görme durumumuz yok. 

Zaman zaman bir takım sıkıntılar oldu bazı kulüplerle. Sporun etik kurallarını ve temel kurallarına her kulübün ve yöneticinin saygı göstermesi lazım. Ben benim kulübümden sorumluyum. Ben benim kulübümü bu ülkede iyi şekilde temsil etmek zorundayım. Benim ağzımdan çıkacak sözün bedelini ben değil camia öder. Ben bu sorumlulukla kulüp başkanlarının, yöneticilerinin hareket ettikleri sürece hiç bir sorun yaşanacağını sanmıyorum. 

Sen benim, ben senin hakkına saygı gösterirsem neden sıkıntı çıksın. Sıkıntı nerede çıkar. Futbolda anarşi diyorlar. Sporda anarşi yoktur. 

Ali Koç’un ağabeyi rahmetli Mustafa Koç, benim arkadaşım değil 30 yıllık dostumdu. Sayın Ali Koç ile uzun yıllardır tanışırım. İlişkimiz her zaman olmuştur. Mustafa bey ile dostluğumuz vardı, Ali bey ile arkadaşlığımız yok görmüşüzdür. Senede 2 defa 3 defa.. Fikret başkan ile de aynı. Aynı frekansta olmak zorundasınız. Salı günü Ankara’da toplantı vardı. Ben kulüplerin başkanları bu şekildeyse yıllardır yaşadığımız sıkıntıları neden yaşıyoruz. Orada öyle bir ortam var ki lordlar kamerası.. Buyurun oturun, yok siz oturun ben oraya otururum.