Süper Lig ekibi Trabzonspor’un başkanı Ahmet Ağaoğlu, açıklamalarda bulundu. TRT Spor’a konuşan Ağaoğlu’nun açıklamalarından derlenenler şu şekilde:

Çok kalabalık vardı. Biz alışığız buna. Biliyorsunuz bize her yer Trabzon. Linz'de Trabzon, Wien'de Trabzon, Graz'da Trabzon, yani Avrupa'nın her köşesi, dünyanın her köşesi. Taraftarlarımız eksik olmasınlar çok yoğun ilgi var ama bu yıllardır böyle. 20 sene öncede böyleydi 30 sene öncede. Her zaman böyleydi. Trabzonspor taraftarı geliyor belki çok yoğunlukta ama Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları da gelmişti. Evet Fenerbahçe ve Beşiktaş forması imzaladım, ileride Galatasaray taraftarlarını gördüm. Bunlar güzel görüntüler. Takım ilk antrenmanı yapacak. Umarım iyi bir kamp dönemi geçiririz.

Sakatlık olmadan verimli bir dönem geçiririz. 5 hazırlık maçı oynayacağız. 22'sinde sanırım UEFA kura çekimi var. Sonra kimle nerede nasıl oynayacağımızı hesaplayacağız.

Yusuf Yazıcı hakkında...
Bir durum yok şu an. Lille'in teklifi vardı. Bunu sürekli tekrarlamaya gerek yok. Kadromuzu bozmayı düşünmüyoruz. Finansal sıkıntılara rağmen öyle bir yola gitmedik. Kadromuzu güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz. Rakam kabul edilecek bir tutar değildi. Bakabilecek bir teklifimiz değildi. Şükürler olsun ki kamuoyunun Trabzonspor camiasının da bir bölümü algıladı bunu. Genç oyuncularımızın bir görevi var burada. Rol modelleri... Yusuf'un en azından bu sene bizle devam etmesi en büyük arzumuz. Benim beklentim bu.

Forvet transferi hakkında...
9 numaralı forvet mi? Herhalde çarşamba, perşembe falan... İnsanlar buraya takılmasın. Bu geçmiş dönem alışkanlıkları.
Biz çok öyle abartılı bütçeleri olan kulüp değiliz. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi değiliz. Ne oldu geçmişte?
O kadar sınırlı bütçenize olmanıza rağmen o takımlarla mücadele edebilmek için bu sefer onların yolunu izlemeye başladınız.

Geliriniz yok. Geliriniz olmadığı yerde ne yaptınız? Borç yükünün içine girdiniz. 1'e alınacak oyuncuyu 3'e aldınız. 2'ye alınacak oyuncuyu 7-8'e aldınız. Kulüp inanılmaz bir şekilde borç yüküne girdi. Borç mu ödeyeceksiniz yoksa mücadele mi edeceksiniz. Biz bir takım önlemler aldık. Kadro maliyetini düşürdük. Gelir gider dengesine uygun hareket ediyoruz. Lisans talimatının da dışına çıkamam. Birlik futbolcuyu üçe almam.

Campi olayında ne oldu? 300 bin Euro kar fena mı? Bekleyin abicim gelecek. En iyisi en iyi fiyata gelecek. Kamuoyu baskısı ve algı oluşturmanın
manası yok.

Bütün dünya formamızı konuşurken "Tamam da forvet nerede" diyorlar. Tamam o da benim işim. En düşük maliyetle en iyi oyuncuları almaya çalışıyoruz. Beklesin millet, sabretsin. Hepsi gelecek.

Ben geldiğim zaman taraftardan kopmuştu takım. Biz kent takımıyız. Farklı değerlerimiz var. Video da onu anlatıyordu. 7'den 70'e cinsiyet farketmeksizin herkesin büyük aidiyet duygusuyla sevgi beslediği içinde yaşattığı bir takımız. Siz bu takımı koparır diğer İstanbul'un 3 büyük takımının gittiği rotanın dümen suyuna sokarsınız bu takımı bitirirsiniz. Açık ve net. Ben geldiğimde bunu gördüm.

Taraftar, camia, şehir takımdan kopmuş, takım farklı bir şeye bürünmüş, son 5 sene içerisinde UEFA'ya bile kalamamış. En önemlisi taraftardan kopmuş. Taraftar çok uzaktaydı. Herkesin bir görevi var. Taraftarın da görevi var. Oraya gelip tribünde oturmuyor. Orada o maçı yaşıyor. Biz de yaşıyoruz. Biz farklı takımız. Bu takımın başkanın da görevi var. Diğer başkanlar gibi olamam. Biz hep birlikte bu takımı omuzlayıp layık olduğu yere taşımalıyız.

Bu sezon o sezon mu? 
Taraftarlar bizim bir parçamız. Mekanizmanın en önemli parçası. Hepimizin bir görevi var onların da bir görevi var.
Beni üzen bir taraf kombinede 12 bindeyiz. Bu bize yakışmıyor. En kısa zamanda 35 bin kombinenin acilen satılması lazım.  Takıma da ciddi şekilde motive olsun. Forvet nerede, o nerede, bu nerede de siz neredesiniz? Onların önemli bir görevi var ve taraftar bizim bir parçamız.