61SAAT SPOR SERVİSİ -

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, UEFA Avrupa Liginde Trabzonspor’un rakibi Çekya ‘dan Sparta Prag olmasını değerlendirdi.

Ağaoğlu, "Hangi rakip çıksaydı sorun değil. Bu 3. eleme turu. Güçlü rakipler var, zayıfta vardı. Onlardan biri çıksaydı ne olurdu biraz daha işimiz kolay olurdu. Kurayı değerlendirecek en iyi kişi yanımda oturuyor. Bizim Flip Novak.. “ diyen Başkan Ağaoğlu, ardından espri yaparak, "Orada kendisinin misafiri olacağız. Prag’da ki otel ve kamp masraflarını kendisinin karşılayacağını söyledi” dedi. Ağaoğlu, Novak’ın Prag ile aktardıklarını söyleyerek, " Flip’in söylediği kadarıyla çıkabilecek en zorlu rakiplerden biri çıktı… “ dedi.

Forvet transferi ile ilgili konuşan Ağaoğlu, Çarşamba gününe işaret etti. Ağaoğlu, "Anlaştığımız zaman veya protokolü imzaladığımız zaman ancak o zaman söyleyebileceğimiz bir isim. Tahmini Çarşamba günü halledeceğimiz bir şey. Daha doğrusu Çarşamba günü neticeye erecek” dedi. 

Lille kulübünün Yusuf için 17 milyon Euro teklif ettiği iddiasına ise Ağaoğlu, "İddiaların gerçekle alakası yok. Yusuf’un gerçek değerine yansıtan rakam değil teklif ettikleri rakam. Yusuf’un gerçek değerinden uzakta ki rakamlar bunlar. Yusuf, Abdülkadir diğer çocuklar gözbebeğimiz. Benim en değerlimi benden almak isteyen insan ona göre davranmak zorunda. Böyle bir şey bugüne kadar söz konusu olmadı” diye konuştu.

YUSUF İÇİN AÇIK KAPI BIRAKTI… 

Yusuf’un önümüzdeki sezon bordo - mavili formayı giyip giymeyeceği yorumuna ise Ağaoğlu, "Yani tabi önümüzdeki günlerin ne getireceği belli olmaz. farkındaysanız direniyoruz. Parayla bulla işimiz yok bu süreçte. Bunu açık net anlatabildik. Kamuoyuna en azından bizim oyuncularla ilgili diğer kulüplere. biz eğer paranın pulunda peşinde olsaydık ekonomik sıkıntının canımızı en fazla yaktığı dönemlerde butür şeyin içine girerdik. O dönemlerde bile paranın tarafına bakmadık. Yusuf, Abdülkadir, Hüseyin, Parmak, Uğurcan, Muratcem, Hüseyin, Arda bunlar sadece bizim futbolcu olarak takımımızın futbolcusu olarak baktığımız figürler değiller. Bunlar bizim için çok daha farklı anlamlar ifade ediyor. Bunlar rol modellerimiz. Projemizin marka temsilcileri. Elçileri.. Onun için sadece basit futbolcu transferi alışverişi olarak düşünülmemeli” dedi.

Trabzonspor Sosyal Medya ekibiyle ilgili konuşan Ağaoğlu, "Bizim kulübümüzde her birim yaptığı işe ruhunu katarak yapıyor. Farklılığımız burada ortaya çıkıyor. Biz bir kent takımıyız. Bu kulüpte görev yapan herke aidiyet duygusu ile bizimle birlikte hareket eden insanlardan oluşan topluluğumuz. Bizim sosyal medya ekibimiz bu işe ruhunu katıyor. Buraya 100 binlerce lira, 1 - 2 milyon para döküp yapamacağınız işler benzin parasını çıkıyor. Ruhunu katıyorlar. 

10 milyon izlenme. Bu müthiş bir rakam. Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da Futbol dünyasında büyük ilgi gören, Trabzonspor gerçeğini çok iyi anlatan bir kısa film… Ama oldukça pozitif geri dönüşler aldık. Kulübüm adına mutluyum. Bu işe emek veren arkadaşlarımızın bunun karşılığını gördükleri için onlar adına mutluyum” dedi.

İvan Santini isminin anılmasına Ağaoğlu, "Olsa bile evet demem.. Bu konuda ağzım sıkı.. Görüştüğümüz oyuncular var. Bugün yarın devam edecek görüşmelerimiz var. 48 gün sabredildi, 48 saat sabredilince her şey ortaya çıkacak” dedi. 

Ağaoğlu, İvan Santini ile ilgili olarak, "Bonservis ücreti olan bir oyuncu. Biz genellikle bonservis ücreti vermekten hoşlanmayan demeyeceğim ama o da bizim bütçemizden önem oranda bütçe harcaması gerektiren konu. Bonservis ücretleri veya yüksek kiralama ücretleri. Biz biraz daha işin diğer tarafındayız. Onun için çalışmalar uzun sürdü. Yu kulüpleri bizim istediğimiz noktaya çekmeye çalışıyoruz, ya da biraz fazla emek sarf edip paramızın tam karşılığını bir başka deyile de paramızın karşılığından daha fazlasını almaya çalışıyoruz” diye konuştu.

ABDÜLKADİR’E VERDİĞİ AYAKKABIYI AÇIK ATTTIRMAYLA SATACAK GELİRİ KULÜBE

Abdülkadir’e antrenman sırasında ayakkabısını vermesiyle ilgili konuşan Ağaoğlu, " Top antrenmanından sonra koşu antrenmanı vardı. Abdülkadir koşu ayakkabılarını otelde unuttu. Malzemeci almaya gitti. Gidiş geliş 10 dakika sürecekti. Abdülkadir çoraplarıyla ayakkabısız koşmaya kalktı. Şimdi aşağı yukarı sahanın etrafından 400 metre olduğunu düşünürsek 10 dakika sürecekti o ayakkabının geri gelmesi. 2 - 3 tur demekti. Allah korusun en ufak kesik, en ufak sivri taş parçası, benzeri bir cisim ayakta ciddi enfeksiyona sebebiyet verebilir. Biraz ondan kaynaklanıyordu. Ben biraz panikledim. O da ısrarla almamak istedi. Ben böyle koşarım dedi. Ayakkabı ayağına oldu Allah’tan. Koştuktan sonra bana iade etti. Bende onu imzalatıp açık attırmayla satacağım geliri kulübe..” dedi.