Eğer, ligler oynanmasaydı…!

Önceki gün kulüp başkanları bir araya geldi.. Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu, bir masa etrafında toplanan başkanların olduğu ortamda müthiş tespitler yaptı… Ali Koç ile yan yana oturdu.

Dün, Başkan Ağaoğlu ile uzun bir telefon sohbetimiz oldu.. Ali Koç ile ilginç bir diyalogun oldu mu dedim.. Bana takıldı..”Spor muhabirliğinden baktın bir ses çıkmıyor magazin muhabirliğine mi soyundun” demez mi…? 

Hak verdim.

Benimki de biraz absürt soru  oldu.

“Aramızda ilginç bir diyaloğu oldu o da bana kalsın “diye de cevaplandırdı..

Ve benim birkaç günden bu yana seslendirdiğim bir tespitin aslında maçlar oynanmasaydı hayata geçirileceğinin de planlandığını ifade etti.

“Eğer, koronavirüsü kontrol altına alınmasaydı ligler oynanmayacaktı.. Oynanmayan ligler yok kabul edilecekti, Trabzonspor Avrupa’ya gidecekti..”

Demek ki, TFF’nin A planı buydu.

Dedi ki, “Oynanıyor…”

Ağaoğlu cevap verdi..”12 Haziran’da oynanacak. Demek korona kontrol altına alındı. Biz de çıkıp oynayacağız…Zaten baştan beri fikrimiz oynanmasından yanaydı”

DEPLASMANLI OLACAK

Peki, bir şehirde mi maçlar oynanacak..?

Bunu sordum Ağaoğlu’na..

“Hayır.. “

Dedik ki, “Deplasmanlı, kaldığı yerden takvim işleyecek.. Bunu bütün takımlara kabul ettirdik…”

KÜME DÜŞMEME VAR MI?

Merak edilen en önemli konu, küme düşmeme olacak mı..?  

Sohbetimizde en can alıcı soru buydu. Zira, toplantıdan sızan bilgilere göre küme düşmemeye Ağaoğlu’da olur demiş…

“Sahi, küme düşmemeye evet mi dediniz” dedim..

Ses tonu yükselerek şöyle cevap verdi..

“Asla.. Öyle bir şey olur mu? O zaman ligler oynanmasın.. Hiçbir maçın havası, mücadelesi, amacı kalmaz. Böyle bir şeyi kabul etmeyiz..Pek çok açıdan da bu mümkün değil..  Etmeyeceğimizi de deklere ettik..Küme düşme kalkarsa lig oynanmaz”

Ağaoğlu böyle dedikten sonra işin ekonomik boyutuna nokta atış yaptı..

“Eeee.. küme düşme yok. Alttan 3 takım geldi.. Oldun 21… Naklen yayın geliri 21’e bölünecek.. Bu olur mu..? Pasta diliminin küçülmesine müsaade etmeyiz…”

ŞÜPHE VARSA RİSK VARDIR

Ağaoğlu konuşurken, kitabın ortasından söz etti..

Şöyle bir soru sordum..

“Ligler başladı. Allah göstermesin tökezledik. 2. indi. Sonra birkaç takım korona oldu. TFF ligi durdurdu, o hali ile tescil etti..Böyle bir şey olabilir mi..?”

El cevap

“Ali Savaş şüphe varsa risk de vardır.. Böyle bir şüphe var mı..? Var… O halde risk de var…Ona göre tedbirimizi alacağız tabi..” Diye konuştuktan sonra “Trabzonspor başkanlığı zordur. Aynı anda birden fazla senaryoyu düşünmek zorundasın.. Duygusal olmayacaksın ayak oyunlarını iyi sezinleyeceksin.. Bunu yapıyoruz, sipere yatmış, gözlüyoruz…”

VE BİR LAF ETTİ SALON DONDU..

Başkanların bir araya geldiği toplantıda bir ara başkan Ahmet Ağaoğlu karşısında maskeli duran bütün başkanlara bakarak şöyle seslendi..

“Bakın arkadaşlar bir Trabzonlu bir şey yaptı mı 40 kere düşüneceksiniz.. 

70 gün önce ben maske taktım, maçımı izlediğim, maske takıp maç sonrası mikrofonlara konuştuğumda bana laf attınız..

Taraftarlarımız ileri geri konuştu.. Şov yapıyor dediniz..

 Buyurun, şimdi hepiniz maskeliydiniz.. 

70 gün önce vaka sayısı çok azdı maske taktım..Şimdi tehlike var maske takıyorum, siz de takıyorsunuz.. Trabzonlu bir şey yapıyorsa bir bildiği vardır…Örnek alacaksınız…”

Bu söze ne denir.. Helal olsun.. Ben de avazım çıktığı kadar Helal olsun dedim…