61SAAT SPOR SERVİSİ-

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu yaptığı açıklamalarda '' Teknik heyet değişikliği oldu. Newton’la devam etme kararı aldık, hocanın 6 aydır yardımcı hoca olarak görev yapmış olaması, kulübü tanımış olması, kente uyum sağlamış olması. Süper Lig'e yabancı değil. Chelsea’da görev yaptığı sürece Chelsea’nın kiralık oyuncularını takip eden ve maçları izleyen bir konumda da görev yapmıştı. İsmi Avrupa futbolunun önde gelen isimlerin yardımcılığı yapmış olması gibi nedenlerden dolayı Newton ile devam kararı aldık.'' ifadelerine yer verdi.

BANKALAR BİRLİĞİ İLE ANLAŞMA...

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu açıklamalarında ''Bir de bankalar birliğiyle bize yarar sağlayan 5 yıllık yapılandırmanın 2+7 yıla çıkarılma çalışması başlatıldı. Önümüzdeki 2 hafta içerisinde çalışamlar sona erecek. İlk 2 sene anapara ve faiz ödemesiz. Takip eden 7 sende ana para ve faiz ödemesiyle kulüplerin borçları bir kez daha yeniden yapılandırılacak. Rahat konumda bulunan takım Trabzonspor Kulübü’dür. Bir devasa bir borç yüküyle karşı karşıyayız. Gelmiş olduğumuz gün, Trabzonspor’un borcu 185 milyon Euro’ydu. Kredi anlaşmalarının önemli bir bölümünü Euro faizinin düşük olması, kur farkının son derece sığ olması nedeniyle böyle bir düşünce olması nedeniyle verilmiş karar olabilir. Böyle bir kredi sözleşmesini imzaladıkları için eleştirmekten imtina ediyorum. İlk yapılandırmada kredi borçlarını TL’ye döndük. 1 yıllık süreç içerisinde Trabzonspor’un elini rahatlattı. Önümüzdeki 3 sene sağlıklı ekonomik yapıya kavuşması sürdürebilir bir başarı için 3 seneye 4 seneye ihtiyacı var. Bütün planımız bu doğrultuda, bu da şu anlama gelmemeli Trabzonspor zirve yarışında yer almayacak, Trabzonspor her zaman yarışın içinde kalacak. İleriye dönük başarılar için herkesi tatmin eden bir görüntüye kavuşması için 3-4 seneye ihtiyacı var demiştik. Mali yapının düzeltilmesiyle işe başladık. 14 ay sonra oyuncuların ve çalışan personellerin aylık ödemelerini günü gününe yapan yapıya kavuştuk. Bana göre yönetim başarısıdır. '' ifadelerine yer verdi.

TRABZONSPOR'UN BORCU....

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu yaptığı açıklamada ''Trabzonspor’un yükselme trendine girmesiyle rahatsız olan ve başarılarımız üzerinden toplumu yanlış bilgilendirenlere bu ve benzeri grafiklerle cevap vermek gerekiyor. 2010 yılında 53 milyon Euro, 2011’de 40 milyon Euro’ya düşüyor. Şampiyonlar Liginden gelen gelirin 2012’de 56, 63, 105,176, 182 milyon Euro borçlar tarihi zirvesini yaptığını görüyoruz. Görev aldıktan sonra 2018’de 157 milyon Euro daha sonra 130 milyon Euro bugün itibariyle net borç 928 milyon TL yani 99 milyon Euro’ya inmiş durumda. Geçtiğimiz hafta içerisinde Trabzonspor’un borcu 1,2 milyar tl çıktı denilse de Trabzonspor’un net borçu 928 milyon TL’dir.'' ifadelerine yer verdi.

ZİRVENİN İÇİNDE...

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu yaptığı açıklamalarda ''Rakam azaldıkça bu politika devam ettikçe borçlarının tamamından kurtulacaktır. Bu verdiğimiz sizlerden birisiydi. Ben ve arkadaşlarım bunun dışında ifade kullandığımızı zannetmiyorum. Aynı zamanda Trabzonspor Kulübü’nün hiçbir şekilde bu politikayı uygularken küçüldük dersiniz ekonomik olarak rahatladıktan sonra devam ederiz dersiniz. Biz bunu yapmadık. Trabzonspor’un yapısı Türk futbol kamuoyunda bıraktığı iz şudur, Trabzonspor her zaman zirvenin içinde yer alan forması dahi ilk 4’de mücadele eden kulüp olarak kalır.'' ifadelerine yer verdi.