61SAAT SPOR SERVİSİ - Ahmet Çakar ve Berkay Tokgöz, gündemi Tatava'da gündemi yorumladı

Ünlü futbol yorumcusu eski hakemi Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp’in Abdülkadir Ömür’ün evine ziyaretini değerlendirdi.

Burada sofrayı yorumlayan Ahmet Çakar Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Mehmet Yiğit Alp’i Abdülkadir’in ağabeyi ve dayısı sanarak yorumladı. 

Eğlenceleri anlara neden olan programda Çakar  “Orada Türk futbolunun bana göre bozulmasa efsane isimleridenn olacak Abdülkadir Ömür, sağdaki muhtemelen babası soldaki muhtemelen ağabeyi (Mehmet Yiğit Alp) ve Ahmet Başkan. Masada turşu, pide, börek, ekmek, pazı çorbası, kuruyemiş görüyorum. 

Burada önemli olan şu aslını inkar eden puşttur. Aslını inkar etmemek büyük bir kültür, büyük bir onurudur. Soldaki ağabey( Mehmet Yiğit Alp) yok mu sol daki de baba size hayat boyunca kibirden uzak, kötü arkadaşlardan hep uzak yaşamasını vaziyet ediyorum. 

“GÖZLERİNDE NAMUS, DİSİPLİN, OTORİTE GÖRÜYORUM”

Mehmet Yiğit Alp’e dikkat çeken Çakar “Soldaki abinin gözlerinde namus var, gözlerinde disiplin görüyorum, otorite görüyorum, eğer bu çocuk bozulursa senin sorumluluğundadır. Gözlerindeki disiplini şerefi görüyorum, zıpladığı vakit tekme tokat önermem de o korkuyu sal Abdülkadir’in üzerine ki bu çocuğun menfaatine müdahale etmeli. Nice  Abdülkadir’ler bir yere geldikten sonra Neclarlarla, Mücelallarla alkollü sofralarda yeşil çuhalarda  heba oldu gittiler. 

“SAKALLI ARKADAŞI ÇOK SEVDİM”

Bunun Atatürk gençliğe ne hitap etmiş ey Türk Gençliği muhtaç olduğun kudretli damarlarında asil kanda mevcuttur, bana göre çok önemli cümle. Ey Abdülkadir'in ağabeyi o sakalı arkadaşı tanımıyorum ama çok sevdim. Adamın gözündeki ciddiyti, ağır disiplini ve namusu gördüm. Tanımamam ama belki komşusu ağabeyidir. Trabzon kültüründe dayı çok önemlidir. Babanın söyleyemediği şeyi dayı söyler. Babaya öocuğun farklı bir saygısı vardır babanın da dayının farklı saygısı vardır. Fakat hepsini kontrol eden Trabzon’un kadınır. Trabzon kültürü budur. Baba bazen yüz göz olmaz Abdülkadir’le dayı derki “gel lan buraya” tam da diyecek tipte dayı. 

“SENİ TANIMADAN ADAM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

 Bir gün Trabzon’a gidersem bu arkadaşı istiyorum. Baba benim kadar var, burada efsane Ağaoğlu onun için de büyük şeref. Burada Abdülkadir’in annesi mum peçete falan koymasını bilirdi. O kültürü de eleştirmem, birisi gelecek diye üslubunu değiştirmem. Nasıl mutluysan öyle yaşa, geçmişinden gurur duy, fakir günlerinden gurur duy. Ağabeyler babalar dayılar çok önemlidir. Kötü arkadaş adama her şeyi yaptırı. Tekrar söylüyorum, Trabzon’u çok severim, Abdülkadir’i de seviyorum. benim için kritik adam dayıdır, sevgi kardeşim (Mehmet Yiğit Alp) inşallah Trabzon’a gelirim, seni tanımadan adam olduğun düşüncesiydim. Bu çocuk 35’e kadar oynayacak. İnşallah Trabzon’da yada Barcelona’da.. Sen de onunla git dayı…” ifadelerini kullandı.