Çok sayıda muhtarın katıldığı toplantı da ilk söz alan isim Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk oldu.

ASFALT VE BETONLA UYUMAMALIYIZ

Aktürk, muhtarlar olarak daha çok çalışılması gerektiğini altını çizerek şu ifadelere yer verdi;
“Yeni bir yapılanma zordur. Yeni yapılanmada yapılacaksın.21 aylık süreçte Orta hisar Belediyemiz güzel hizmetler üretti. Her yere ulaşmaya iyi niyetle çalıştı. Benim bir tespitim şudur. Orantısız hizmet. Orantısız hizmete bir düzen getirilirse daha ileriye gidileceğinden hiç şüphe yoktur. Eğer birbirimize saygımız olmazsa bize kimse saygı duymaz. Muhtarım diyor ki ötekinden çal bana ver. Böyle birşey yoktur. Evet Kemal oban başkanım arkadaşlar olarak birbirimize saygımız yok. Biz durduğumuz yeri çok iyi bileceğiz. Benim mahallem ben demeyeceğiz. Biz Ortahisar diyeceğiz. Sağ olun Allah razı olsun güven duydunuz. Ben sizlerin verdiği onuru taşımaya çalıştım. Bizden ileriye olmalarını merak ettim ve çalıştım. Gülücükler ve öpücüklerle hizmet olmaz. Bu muhtar içinde geçerli yerel yönetimler içinde geçerli. 21 aydır Ortahisar ne kadar mahalle olursak olalım. Ortahisar olarak Zıraat Odası’nı kuramadık. Biz bu kadar aciz miyiz. Başkanımız sistemi şantiyesini kurdu. Ama biz oturduğumuz yerde Dolaylı’daki Tos’daki çiftçim gidecek Akçaabat’ta fatura kesecek. Bu işin sonuna geldiğinde ağaç meyve vermeye başladığında bir kürek asfalt bir kürek beton uykusundan uyanacağız. Şuanda görev Arsin’den verildi. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, muhtarla yapılan 2016 değerlendirme toplantısında yol için yapılan çalışmaları anlattı.

YOL İÇİN 12 MİLYON LİRA YATIRIM

Genç’in açıklamalarından satırbaşlar;
“Bende yıl sonu itibariyle muhtarlarımızla beraber icra ettiğimiz değerlendirme toplantısı düzenledik. Az eve değerli muhtarlarımız başkanlarımız söyledi 21 aydır vazife başındayız. Her zaman yürüttüğümüz anlayışı bugünde 4.kez toplantı vesilesiyle muhtarımızla bir araya geliyor.
“Büyükşehir yapılanması yeni bir yapılanma. Ortahisar Belediyemiz hala kurumsallaştırmakta olan fiziki aşamasını tamamlamaya çalışan belediyemiz. Biz bunlarla eş zamanlı olarak hizmette ara vermeden sürdürmeye devam ediyoruz. Ben bütün mahallelerimizin muhtarlarımıza Ortahisar Belediyesi olarak neleri planladık projelendik hangi aşamadayız. Kısa kosa değinmek istiyorum. “
2900 KM YOL AĞINA BÜYÜK ÇALIŞMA

“Altyapısı tamamlanmamış bir ilçe olarak yolları 900 km alıp sınırlarımız oluşturulmuş ve 2900 km yol ayağında hizmet vermek için makine ağına hizmet verdik. 11milyon 905 bin lira yatırım yaptık. Asfalt şantiyesinde hem kompresör tesis ve beton santrali kurduk. 2900 km yol ağımızı standartlarımıza uygun getirmek adına böyle bir projeye imza attık. Altyapımız halen tamamlamış olmasından dolayı bu tesislerde üretilecek ürünlerle yollarımızı üst kotlarda beton alt kotlarda asflat olmak üzere 2900 km alanımızı standardımız haline getireceğiz. 95 bin ton asfalt ürettik ve serdik. 19 bin metreküpte beton ürettik ve yol olarak icra ettik. Bu rakamlar ciddi rakamlar görünüyor ama yapacağımızın işin büyüklüğüne bakıldığında daha çok asfalt sermemiz lazım.”

ORTAHİSAR’DA DOĞALGAZ 2016’DA BİTECEK

“Gerek büyükşehir belediye gerek Ortahisar Belediyesi olarak doğalgaz çalışmasını hızlı bir şekilde takip ediyoruz. 50 bin metre hedefimize yaklaştı. Özellikle bu merkez mahallelerimizde 2016’da bitirmemiz lazım. Bu hava hala Orta Hisar’ımıza yakışmıyor. Geç kalınmış bir uygulama. Mazeretlere sığınacak değiliz. Ciddi teknik mazeretler var ama biz o mazeretler arkasında sığınan olmayacağız. Doğalgaz için ciddi bir çalışma gerçekleştireceğiz. “

PETLİTLİ DÖNÜŞÜM’DE SON DURUM

“Pelitli dönüşümü büyükşehir tarafından bize devredildi. Çağlayan’da bize devredildi. 132 binamızın 128 adeti yıkıldı 4 binamız arsa karşılığında parsel alacağı için onlarlar ilgili hukuki süreci tamamladık. TOKİ Başkanımız ile anlaşmamız ile ilgili yeni bir projeyi havalimanımızın yanında olan projeyi ihale aşamasına taşıyabildik. Hemen güneyinde 1301 konutluk projemizi 4 vatandaşımız dava açmıştı anlaştık onarlar burada diğer vatandaşlarımız ile bu konutlara getirmek için ihale aşamasına getirdik. 

TRABZON’DA BİTKİ MÜZESİ

“Beşirli Mahallesi’nde bitki müzesi projemiz var. Tanjant Viyadüğün altında olan bitki müzesi yaparak şehrimize yeşile olan özeni belirtmek için daha güzel bir mekan elde edeceğiz. DOKA yüzde 75 parasını belediyeden çıkamadan üstelendi. Onayladılar projemizi.”

KEMERALTI SOKAK SAĞLAMLAŞTIRMA PROJESİ

“Kemeraltı projemiz var. Düşüncemiz şöyle.  Geçtiğimiz yıl ve bu yıl Ortadoğu ülkelerinden gelen turistlerimiz var. Şehrimizin özelliklerini dikkate aldığımızda bu turistlerimizi bir şekilde şehrin içinde sokmamız lazım. Turistten para alacağımıza göre turistin şehre girmesi lazım. Kale parktan başlayan Atapark’a kadar giden bir yürüyüş yolu düşündük. En eski ticari ve tarihi mekanları daha çok güzelleştirelim diye Kemeraltı Sokak Sağlamlaştırma projesini başlattık. Yaklaşık 2.5 milyon civarında beledi var. TTSO’nun desteği var burada.”
İPEKYOLU CANLANDIRMA PROJESİ

“İpekyolu Canlandırma projemiz. Turizme dönük olarak başka başka düşünceler olmuştu ama. Tabiatın bizde devrettiği ve miras olarak bıraktığı zirve bölgeler ve özel bölgeler. Turizme dönük olarak yaşam alanı gibi bir projemiz var. Bu meclis kararımızı geçtiğimiz günlerde kurulda da ifade ettik. Oraları bir turist mekanlar olarak düşünüyoruz. Hayata geçirdiğimiz zaman şehrin güneye taşınmasına sebebiyet verecek bir alan olacak. Ortahisar sınırlarını dahilinde Büyükşehrini yapıldığı Çamoba projesi var. Bu vesile ile büyükşehir belediye başkanına teşekkür etmek istiyorum. Gülcemal projesi var şehri vatandaşlarımızı denizle birleştiren bir proje. Ben her iki projede tatbiki Ortahisar sınırları içerisinde olmakta ama büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür etmek istiyoruz.

TABAKHANE ZAĞNOS ARASI AKVARYUM

“Akvaryum projesi Kalepark’tan Atapark’a turistlerimizi yürütürken Tabakhane vadisi ile karışılacaklar. Zağnos ve Tabakhane vadilerimiz güzel hale gelecek. Buralar vatandaşlar tarafından ziyaret edilmesi lazım. Orada bir sirkülasyon sağlanamadı. Bu iki vadimizi bir tünelle bağlayalım. Bunu içerisine ise birçok şehirde örnekleri olan tünel akvaryum projesi olsun dedik. Ekonomik katkı olarak belediyemize gelsin ciddi bir görsellikle vatandaşlarımız görsün”

KARLA MÜCADELE İÇİN  11 MİLYON LİRA

“Kar birden yağdığında her taraftan yollarımız açılsın diye talepler geliyor. Bir hasta acil mücadeleler önceliktir. İkincisinde biraz işbirliği ve iş bölümü yapmamız lazım. Nüfus yoğunluğu ile birlikte ana aksları açmamız lazım. Bu koordinasyonu A’dan Z’ye kadar planladık. Ama mutlaka her alana ulaşmak için mücadele edeceğiz. Milletin parasıyla aldığımız 11 milyonluk makinaları boşuna almadık. Kar yağışına hazırız. Büyükşehir belediyemizin ayrı bir koordinasyonu ile birlikte anlımızın akıyla mücadele edeceğiz. Hayatımızı zorlaştırmadan en az hasarla bu işten kurtulacağız Allah’ın izniyle”
Başkan Ahmet Metin Genç konuşmasının sonunda muhtarlara teşekkür ederek birlikte çalışmanın sonucunda daha iyi başarılara imza atacağını altınızı çizdi.