61SAAT SPOR SERVİSİ

Genel Kurulda oy veren isimlerden olan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “En başında kongremizi kutluyoruz. Trabzonspor’umuza hayırlı uğurlu olsun inşallah. Şuanda ayrı bir eşikte olduğumuzu düşünüyorum. Burası bizim ailemizdir. Genel Kurul karar ve irade organımızdır. Saygı ve medeni ölçüler olmak kaydıyla, eleştireceğiz tabi ki. Şuanda eleştiriden daha ziyade, kenetlenme zamanıdır.. Yeniden ayağa kalkma zamanıdır. 2001’de Türkiye’nin durumu gibi. Ekonomik olarak zor durumdayız, karakterimiz var, güçlüyüz. Kaotik atmosfer yaratmaya gerek yok. Kayıtlı 9 bin kongre delegesi olan, 25  26 bin üyemiz var. Eleştiriler tabi ki olacaktır. Yapılmalıdır da.. Bugün hava güzel. Delegelerimiz şehirden uzaklaştı köylere çıktı herhalde. Oylama yeni başlıyor. Katılımın önemli oranda artacağını düşünüyorum.  

Celil Hekimoğlu’nun “Ben zaten geçen seçimde başkan seçilmiştim” eleştirilerine Trabzonspor’un bir önceki Genel Kurulunda Divan Başkanı olan Genç, “Celil bey, ben doğrusu bilmiyorum. Ama Celil bey iyi bir dostumdur. Böyle bir ifade kullanmışsa talihsiz ve yakışıksız ifade olarak kabul edelim. 7 bin 600 civarı oy kullanım oranı oldu. Bu kadar yüksek düzeyde oy kullanma oranına itiraz tabidir. Ama ben bütün sandıklara, her 3 adayın temsilcisini mutlak suretle kongre başlamadan önce davet ettim. Her 3 aday da sandıklara kendi temsilcilerini verdim. İtiraz edilen 5 sandığa açtırdım, yine onların müşahitleri üzerine saydırdım. O itiraz sonucu 2 fazla oy Muharrem bey lehine çıktı. O seçimle ilgili tereddüt yaşamıyorum. Onun için hiç yakışmıyor. Bu seçimin adaletsizliğine gerçek manada kanaat getirmişse, hukuk var yargı var. Eğer Celil Hekimoğlu böyle bir ifade kullanmışsa hiç yakışmadı. Usulsüzlük varsa biz divanız ama yargının denetimi altında yapılıyor. Çok az bir sayı olduğu için o kadar yüksek katılımda... İtiraz tabi ki olabilir ama aldılar verdiler hiç yakıştıramadım. 

Trabzonspor’umuza hayırlı olsun. Bütün dinamikleri ile birlik ve beraberlik konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Trabzonspor konusunda bütün dinamiklerimizi bir araya getirerek bütün değerlerimizi bir araya getirerek, bazı değerlerimizi hatırlayarak, dışardaki dinamiklerimizle el ele verdiğimizde Trabzonspor’un bileği bükülmez” dedi.