Trabzonspor’da durup dururken, uzun süre aidatlarını ödemeyen üyeler ile ilgili olarak kulüpten ihraç edilmeleri konusunun gündeme gelmesi, bütün bir camiada şaşkınlık yarattı..

Tüzüğün gereği yerine getiriliyor diye kulübün manevi gücünü verilen zarar ciddi boyutlara geldi. Öyle ki aidatlarını ödemedikleri gerekçesi ile üyelikten ihraç edilecekler arasında:

-Divan kurulu üyeleri

-Eski bakanlar

-Eski yöneticiler

-Efsane futbolcular

-Bir dönek kulübe yüksek bağışta bulunan eski yöneticiler

-Şu anda yurt dışına yerleşmiş duayen isimler

Gibi geniş bir yelpazede isimler bulunuyor… Süreç devam ettikçe, bu değerli isimlerin kulüpten ihraçları giderek kulübün manevi şahsiyetini de zedeler duruma geldi.

Bir iddia o ki, üye aidatlarınızı ödemediğiniz gerekçesi ile çekilen telefon faksları yönetimin genel bilgisi dışında oldu.. Bu durum yönetimi ciddi şekilde manevi bir sıkıntıya soktu.

YÖNETİM SON BİR FIRSAT VERECEK

Bu aksilikler üzerine, yönetim kurulu üyelikten atılan ve atılmak üzere işlemleri sürmekte olanlarla ilgili olarak son bir fırsat vermek üzere… Yönetim yeniden bu durumdaki üyeler için 60 gün süre verecek.. Bu konuda yönetim kurulu yakında bir açıklama yapacak..

YÖNETİME BUNU YAPAMAZSIN DİYEN Mİ VAR?

Yönetim kurulunun bu kararına karşı, özellikle kulüp kurullarından bazı isimler böyle bir karar alamayacaklarına dair baskı yapanlar ver hatta, sizi mahkemeye bile veririz diye tehditte bulunanlar da var.. Bu durum, yönetimi aidat ödemeyen üyeler üzerinden köşeye sıkıştırmak gibi bir hamle olarak da nitelendiriliyor.

AĞAOĞLU’NU YIPRATMA POLİTİKASI

Durup dururken aidat ödemeyen üyeler ile ilgili yasal işlemin başlatılması ile ilgili olarak yönetime baskı yapanlar Başkan Ağaoğlu’nu yıpratmak isteyen cenahın işi olduğu iddia ediliyor. Kulüp kendi değerleri ile ayakta durmaya çalışırken bu gündem, Trabzonspor’un her türlü manevi şahsiyetine zarar veriyor.. Başkan Ağaoğlu’nu da yıpratıyor

EFSANE FUTBOLCULAR ÜNLÜ İSİMLER

Aidat ödemedikleri gerekçesi ile kulüpten üyelikleri sona erdirecekler arasında ünlü simalar bu kulübe çok büyük yararları olanlar da var..

Edindiğiniz bilgilere göre, efsane futbolcuların da üyelikleri tehlikede.. Bu konumdaki efsane futbolcuların, Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan'ın dayısı Güngör Şahinkaya, İskender Gönen, Hüseyin Tok, Turgay Semercioğlu gibi isimler olduğu da öğrenildi..

Eski bakanlar, Fahrettin Kurt, H.Sami Türk, Eyüp Aşık… Bu arada listede bizzat zamanın yönetim kurulu tarafından üye edilmiş, ünlü iş adamları, ünlü TSK mensupları da var..

Bu konumdakilerin de yürürlükteki uygulamaya göre üyelikleri son bulduğunda kulübün uğrayacağı manevi zararın nasıl telafi edileceği ise merak konusu.

YÖNETİMİN HAMLESİ DOĞRU BİR KARAR

Yönetim kurulunun son bir kez bu konumdaki üyelere 60 gün daha müsaade verilmesi ile ilgili kararı doğru ve yerinde bir karar.

Bu karara karşı kulüp içinden tüzük ile kurulan kurullardan itiraz gelmesi ise meselenin arkasında bir bit yeniğinin olabileceği kuşkularını da gündeme getiriyor.

KULÜP HAFIZASI DEVREYE GİRMELİ

Yönetim, uzun süre aidatlarını ödemeyenlerin listesini kulüp hafızası geniş ve zengin olan isimlere kesinlikle inceletmeli ve bu kulübün manevi gücü niteliğindeki isimlerin belirlenerek, aidatlarının gerekirse yönetim tarafından ödenmesine zemin hazırlamalıdır.

BÖYLE GİDİRSE

Eğer, şu anda uygulanan sistem yerine getirilirse, bu kulübe şampiyonluklar kazandıran eski yöneticilerin hatta Şamil Ekinci’nin bile kulüp üyeliği askıya alınabilir.

YÖNETİMİN 60 GÜN SÜRESİ

Yönetimin aidatlarını ödemeyenlerle ilgili 60 gün daha süre vermesi, Trabzonspor’u bir çok hukuku sorundan da kurtaracak..

Eğer bu 60 gün süre verilmez ise yönetim ile üyeler mahkemelik olacak.. Mahkemelerde Trabzonspor sürünecek.. Üyelikten ihraç edilenlerin yeniden üyelikleri ile ilgili karar ise, Aralık 2019’da yapılacak genel kurulda tek tek okunarak tek tek oylanarak alınabilecek..

Bu gerek gereksiz zaman israfı olacak..

O nedenle yönetimin yeniden üyelikleri askıya alınacaklarla ilgili 60 gün daha süre verilmesi kararı yerinde.. Doğru ve olması gereken bir karardır.